• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Sinds 1 juli 2019 moeten alle bedrijven met een energieverbruik vanaf 50.000 kilowattuur en/of 25.000 kubieke meter gas inzicht geven in hun energieverbruik en in de genomen maatregelen voor energiebesparing. Ditzelfde geldt sinds 5 december 2019 voor alle bedrijven met een energie-auditplicht (EED). De handhaving van de Informatieplicht Energiebesparing ligt bij de gemeenten en de omgevingsdiensten.

Wet milieubeheer

De Wet milieubeheer verplicht bedrijven die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas per jaar verbruiken om alle mogelijke energiebesparende maatregelen te treffen. De maatregelen zijn al officieel opgesteld, in januari 2019 werd deze lijst geüpdatet.

Energie besparen doet u zo

TIP: Klik op de iconen en afbeeldingen voor meer informatie.

Stikstof industrie Informatieplicht energie besparing Smart Industry Meten Verlichting Perslucht Stoom Pompen Motoren

 Informatieplicht energiebesparing

Heeft uw bedrijf een energiebesparingsplicht? Dan diende u uiterlijk 1 juli 2019 te laten weten welke maatregelen uw bedrijf heeft genomen.

Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE++)

In het voorjaar van 2020 treedt de Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE++) in werking. De regeling is de opvolger van de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) en streeft naar een emissiereductie van 49% in 2030. Klik hier voor meer informatie over SDE ++. 

Online Wetchecker Energiebesparing

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet heeft de overheid de online Wetchecker Energiebesparing gepubliceerd. Met deze test ontdekt u binnen vijf minuten welke wettelijke verplichtingen voor uw onderneming gelden. Klik hier en krijg vandaag nog inzicht in uw energiebesparingsverplichtingen.

Energie-investeringsaftrek

Wilt u als bedrijf fiscaal voordeel behalen? Dat kan als u investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie met de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). EIA levert u gemiddeld 13,5% voordeel op. Klik hier voor meer informatie over EIA.

Stikstof en de industrie, hoe zit dat?

Opeens was daar de stikstofcrisis. Boeren, bouwers, allemaal werden ze hard geraakt in hun bedrijfsvoering. Ook automobilisten moeten eraan geloven, vanaf maart 2020 wordt de maximumsnelheid op snelwegen verlaagd naar maximaal honderd kilometer per uur. Hoe is dat eigenlijk voor de industrie? Lees hier verder.