• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Goede verlichting is essentieel als het om veiligheid gaat. Om verschillende redenen draagt de verlichting bij aan (het gevoel van) veiligheid en het voorkomen van ongelukken. In geval van nood kan goede verlichting een groot verschil maken. Op het gebied van beveiliging gaat van de juiste verlichting een preventieve werking uit. En door te werken in goed verlichte omstandigheden gebeuren er minder ongelukken. Een goed verlichte werkplek zorgt bovendien voor een betere concentratie.

Noodverlichting
In noodsituaties maakt de juiste verlichting het verschil. In geval van nood moet iedereen een gebouw snel en veilig kunnen verlaten. Dat lijkt simpel, maar bij calamiteiten vallen nog altijd onnodig veel slachtoffers omdat nooduitgangen niet tijdig bereikt worden. Wat bij daglicht een makkelijke route lijkt, wordt bij stroomuitval of rookontwikkeling een moeilijke weg. Zeker voor mensen die niet dagelijks in het gebouw aanwezig zijn.

Inbraakpreventie
Inbrekers mijden het liefst goed verlichte plekken. Een goed verlichte plek duidt namelijk vaak op aanwezigheid van mensen. Dat maakt inbrekers kwetsbaar op deze plaatsen. Ze kunnen makkelijker worden opgemerkt door oplettende buurtbewoners en kunnen nauwkeuriger worden vastgelegd op beveiligingscamera’s. Inbrekers zijn zich hier inmiddels ook van bewust. Ze weten dat op nagenoeg iedere hoek van de straat en bij ieder bedrijf beveiligingscamera’s hangen. Als een ruimte dan ook nog eens goed verlicht is, maakt dat de pakkans voor inbrekers alleen maar groter.

Goede verlichting speelt dus een belangrijke rol aan de preventieve kant. Daarbij is het ook van groot belang dat de toegepaste verlichting is afgestemd op de locatie en de manier van gebruik. Bijvoorbeeld slagvaste armaturen op vandalismegevoelige plekken. Of portiekverlichting met sensoren, die alleen brandt op momenten dat personen – goed- of kwaadwillend- zich in de portiek bevinden.