• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Bos Installatiewerken renoveerde samen met Technische Unie 123 appartementen. Een ijzersterke planning en perfect op maat geleverd assortiment zorgden voor een tijd- en kostenefficiënt project.

Case study: de W-renovatie van 123 appartementen
Case study: de W-renovatie van 123 appartementen

Het project: renovatie van het sanitair, de cv-installatie, rookgasafvoer, riolering en radiatoren in 3 woongebouwen met 123 appartementen.

De opdracht: per dag één woning opstarten en één woning opleveren, met zo min mogelijk overlast voor omwonenden.

De tijd: 18 dagen per woning

De vraag van Bos Installatiewerken:

“Hoe kan onze materiaalstroom zo worden ingeregeld dat het installatieproces zo tijd- en kostenefficiënt mogelijk kan plaatsvinden en zo min mogelijk overlast veroorzaakt voor omwonenden?”

De oplossing van Technische Unie:

Inkoper Emo van Bos Installatiewerken vertelt “Wanneer materialen goed worden aangeleverd, kan er in het installatieproces veel tijd en geld worden bespaard”, zegt Boudewijn Emo. Daarom koos Bos Installatiewerken voor de ontzorgende logistieke mogelijkheden van Technische Unie.

Complete oplossing “Een complete oplossing was voor ons de belangrijkste voorwaarde”, vervolgt Boudewijn. “We zaten met een strakke planning, waarbij we per dag een woning moesten opstarten en een andere woning moesten opleveren. Per woning hadden we achttien dagen de tijd. Daarnaast was het zaak om de overlast voor de bewoners tot een minimum te beperken.”

Complex project De renovatie betrof het sanitair, de cv-installatie, rookgasafvoer, riolering en radiatoren. Vertegenwoordiger Jesse Drost (Verkoopkantoor Utrecht): “De complexiteit van dit project was meteen duidelijk. We zijn begonnen met verschillende basishulpmiddelen. Ook kitting (het verpakken van verschillende artikelen in één set) kwam al snel in beeld.

Minder manco's Doordat de klant de materialen niet los hoeft te bestellen, verkleint het risico op manco’s en naleveringen. Bovendien werkt het veel efficiënter wanneer de monteur alles in één verpakking krijgt aangeleverd. Bos Installatiewerken heeft eerst een proefpakket uitgeprobeerd wat op basis van eigen input werd gefinetuned.

We hebben speciaal kleinere kratten op wielen (mini big box) laten maken, die gemakkelijk op de galerij konden blijven staan, zonder overlast voor bewoners en monteurs.”

Sanitair op huisnummer bezorgd Voor het sanitair hadden de bewoners keuze uit extra opties. Boudewijn: “Op basis van de keuzelijsten heb ik het sanitair per woning besteld. Technische Unie voorzag elke krat met sanitair van het huisnummer van de betrokken woning en alles liep gesmeerd.

CV-installatie compleet per woning geleverd De materialen en hulpstukken voor de cv-installatie kwamen per woning in een pakket en de radiatoren werden op pallets aangeleverd. Op het project hadden we zelf twee containers voor onze grijpvoorraad. Technische Unie had een eigen container, waar de dagvoorraad kon worden gestald. ”

Goede communicatie Vanaf de voorbereiding tot en met de laatste aflevering onderhielden Bos Installatiewerken en Technische Unie nauw contact met elkaar. “Betrokkenheid is een belangrijke voorwaarde voor succes”, zegt Jesse

Voor mij als inkoper is het prettig samenwerken met één leverancier die alles regelt, vindt Boudewijn Emo. “Onze ervaring is positief en die zullen we ook zeker meenemen bij volgende projecten.”

Meer weten Wilt u meer weten over wat Installatielogistiek voor uw project kan betekenen? Neemt u dan contact op met uw verkoopkantoor.