• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Wij leveren een uitgebreid assortiment duurzame producten en oplossingen waaronder zonnepanelen, smart solutions (domotica), ledverlichting, slimme klimaatbeheersing, laadsystemen voor elektrisch rijden, circulatiepompen en waterbesparend sanitair. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van onze duurzame producten en oplossingen.

Om sommige assortimenten en producten te kunnen bekijken, dient u ingelogd te zijn. Kunt u niet inloggen omdat u nog geen klant bent van Technische Unie? Vul dan het formulier "Klant Worden" in.

• Zonnepanelen

Bij Technische Unie kunt u uit voorraad alle producten bestellen die u nodig heeft voor het aanleggen van een PV-systeem. Niet alleen de zonnepanelen, maar ook alle benodigde materialen, zoals de omvormer, het bevestigingsmateriaal, de kabel, meetapparatuur, persoonlijke beschermingsmiddelen en schoonmaakmiddelen.

Bekijk hier ons assortiment PV-systemen en toebehoren

Bekijk hier onze brochure 'Alles onder de Zon' online

• eMobility

Technische Unie biedt complete laadoplossingen voor elke situatie. Zo leveren wij laadstations voor woongebouwen, horeca, winkelcentra, hotels, kantoren en overige publieke gebouwen. Daarnaast leveren wij ook alle producten die u nodig heeft voor installatie en onderhoud van een laadsysteem: van accessoires tot grondkabels en aansluitmaterialen en van simpele laadmogelijkheid tot geavanceerde totaaloplossingen.

Bekijk hier ons eMobility assortiment

• Ledverlichting

Technische Unie heeft een zeer ruim assortiment ledverlichting. Doordat een ledlamp tot 80 procent zuiniger is en een veel langere levensduur heeft dan een gloeilamp, kan het vervangen van traditionele verlichting met ledverlichting een grote bijdrage leveren aan de duurzaamheid van een woning of kantoor. Zowel in energiebesparing als in onderhoud. Door ledverlichting te koppelen aan een bewegings- of aanwezigheidssensor (los of geïntegreerd in armatuur) of aan een lichtmanagementsysteem op basis van aanwezigheidsdetectie en daglichtsturing, kan er vervolgens een nog grotere besparing gerealiseerd worden.

Bekijk hier ons assortiment ledverlichting

Bekijk hier onze catalogus Ledverlichting online

• Sanitair

Technische Unie biedt een uitgebreid assortiment sanitair, waaronder diverse energiezuinige en waterbesparende producten en oplossingen. Om water te besparen is een elektronische kraan, of sensorkraan, van grote meerwaarde. Daarnaast kan het toepassen van een waterbesparende douchekop of kraan al snel tientallen liters water besparen. Er kan energie bespaard worden als men voor het handen wassen alleen de koude kraan opent zodat de cv-ketel niet aanslaat. Een aantal leveranciers biedt hiervoor speciale eenhendelkranen aan die in de middenstand met koud water openen. Zo heeft Ideal Standard kranen met Eco-cartouche en Hansgrohe kranen met de CoolStart technologie. Ook een waterontharder kan naast ontkalking een energiebesparing van 10 tot 20 procent opleveren.

Bekijk ons assortiment duurzaam sanitair

• Verwarming & Klimaat

Technische Unie levert een compleet assortiment op het gebied van verwarming en klimaattechniek. Om energie te besparen is een hr-combiketel natuurlijk een eerste vereiste, eventueel in combinatie met een zonneboiler. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om een woning te verduurzamen. Bijvoorbeeld door leidingen goed te isoleren waardoor er geen energie verloren gaat, er geen ruimtes worden verwarmd die niet warm hoeven te worden en leefruimtes sneller warm worden. Ook slimme thermostaten horen in dit rijtje thuis. In combinatie met de aanwezigheidssensoren hoeft er niet onnodig verwarmd te worden wanneer er niemand in een ruimte aanwezig is.

Ook een energiezuinige circulatiepomp draagt bij aan verduurzaming. Die zorgt ervoor dat het water voor verwarming en tapwater altijd correct wordt gecirculeerd. Zo wordt het hoogst mogelijke comfort geleverd, met het laagst mogelijke energieverbruik. Bovendien is een flinke waterbesparing te realiseren, doordat er altijd direct warm tapwater beschikbaar is. Op het gebied van ventilatie is ook energiebesparing mogelijk. Door middel van vraaggestuurde ventilatie wordt er alleen geventileerd als er een ventilatiebehoefte is. Hierdoor wordt het ventilatieverlies en het daarmee samenhangende energieverlies tot een minimum beperkt.

• Dakbedekking & Hemelwaterafvoer

Technische Unie beschikt over een breed assortiment op het gebied van dakbedekking en aanverwant assortiment. Recentelijk is ons assortiment uitgebreid met het groendak, of sedumdak. Door een laag groene planten op de dakbedekking van een plat of licht hellend dak aan te brengen ontstaat een natuurlijk isolerend effect wat zorgt voor een natuurlijke koeling in de zomer en warmtebehoud in de winter. Daarnaast is een groendak een duurzaam alternatief: het vermindert de uitstoot van schadelijke CO2-stoffen en reduceert het atmosferisch fijnstof.

Ook hemelwaterafvoer kan een bijdrage leveren aan duurzaamheid. Hemelwater is zacht water en is bij uitstek geschikt om de planten en de tuin water te geven. Om nuttig gebruik te maken van regenwater kunt u vanaf het dak of vanaf de bestrating het water opvangen. Jetpompen zijn ontworpen voor langdurige, probleemloze toevoer van regenwater voor o.a. besproeiing en autowassen. Deze pompen zijn zelf aanzuigend en hebben een stabiele werking zelfs wanneer er luchtbellen aanwezig zijn in de vloeistof.