• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Technische Unie biedt een breed scala aan producten die de drinkwaterhygiëne ondersteunen, zoals filters, kranen, isolatie voor leidingen en nog veel meer. Hieronder vindt u het assortiment per productklasse.

Om de producten te kunnen bekijken, moet u zijn ingelogd. Kunt u niet inloggen omdat u nog geen klant bent van Technische Unie? Vul dan het formulier "Klant Worden" in.

Kranen
Elektronische kranen
Handdouches
Douchebesturingsystemen ( Legionellapreventie )
Isolatie
Waterontharders
Urinoirspoelers
Gevelkranen
Keerkleppen
Filters
Appendages
Inlaatcombinatie
Koperen buis
Pompen
Drukverhogers
Thermostaat
Beluchterkraan
EA beveiliging
Leidingsystemen
Viega Sanpress
Viega Profipress
Geberit Mepla
VSH Xpress
Kemper
Rehau

Oplossingen Leveranciers


• Franke

Franke kan een maatwerkoplossing bieden voor elk type gebouw. Het Franke Aqua 3000 systeem bestaat uit armaturen en een netwerk die met elkaar communiceren. Hierdoor kunnen alle tappunten separaat aangestuurd worden voor het spoelen en het bijhouden van de gegevens in een logboek.

Bekijk Franke assortiment


• Geberit

Geberit ziet drinkwaterhygiëne niet alleen als een uitdaging, maar ook als haar opdracht om, door het verschaffen van goede adviezen, innovatieve producten en oplossingen vanaf elk tappunt continu perfect hygiënisch drinkwater mogelijk te maken.

Bij Geberit kunt u terecht voor alle producten die je nodig hebt voor een optimale drinkwaterinstallatie, ongeacht of deze van kunststof, koper of roestvast staal gemaakt moet worden. Daarnaast biedt Geberit u ook uitgebreide begeleiding en deskundig advies op dit gebied. Zo organiseert Geberit verschillende cursussen gericht op legionellapreventie in haar informatiecentrum te Nieuwegein, waarvoor installateurs, werkvoorbereiders en ontwerpers zich gratis kunnen inschrijven.

Bekijk Geberit assortiment


• Kemper

De producten van Kemper richten zich op het voorkomen van stagnatie in de waterleiding. Zij werken met de methode “stromend aansluiten”. Door doorstromend aan te sluiten wordt het water gedwongen door te stromen in het leidingwerk wat stilstaand water en daarmee bacterievorming voorkomt.

“Water moet stromen“. Daarvoor biedt KEMPER onder de naam “KEMPER KHS (KEMPER Hygiënesysteem)“ een innovatief totaalconcept aan voor de realisering en handhaving van drinkwaterhygiëne in systemen voor drinkwater (DW) en warmwater (WW). De doelstellingen van het KEMPER KHS hygiënesysteem luiden als volgt: - Preventieve maatregelen en het voorkomen van stilstaand water in drinkwatersystemen - Veiligstelling en behoud van de drinkwaterkwaliteit op de afnamepunten volgens de geldende regels - Handhaving van de drinkwaterhygiëne door economisch doordachte spoelmaatregelen voor drinkwaterleidingen - Berekenen, simuleren en uitvoeren van drinkwaterinstallaties voor warm en koud water

Bekijk Kemper assortiment


• Pentair Filtrix

Het komt regelmatig voor dat tijdens controlemetingen legionella wordt geconstateerd. In dit geval heeft de eigenaar 2 keuzes: gedurende deze periode het pand sluiten of gebruik maken van douchefilters. Pentair Filtrix showerfilter is een handdouche met een verwisselbare filtercartridge. De filtercartridge is voorzien van microfiltratie membranen die de bacteriën uit het water halen. Afhankelijk van het gebruik gaat de filtercartridge 10 weken mee, hierna kan deze eenvoudig vervangen worden.

Bekijk Pentair Filtrix assortiment


• Rada

Rada Sanitairtechniek, profileert zich sinds jaar en dag als leverancier van oplossingen voor sanitaire installaties in het kader van legionellapreventie. Rada staat voor praktische oplossingen ondersteund door de technische adviseurs met kennis van regelgeving en sanitaire technieken.

Beheersmaatregelen zoals spoelen en thermische desinfectie zijn arbeidsintensief en kostbaar. Rada Sanitairtechniek biedt hiervoor oplossingen in de vorm van geautomatiseerde systemen. Hiervoor heeft Rada het Rada Outlook douchebesturingsysteem ontwikkeld welke perfect toegepast kan worden in openbare doucheruimtes. De Rada Outlook bestaat uit een besturingskast met digitale mengkraan, een sensorbox en bedieningssensoren. 1 besturingskast kan 6 tappunten besturen op ingestelde tijden en temperaturen.

De Rada Outlook beschikt over een geheugen waarin de resultaten als rapportage opgeslagen kunnen worden. Daarnaast zijn de Rada Outlooksystemen te koppelen aan een GBS voor online beheer. Naast het Rada Outlook systeem kent Rada een breed scala aan op legionellapreventie toegespitste producten voor openbare gebouwen, van automatische spoelende kranen tot temperatuurgestuurde spuien met registratie.

Bekijk Rada assortiment


• Viega

Viega biedt een oplossing door het ontwerpen van drinkwaterinstallaties volgens het stromend aansluiten principe. De drinkwaterinstallatie wordt zo ontworpen dat de leiding via tappunten verloopt en eindigt op een veel gebruikt tappunt.

Buiten het doorstromend aansluiten heeft Viega het Viega hygiëne + concept ontwikkeld. De sensoren van het station met Viega Hygiëne+ functie richten zich op de bewaking van de tijdsperiode waarin eventuele stagnatie optreedt, kritische temperatuurveranderingen en het volume aan spoelwater. Zodra wordt afgeweken van de vooraf bepaalde waarden wordt er automatisch gebruik gesimuleerd, waardoor de waterkwaliteit altijd gegarandeerd is. Ook beschikt het station over een logboek waarin alle spoelingen en metingen gerapporteerd worden.

Bekijk Viega assortiment


• VSH

VSH heeft naast leidingsystemen een groot assortiment appendages waaronder gevelkranen, tapkranen en kogelkranen. Ze biedt passende oplossingen voor elk drinkwatersysteem: van kunststof tot metaal, van drinkwater tot proceswater. De producten en systemen zijn uitvoerig getest en hebben alle relevante keuren. Een groot deel van de appendages zijn BIM-ready en dus eenvoudig in projecten in te plannen.

Bekijk VSH assortiment

Lees meer over: