• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Met onderstaande tools kunt u het huidige en toekomstige energiegebruik van uw klant inzichtelijk maken, en hem snel inzicht geven in de besparing die u kunt realiseren door bijvoorbeeld traditionele producten te vervangen duur duurzame producten. Tevens vindt u hier meer informatie over certificering en subsidies.

Besparingscalculaties

• Systeemlabel Calculator
Om u te helpen bij het berekenen van een systeemlabel voor verwarmingsproducten en –systemen heeft Uneto-VNI, met steun van Technische Unie, een handige systeemlabel calculator ontwikkeld. In deze rekentool kunt u producten van meerdere merken en fabricaten combineren. U hoeft alleen maar de gegevens van de verschillende producten in te voeren, de calculator doet het rekenwerk en het systeemlabel komt in beeld.

• Draka Kabulator en ECO Advies
Met de Kabulator van Draka komt u snel tot het ideale kabeltype voor uw project. Met ECO Advies kunt u bovendien een duurzaam alternatief berekenen.

• GA Verder check van Itho Daalderop
Met de GA Verder Check wordt inzichtelijk gemaakt hoe het woningbestand op een slimme en efficiënte manier kan worden aangepakt: door te conserveren, te renoveren en te transformeren.

• Hansgrohe bespaarcalculator
De bespaarcalculator berekent het besparingsvolume met EcoSmart technologie in mengkranen en douches. Ook ziet u direct hoe de terugverdienperiode van uw investering is.

• Technische Unie Led-besparingscalculator
Met de Led-besparingscalculator kunt u uitrekenen wat uw potentiële besparing kan zijn als u investeert in ledverlichting.

• Trilux Efficiëntieberekening
Met deze tool kunt u tot vijf installaties met elkaar vergelijken om zo tot de meest efficiënte verlichting voor uw project te komen. Er wordt o.a. ingegaan op de energie-efficiëntie, CO2-besparing, kosten en terugverdientijden.

• Philips calculatietools
Behalve de grote energiebesparingen die ledinstallaties bieden, hebben ze ook een langere levensduur en lagere onderhoudskosten. Deze factoren bepalen samen de totale eigendomskosten (TCO). In een aantal eenvoudige stappen kunt u uw klanten onmiddellijk hun TCO-besparingen in verschillende ruimten laten zien. Zo weten ze direct wat hun besparingen op lange termijn zijn.
> Philips TCO t.b.v. LED tubes
Philips TCO Coreline

• Calculatietools Glamox
Deze calculator geeft de terugverdientijd weer van een investering in een led-installatie vergeleken met een lichtinstallatie met behulp van conventionele lichtbronnen.

• Energiebesparingsverkenner
De Energiebesparingsverkenner laat u in enkele stappen de energiebesparingsmogelijkheden van een woning zien, en berekent meteen uw financiële voordeel.

Subsidies

• Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)
Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kan men een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

• EnergieSubsidiewijzer
Met deze tool kunt u snel inzicht krijgen in de beschikbare subsidies voor de regio waar uw klant woonachtig of gevestigd is.

• Duurzaam Thuis
Voor duurzaam wonen en duurzaam bouwen zijn er diverse subsidiemogelijkheden in Nederland. Op Duurzaam Thuis vindt u een handig overzicht.

• Financieringswijzer
Energiezuinig (ver)bouwen De "Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen" geeft een overzicht van de huidige financieringsmogelijkheden. U kunt hiermee uw klanten adviseren over hun financieringsmogelijkheden energiezuinig (ver)bouwen.

Websites met overzicht energiebesparingsmogelijkheden

• De Energiebespaarders
Het nieuwe digitale platform De Energiebespaarders dient als brug tussen installateurs en consumenten en moet het voor installateurs gemakkelijker maken om opdrachten binnen te halen in de markt van energiebesparing.

• Meer met Minder
Op de website Meer met Minder is veel relevante informatie verzameld over de mogelijkheden van energiebesparing door middel van het plaatsen van dubbel glas, isolatie, ledverlichting, et cetera. Ook brengt de website consumenten die aanpassingen willen doen in contact met bouwondernemers en installateurs.

• Platform Duurzame Huisvesting
Het Platform Duurzame Huisvesting ontwikkelde verschillende duurzaamheidstools voor de verduurzaming van gebouwen. Via een wegwijzer kan een ondernemer, huurder, verhuurder, maar ook een adviseur of installateur selecteren welke informatie hij zoekt, waarna alleen relevante tools worden getoond.

• De Groene Menukaart
De Groene Menukaart is een website die verschillende opties geeft om historische panden als kantoren en woningen in Nederland te verduurzamen. De online toolbox heeft ruim vijftig opties voor gebruikers om de panden energiezuinig, milieuvriendelijk en comfortabel te maken. Daarnaast vindt u er een aantal financieringsmogelijkheden.

• Dutch Green Building Scan
De Dutch Green Building Scan beoordeelt een gebouw binnen 10 minuten op negen verschillende duurzaamheidsonderwerpen. De score wordt vergeleken met soortgelijke gebouwen.

Apps

• Philips Lighting Apps
Deze apps maken de voordelen van overstappen op ledverlichting inzichtelijk, laten u zien hoe u energie kunt besparen door middel van ledverlichting en helpen u de juiste Philips ledlamp te vinden.

• Wilo assistent voor verwarmingscirculatiepompen
Alle productinformatie en knowhow omtrent duurzame pomptechniek in een handig overzicht.

Certificering / MVO

• BREEAM-NL
BREEAM-NL is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. Technische Unie kan u helpen bij het voldoen aan de door BREEAM-NL nieuwbouw & renovatie gestelde duurzaamheidscriteria met deskundig advies en het leveren van duurzame materialen en producten. Bekijk hoe Technische Unie u kan helpen aan de richtlijnen te voldoen (pdf)

• Energie-investeringsaftrek (EIA)
Het doel van de energie-investeringsaftrek (EIA) is het stimuleren van investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen (zoals led verlichting) of in duurzame energie. De EIA is een fiscale aftrekregeling. De regeling biedt direct financieel voordeel aan ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Naast de afschrijving kan men van deze investeringen een extra bedrag aftrekken van de winst. Voor de winst over 2014 en 2015 is dit bedrag 41,5% van de investering (aanschaf- en voortbrengingskosten) en voor de winst over 2016 is dit bedrag 58% van de investering (aanschaf- en voortbrengingskosten).

• Energiebesparingsverplichting
Om te kunnen voldoen aan het Energieakkoord heeft de Rijksoverheid bepaald dat bedrijven energiebesparende maatregelen moeten treffen als die binnen 5 jaar terug te verdienen zijn. De erkende maatregelenlijst is een gemakkelijk hulpmiddel. Als u de maatregelen treft die op de lijst staan, geeft u zeker invulling aan de wettelijke energiebesparingsplicht.

Brochures

• Technoscoop Duurzaam Special
Ieder jaar geven we het magazine Duurzaam uit, een speciale editie van de Technoscoop. In deze special delen specialisten en collega’s hun visie op duurzaamheid. Ook vindt u in het magazine duurzame producten en energiebesparende oplossingen van onze leveranciers.

• ‘Geld verdienen met duurzaamheid’
Praktische ondersteuning voor het MKB dat zich richt op het duurzaam verbouwen van individuele koopwoning. (PDF)

• BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie 2014 versie 1.0
Informatie over het BREEAM Keurmerk voor duurzame vastgoedobjecten, Beoordelingsrichtlijn 2014 versie 1.0, september 2014. (PDF)

• Lichtwijzer
De Lichtwijzer geeft u inzicht in de meest voorkomende kansen en misverstanden bij het werken met nieuwe lichtoplossingen zoals ledverlichting.