• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Led staat voor “Light Emitting Diode”, lichtuitstralende diode in het Nederlands. Kort gezegd is het een elektronische lichtbron die geen gebruikt maakt van verbranding (zoals een gloeilamp). De kleur die een ledlamp of led-diode geeft, is afhankelijk van de frequentie van het licht. Hoe lager de frequentie, hoe roder het licht.

Nadelen geminimaliseerd
De nadelen die tot voor kort nog aan ledverlichting kleefden, zijn inmiddels geminimaliseerd. De prijs is sterk afgenomen en daarnaast is een ledlamp in veel gevallen al na enkele jaren voordeliger dan alle andere vormen van verlichting. Het idee dat de lichtsterkte en lichtkleur tegenvallen is inmiddels ook achterhaald. Tegenwoordig kunnen ledlampen echter kleurweergaves bereiken die vrijwel gelijk zijn aan de vertrouwde gloeilamp (tot RA98) en een breed spectrum aan kleurweergaves bereiken (tussen 1.900 en 10.000 Kelvin).

Grootste kansen en misverstanden
De Lichtwijzer van Technische Unie geeft u inzicht in de meest voorkomende kansen en misverstanden bij het werken met nieuwe lichtoplossingen. Over ieder onderwerp is natuurlijk meer informatie beschikbaar dan in de Lichtwijzer staat vermeld.

Log in om verder te lezen

Lees meer over: