• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Dakoplossingen

EPDM, bitumen of groendak – Technische Unie biedt u een uitgebreide keuze in dakbedekking voor platte en licht hellende daken. Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor isolatie en hemelwaterafvoer, en alle materialen voor een goede en veilige montage. Onze themapagina Dakoplossingen wijst u snel en gemakkelijk de weg naar de juiste oplossing!

Alle benodigde informatie omtrent dak
Onze nieuwe themapagina Dakoplossingen biedt u snel toegang tot alle benodigde informatie omtrent dak. Wat zijn de voor- en nadelen van EPDM, bitumen en groendak? Met welke factoren moet u rekening houden bij uw keuze? Voor de verwerking van EPDM is bijvoorbeeld geen dure brandverzekering nodig. En bij groene daken is het belangrijk dat de dakconstructie bestand is tegen het gewicht, óók na een flinke regenbui.

Compleet assortiment
Uiteraard besteedt onze themapagina Dakoplossingen ook aandacht aan isolatie en hemelwaterafvoer, en aan bijkomende benodigdheden als lijmen, kitten, zinken daklijsten, dakdoorvoeren, lichtkoepels, valbescherming en dergelijke. Naast dit alles kunt u er terecht voor algemene informatie, bijvoorbeeld over wet- en regelgeving en het actuele trainingsaanbod , zoals plaksessies bij onze verkoopkantoren.


Ons dak assortiment
alttekst


1. Bitumen
2. EPDM
3. Groendak
4. Isolatie
5. Hemelwaterafvoer
6. Overig dak assortiment
    Zoals lichtkoepels, dakdoorvoer en loodslab
7. Zonnepanelen



Soorten dakbedekking

Er zijn verschillende dakbedekkingen mogelijk waaronder EPDM, Bitumen en Groendak:

• Bitumen is een dakbedekking die veel op oude daken en ook voornamelijk platte daken voorkomt. In de volksmond wordt het ook wel “dakleer of mastiek” genoemd. Bitumen zorgt voor een bescherming tegen de verschillende ozon- en weersinvloeden. Bitumen is beperkt duurzaam en gemakkelijk aan te brengen in zowel nieuwbouw als renovatie situaties.

• EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Het betreft een dakbedekking van synthetisch rubber. Het materiaal is onderhoudsvrij en altijd beloopbaar. Het is 100% uv- en ozon bestendig, is bestand tegen weersinvloeden, vliegvuur en stralingswarmte. Eenmaal geplaatst, vragen de EPDM-kunststof en dakbanen weinig of geen onderhoud.

• Groendak houdt in dat er een laag groen (planten) aangebracht wordt bovenop de bestaande dakbedekking. Dit is specialistisch werk. Een groendak is zowel te plaatsen op een plat dak als op een dak met een lichte helling (tot 15 graden helling). Het dak moet wel het gewicht van deze extra groenlaag kunnen ondersteunen en er moet een goed afvoersysteem aanwezig zijn.


Bekijk ons Dak Assortiment



Dakbedekking trends & ontwikkelingen

Een stijgende lijn in dakbedekking laat groendak zien. Het is een milieuvriendelijke en duurzame toepassing: groen vermindert de uitstoot van schadelijke CO2-stoffen en reduceert atmosferisch fijnstof. Sommige gemeenten, voornamelijk grote steden, verstrekken om die reden subsidies voor het aanleggen van groene dakbedekking.
Een andere trend is het plaatsen van zonnepanelen. Hier leest u meer over op ons themaportaal Zonnepanelen.

Wet- en regelgeving, tools & trainingen
Wij helpen u niet alleen met producten, maar ook met kennis. Zo vindt u op onze pagina Wet- en regelgeving relevante informatie over de verschillende normen, wet- en regelgeving en overige documentatie met betrekking tot dakwerkzaamheden. Op de pagina Tools & Trainingen staan diverse tools zoals de Lijmwijzer, Zonnepanelenplanner, Roofsupport en demonstratievideo’s van onze leveranciers. Daarnaast vindt u er informatie over trainingen op het gebied van dakbedekking.

Meer informatie
Wilt u weten wat Technische Unie voor u kan betekenen op het gebied van dakoplossingen? Neem dan contact op met één van de Dakspecialisten op uw verkoopkantoor.


Technische Unie, uw partner voor het dak!

 

 

 

 

 

 

Lees meer over: