• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Drinkwaterhygiëne

Drinkwaterhygiëne is een belangrijk thema in de markt van zowel Verwarming & Klimaattechniek als Sanitair. Besmetting met bacteriën als legionella, pseudomonas of e.coli kan levensgevaarlijke situaties opleveren en zorgt voor overlast én extra kosten. Voorkomen is beter dan genezen!

Technische Unie biedt een breed assortiment producten die de hygiëne ondersteunen en heeft voor elke situatie de juiste oplossing in huis. Daarnaast kunt u bij Technische Unie terecht voor informatie en advies op het gebied van de drinkwaterwet- en regelgeving, de verschillende aandachtsgebieden en bijbehorende oplossingen en handige links naar andere belangrijke informatie.

Installateur medeverantwoordelijk
De Drinkwaterwetgeving van juli 2011 stelt gebouweigenaren verantwoordelijk voor de kwaliteit van het drinkwater en de drinkwaterinstallatie. Dit houdt in dat eigenaren en beheerders van (collectieve) drinkwaterinstallaties aan een aantal belangrijke verplichtingen moeten voldoen en u als installateur speelt daarin een belangrijke rol. Want als installateur heeft u de verantwoordelijkheid voor een goede aanleg van deze drinkwaterinstallaties.

Verschillende situaties, verschillende aandachtsgebieden & oplossingen
Elk gebouw heeft andere aandachtsgebieden en daarmee andere oplossingen. In een woonhuis is het risico op legionella bijvoorbeeld minder groot dan bij een sportcomplex doordat onder andere de waterleidingen in een woonhuis zeer regelmatig worden gebruikt en er dus weinig kans is op stilstaand water. Dit in tegenstelling tot sportcomplexen waar onregelmatig gebruik van de waterleidingen plaatsvindt. Om die reden verdelen wij het thema drinkwaterhygiëne in twee groepen: woongebouwen en utiliteit. Woongebouwen bestaat uit woonhuizen en appartementen. Utiliteit bestaat uit openbare gebouwen en sportcomplexen.

Icoon DWH Woonhuis      Icoon DWH Utiliteit

           Woongebouwen                                    Utiliteit
                                                               


Enkele overkoepelende aandachtsgebieden & oplossingen

Een aantal belangrijke aandachtsgebieden en oplossingen die voor beide situaties gelden, is:
- Hotspots: Plaatsen waar ongewenste opwarming van leidingwater tot boven 25°C optreedt, noemt men“hotspots”. Het kan daarbij voorkomen dat waterleidingen ongewenst opwarmen door bijvoorbeeld een te hoge omgevingstemperatuur of zoninstraling.
- Dode leidingen: Tijdens verbouwingen kunnen er bijvoorbeeld dode leidingdelen ontstaan, dit zijn aftakkingen waar weinig of geen doorstroming plaatsvindt. Doordat dit water stil staat, is dit de ideale voedingsbodem voor bacteriën. Het is daarom belangrijk de dode leiding te verwijderen tot en met de aftakking.
- Hygiënisch werken: Om er voor te zorgen dat het schoon en betrouwbaar is moet er hygiënisch gewerkt worden. Dit kan door het gebruik van de juiste materialen, schoon gereedschap en door de producten zo lang mogelijk in de verpakking te houden.

Bekijk alle aandachtsgebieden & oplossingen

Uw partner in drinkwaterhygiëne
Bij Technische Unie vindt u alle benodigde componenten van verschillende fabricaten. Uiteraard kunt u altijd rekenen op de ondersteuning van onze sanitair specialisten. Via hen heeft u direct toegang tot de expertise van onze leveranciers die u bijvoorbeeld kunnen helpen bij het ontwikkelen van maatwerk- en totaaloplossingen.

Bekijk ons assortiment

Meer informatie
Wilt u weten wat Technische Unie voor u kan betekenen op het gebied van drinkwaterhygiëne? Neem dan contact op met één van de Drinkwaterhygiëne specialisten op uw verkoopkantoor.

Lees meer over: