• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Wij informeren u graag via verschillende kanalen over actuele trends en ontwikkelingen binnen de industriële sector. Onder meer via onze website, de themapagina industrie, ons magazine Technoscoop waaronder de Industrie Special en door het organiseren van kennissessies en trainingen.

Ontwikkelingen binnen de industrie

Binnen de industrie zijn er een aantal ontwikkelingen gaande, waaronder:

  • Digitalisering waaronder Smart Industry, Industrial Internet of Things en Big Data
  • Machineveiligheid
  • Nieuwe productietechnieken (3D printen)
  • Nieuwe producten en technologieën (nanotechnologie, sensortechnologie)
  • Nieuwe generatie adaptieve robots
  • Power Quality en Energy Efficiency
  • VerLEDden

Hieronder gaan we op een aantal van deze ontwikkelingen in.

Digitalisering: Smart Industry & Industrial Internet of Things

Digitalisering gaat een grote rol spelen in de toekomst van de industrie. Door nieuwe productietechnologieën en de verdere integratie van ICT in het hele proces van ontwerpen, fabriceren en distribueren, verandert de industrie radicaal. De sector dient dan ook op tijd in te spelen op deze ontwikkeling, ook wel Smart Industry of Industrie 4.0 genoemd.

Middels de digitalisering worden mensen, data en intelligente machines met elkaar verbonden, met verstrekkende gevolgen voor de productiviteit, de efficiëntie en het functioneren van bedrijfssectoren over de hele wereld. Dit noemt men ook wel Het Industrial Internet of Things (IIoT). Het betreft machines, logistieke stromen, productienetwerken en productieketens.

Binnen de digitalisering ziet men voornamelijk grote kansen op het gebied van het optimaliseren van het eigen productieproces en de service naar de klant toe. In dat geval gaat het vaak om het omzetten van data uit de software naar relevante informatie voor het optimaliseren van het bedrijfsproces. Zo valt er met name op het gebied van onderhoud enorm veel te winnen en daar worden nu dan ook de grootste slagen gemaakt.

Lees meer over Smart Industry

Lees meer over Industrial Internet of Things

Machineveiligheid

Machineveiligheid is een belangrijk thema. Niet alleen bij het ontwerpen en bouwen van machines, maar bijvoorbeeld ook bij de aanschaf en het verbouwen van machines. De overheid schenkt daarom ook regelmatig aandacht aan de wet- en regelgeving op dit gebied. In samenwerking met een aantal toonaangevende leveranciers levert Technische Unie producten en oplossingen die u helpen om aan de veiligheidseisen te voldoen.

Lees meer over Machineveiligheid

Power Quality & Energy Efficiency

Power Quality, ofwel spannings- en stroomkwaliteit, heeft betrekking op de kwaliteit van elektrische energie. We zijn de laatste jaren steeds afhankelijker geworden van elektriciteit. De kwaliteit van elektrische energie is dan ook van strategisch belang voor de continuïteit, productiviteit en energie-efficiëntie. Om u op dit gebied te adviseren, zijn er door het hele land PQ & EE Specialisten aanwezig.

Lees meer over Power Quality & Energy Efficiency

’VerLEDden’ van de verlichting

Vanwege het energieakkoord 2020 en de verplichte energiebesparing die daarbij hoort, is ook VerLEDden een belangrijke trend. Het ’verLEDden’ van de verlichting in de industriële omgeving wordt immers steeds aantrekkelijker, omdat initiële investeringen steeds sneller terugverdiend worden. Technische Unie helpt u graag deze overstap te maken.