• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Veiligheid begint al bij de voordeur, het hek of de poort. Goede toegangscontrole is onmisbaar als het gaat om het bewaken van eigendommen en om veiligheid. Zowel in woningen als in kantoren en openbare gebouwen. In combinatie met goede inbraakpreventie en camerabeveiliging is de juiste toegangscontrole essentieel om alleen gewenste bezoekers binnen te laten.

Hogere eisen
Door de veranderende maatschappij worden er steeds hogere eisen gesteld aan een betrouwbaar en veilig toegangssysteem. Zowel in kantoren en winkels, als in woningen. Zeker voor de grote groep ouderen de langer thuis wil blijven wonen is een gebruiksvriendelijke toegangscontrole, liefst op afstand, van groot belang.

Intercomsysteem
Verschillende fabrikanten spelen hierop in met een deurintercomsysteem met afstandsbediening. Hiermee kan de bewoner of receptionist zien wie er aanbelt, alvorens de deur of de poort te openen. Dit is niet alleen veilig en comfortabel, maar ook een levensloopbestendige oplossing voor toegangscontrole.

Vingerafdruk
Iedere vinger is uniek, en daarom is de vingerafdruk ideaal als controlemiddel. We zagen dat jaren geleden al op laptops, meer recent op smartphones en tablets en nu ook als oplossing voor toegangscontrole. Het grote voordeel van een zogenoemde biometrische methode als de vingerafdruk is dat de gebruiker hem nooit zal vergeten, zoals met een sleutel, pasje, 'druppel' of code geregeld voorkomt. Met een vingerafdrukscanner aan de deur kunnen alleen de juiste mensen de deur openen en bovendien kan de vingerafdruk niet gestolen of uitgeleend worden. De toegangscontrole met vingerafdruk is de oplossing voor alle situaties waarin een hoog veiligheidsniveau vereist is in combinatie met groot gebruiksgemak. Denk bijvoorbeeld aan een bankomgeving of ruimtes waar chemisch afval wordt opgeslagen.

Cijfercode
Een alternatief is het gebruik van een cijfercodeslot of een toegangspas met RFID-chip. Door het invoeren van de code of door de pas voor de kaartlezer te houden, krijgt de gebruiker toegang tot een gebouw of ruimte. Deze oplossing is vooral handig in bijvoorbeeld winkels en openbare gebouwen waarin bepaalde delen niet voor iedereen toegankelijk zijn. Bovendien is het voor de bewaking of de receptionist gemakkelijk te zien waar in het gebouw zich personen bevinden. Aan de hand van hun unieke pas of code is gelijk duidelijk om wie het gaat. Verloren of gestolen passen kunnen eenvoudig geblokkeerd worden.

Domotica-oplossingen
De verschillende oplossingen op het gebied van toegangscontrole zijn ook in combinatie met huisautomatisering (ofwel domotica) toe te passen. Zo wordt het mogelijk om op afstand verschillende opdrachten uit te voeren. Ook kunnen raam- of deuropeners centraal bediend worden, via een console of met een smartphone of tablet. Daarop kunnen ook camerabeelden getoond worden, zodat in één opslag duidelijk is wie er voor de deur staat.

Assortiment van Technische Unie
Technische Unie heeft een ruim aanbod als het gaat om innovatieve producten op het gebied van toegangscontrole. Op de pagina 'Toegangscontrole assortiment' vindt u een overzicht van het productaanbod en de verschillende slimme oplossingen op het gebied van toegangscontrole.

Lees meer over: