• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
 • Snelle levering op uw werkplek
 • Klantenservice

Toekomstgericht (Ver)Bouwen

Duurzaamheid is al jaren een actueel thema, zowel onder bedrijven als bij particulieren. Zonnepanelen, elektrisch vervoer, waterbesparing, klimaatbeheersing of energiezuinige verlichting; het zijn zomaar wat voorbeelden van snel aan populariteit winnende, duurzame oplossingen.

Iedere dag een beetje groener
Inmiddels zijn de meeste particulieren en bedrijven zich wel bewust van duurzame producten en oplossingen. Toch zijn er vaak meer aanpassingen mogelijk dan gedacht om een woning of kantoor energiezuiniger, en daarmee ‘groener’, te maken. Aanpassingen die de leef- en/of werkomgeving ook nog eens een stuk comfortabeler en gezonder maken. Bijvoorbeeld door goede isolatie en ventilatie, dubbel HR++ glas en het toepassen van domotica. Het sinds 1 januari 2015 verplichte energielabel geeft particulieren nog eens een extra motivatie voor het doorvoeren van energiebesparende aanpassingen.

U kunt profiteren van deze groeiende interesse in duurzame, ‘groene’ oplossingen. Niet alleen door uw klanten te wijzen op de energiebesparende mogelijkheden, maar ook door zelf duurzaam te ondernemen en zo kosten te besparen. Zo wordt iedere dag een beetje groener.

Drie thema’s
Er zijn drie belangrijke redenen om een huis of kantoor te renoveren: energiebesparing, comfortverhoging of een gezonder leef- of werkklimaat.

 • Energiebesparing 
  Op het gebied van water- en energiebesparing is er bij de bouw of renovatie van een woning of kantoor veel winst te behalen. Veel oudere woningen zijn vaak matig geïsoleerd, waardoor er met enkele relatief eenvoudige aanpassingen veel bespaard kan worden. Dat geldt zowel voor energie, bijvoorbeeld met zonnepanelen of een ‘groen dak’, maar ook voor water. Waterbesparende oplossingen in huis of kantoor zijn niet alleen duurzaam, ze leveren ook een financiële besparing op.

Bekijk de mogelijkheden op het gebied van energiebesparing

 • Gezondheid
  Een woning of kantoor kan van grote invloed zijn op de gezondheid van de bewoners of gebruikers. Denk daarbij bijvoorbeeld aan voldoende frisse lucht door goede ventilatie. Ook besmetting met bacteriën door slechte drinkwaterhygiëne kan een gevaar voor de gezondheid opleveren. Al bij de bouw, maar zeker ook bij renovatie is het belangrijk om rekening te houden met al deze factoren.

Bekijk de mogelijkheden op het gebied van gezondheid

 • Comfort
  Toekomstgerichte aanpassingen zijn lang niet alleen voorbehouden aan senioren die langer in de eigen woning willen blijven wonen. Door de vele mogelijkheden leveren aanpassingen voor bewoners en gebruikers uit alle leeftijdsgroepen meer comfort en gemak op, zodat iedereen profiteert van toekomstgerichte verbouwingen. Daarbij kunt u denken aan oplossingen op het gebied van huisautomatisering (domotica), inbraakalarmsystemen maar bijvoorbeeld ook levensloopbestendig sanitair.

Bekijk de mogelijkheden op het gebied van comfort

Wat kan Technische Unie voor u betekenen?
Technische Unie biedt een breed assortiment producten die een duurzame, toekomstgerichte verbouwing mogelijk maken. Daarnaast kunt u bij Technische Unie terecht om inspiratie op te doen en de verschillende mogelijkheden voor renovatie en bouw met het oog op de toekomst te verkennen.

Bekijk het assortiment