• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Op het gebied van duurzaamheid kunt u bij ons terecht voor efficiëntieverhogende diensten, handige tools, gedegen kennis en advies op maat van onze specialisten.

Duurzame diensten

Technische Unie biedt verschillende diensten die bijdragen aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

• Installatielogistiek

Installatielogistiek is de logistieke dienstverlening van Technische Unie. Met de juiste mensen en middelen kunnen wij de logistieke stroom op uw bouwplaats of project volledig voor u regelen. Hierdoor kunnen uw monteurs effectiever werken. Dit bespaart niet alleen tijd en kosten maar, door de efficiënte logistiek, ook energie.

Lees meer over Installatielogistiek

• BIM Plug-in

BIM gaat veel impact krijgen op de werkwijze in de bouw- en installatiewereld. Technische Unie ondersteunt u hierbij door gestructureerde productinformatie beschikbaar te stellen. Door middel van een Revit plug-in kunt u vanuit de BIM software een koppeling maken met het brede assortiment van Technische Unie en Ubel. Tijdens het ontwerpen kunt u direct producten en duurzame alternatieven bekijken en uw bestelling voorbereiden, terwijl u realtime voorraadinformatie en klant specifieke prijsinformatie tot uw beschikking heeft.

Lees meer over de BIM Plug-in

• BREEAM-NL

Technische Unie kan u helpen bij het voldoen aan de door BREEAM-NL nieuwbouw & renovatie gestelde duurzaamheidscriteria met advies en het leveren van duurzame materialen en producten.

Bekijk hoe Technische Unie u kan helpen aan de richtlijnen te voldoen (pdf)

• Lichtplannen

Het maken van een lichtberekening wordt steeds complexer. Nieuwe technologieën, standaarden en veranderende regelgeving zijn aan de orde van de dag. Om u in staat te stellen iedere keer weer de beste, meest duurzame oplossing voor uw klant te kunnen bieden, helpen wij u graag met het maken van lichtplannen. Zo kunt u, door het vervangen van conventionele verlichting met ledverlichting, niet alleen besparen op energiekosten, maar ook op onderhoudskosten. Afhankelijk van de situatie, het project en uw wensen verzorgt Technische Unie de complete lichtberekening voor u. De lichtspecialist kan u daarnaast ondersteunen bij het geven van het optimale lichtadvies aan uw klant.

Neem voor meer informatie contact op met uw verkoopkantoor

• Duurzame tools

Er verschijnen steeds meer duurzame tools op de markt, van leveranciers alsook van Technische Unie. Met deze tools kunt u onder andere het huidige en toekomstige energiegebruik inzichtelijk maken voor uw klant, en uw klant snel inzicht geven in de besparing die u kunt realiseren door traditionele producten te vervangen door duurzame producten. Bijvoorbeeld de totale kosten en terugverdientijd van ledoplossingen t.o.v. conventionele verlichtingsoplossingen.

Naar overzicht duurzame tools

• Trainingen & cursussen

Ons opleidingscentrum in Maarssen verzorgt trainingen en opleidingen variërend van product- en kennistrainingen tot cursussen in het kader van onder andere duurzaamheid, duurzame oplossingen en het energie(label). Daarnaast verzorgen we regelmatig workshops in onze servicecentra en werken we intensief samen met opleidingscentra van leveranciers.

Bekijk hier alle trainingen en cursussen

Duurzame kennis

Om u op de hoogte te houden van actuele trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid bieden wij diverse themapagina’s over duurzame onderwerpen. Daarnaast brengen wij elk jaar het magazine Duurzaam uit, een speciale editie van de Technoscoop gericht op duurzame producten en projecten.

Themapagina’s

• Toekomstgericht (Ver)Bouwen

Op het gebied van water- en energiebesparing is er bij de bouw of renovatie van een woning of kantoor veel winst te behalen. Veel oudere woningen zijn vaak matig geïsoleerd, waardoor er met enkele relatief eenvoudige aanpassingen veel bespaard kan worden. Dat geldt zowel voor energie, bijvoorbeeld met zonnepanelen of een ‘groen dak’, maar ook voor water. Waterbesparende oplossingen in huis of kantoor zijn niet alleen duurzaam, ze leveren ook een financiële besparing op. Lees meer over de mogelijkheden op het gebied van energiebesparing op de themapagina Toekomstgericht (Ver)Bouwen.

• Zonnepanelen

Om energiekosten terug te brengen kan men investeren in PV-systemen. Door de plaatsing van zonnepanelen op het eigen dak kunnen bewoners zelf energie opwekken en zelfs op den duur ‘terug verkopen’ aan de energiemaatschappijen. Meer informatie over de mogelijkheden op het gebied van PV-systemen en ons assortiment vindt u op onze themapagina Zonnepanelen.

• eMobility

Energiebesparing, reductie van CO2-uitstoot, maatschappelijk verantwoord ondernemen – de behoefte aan duurzame vervoersoplossingen groeit. Alle grote autofabrikanten verkopen inmiddels elektrische en hybride auto’s en het aantal elektrische fietsen in ons land ligt ver boven 1 miljoen. De snelle groei van eMobility brengt interessante kansen met zich mee. Doordat de markt van elektrisch vervoer zo snel groeit, neemt ook de vraag naar laadvoorzieningen snel toe. Lees alles over ons assortiment en de mogelijkheden op onze themapagina eMobility.

• Verlichting

Energiezuinige verlichting, en dan in het bijzonder led, is een slimme toekomstgerichte oplossing die zichzelf snel terugverdient. Onder invloed van het verbod op de verkoop van gloeilampen zijn ledlampen de afgelopen jaren snel populair geworden. En dat is niet voor niets, een ledlamp is tot 80 procent zuiniger dan een ouderwetse gloeilamp. Bovendien hebben ledlampen een veel langere levensduur, met een groot aantal branduren (tot 50.000). Door (led)verlichting te koppelen aan een bewegings- of aanwezigheidssensor en/of een lichtmanagementsysteem kan een nog grotere besparing gerealiseerd worden. Op onze themapagina Verlichting kunt u nog veel meer over de voordelen van ledverlichting, sensoren en lichtmanagement lezen.

• Groendak

Recentelijk is ons assortiment dakbedekking uitgebreid met het groendak, of sedumdak. Door een laag groene planten op de dakbedekking van een plat of licht hellend dak aan te brengen ontstaat een natuurlijk isolerend effect wat zorgt voor een natuurlijke koeling in de zomer en warmtebehoud in de winter. Daarnaast is een groendak milieuvriendelijk: het vermindert de uitstoot van schadelijke CO2-stoffen en reduceert het atmosferisch fijnstof. Op de pagina Dakoplossingen leest u meer over de mogelijkheden van een groendak.

Duurzaam Special

Ieder jaar geven we het magazine Duurzaam uit, een speciale editie van de Technoscoop. In deze special delen specialisten en collega’s hun visie op duurzaamheid. Ook vindt u in het magazine duurzame producten en energiebesparende oplossingen van onze leveranciers. U leest de Duurzaam Special hier online.