• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice
Hemelwaterafvoer
Hemelwaterafvoer

Hemelwaterafvoer bij platte daken omvat hemelwaterafvoerbuizen en toebehoren. De trend binnen hemelwaterafvoer in zink is een steeds groter standaard assortiment in producten. Waar vroeger veel producten nog door de zinkwerker zelf werden gemaakt, worden deze nu allemaal standaard geleverd.

Houd rekening met type dakbedekking
Alhoewel zink een zeer duurzaam en sterk materiaal is moet men rekening houden met het type dakbedekking dat men toepast op het platte dak. In de regel kan men zeggen dat de zuren die vrijkomen uit een kale bitumineuze dakbedekking kunnen zorgen voor aantasting van het zink. Men moet altijd een bitumineuze dakbedekking met leislag of grind toepassen. EPDM, pvc en Resitrix dakbedekking kan zonder problemen worden toegepast.

Assortiment
Technische Unie biedt verschillende assortimenten op het gebied van hemelwaterafvoer:

Dakgoten; Technische unie biedt diverse type zinken, koperen en kunststof goten van de merken Rheinzink, Nedzink en o.a. Pipelife. Van mast- tot bakgoot in diverse maten en uitvoeringen. 

Vergaarbakken; er zijn 10 verschillende typen vergaarbakken met per type verschillende uitloopdiameters en oppervlaktevarianten.

HWA-buizen; diameter 60, 80, 100 en 120 mm en vierkant 60x60, 80x80, 100x100, 120 x120 mm.

Beugels; zowel verzinkt stalen beugels met slagstift als 100% RHEINZINK beugels met separate schroefstift.

Dubbele overschuifwrong; zorgt voor een optimale klemming tussen de HWA-buis en de beugel en geeft een traditioneel uiterlijk aan de buis.

Montage schuifstuk; voor de aansluiting van de buis op het riool. Hiermee hoeft de buis niet in de rioolaansluiting worden geschoven en kan er inspectie plaatsvinden door het schuifstuk omhoog te schuiven.

Bladafscheider; wordt in de HWA-buis geplaatst om bladeren en andere resten af te vangen, zodat het riool niet verstopt.

• Stalen ondereinden; voor de bescherming van het meest kwetsbare deel van de HWA-buis.

Infiltratie en bufferkratten; vanuit een totaaloplossinggedachte worden hier ook de infiltratie-en bufferkratten benoemd. De afvoer van hemelwater kan hiermee worden opgeslagen.

Bekijk video Rheinzink hemelwaterafvoeroplossingen

Wet- en regelgeving
Er zijn geen wettelijke voorschriften betreffende hemelwaterafvoer. Men moet wel rekening houden met de afvoercapaciteit van de HWA-buizen. In het RHEINZINK Technisch Handboek staat een berekeningsmethode om het aantal HWA-buizen te bepalen.

Lees meer over: