• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
 • Snelle levering op uw werkplek
 • Klantenservice

Organisatiestructuur

 

Organisatie

Directie Minder informatie
Jan Ferwerda

Algemeen directeur
Jan Ferwerda

Secretariaat:Marlies van Breda

Taken
De Algemeen directeur heeft de verantwoordelijkheid over de strategie en het beleid van Technische Unie. Tevens onderhoudt hij de contacten met de moederorganisatie Sonepar.

Inkoop Minder informatie Meer informatie
Aert Scheffers

Directeur
Aert Scheffers

Secretariaat: Kirsten Pasman

Taken
De afdeling Inkoop is verantwoordelijk voor de inkoop van artikelen en diensten en heeft in die rol actief contact met meer dan 700 binnen- en buitenlandse leveranciers. De kerntaken van de afdeling zijn assortiment beheer, leveranciersmanagement, prijs- en marge beheer,productmarketing en business development. Naast de inkoopfunctie adviseert de afdeling Inkoop ook collega's in het land over de artikelen, diensten en oplossingen.

Productgroepen
De afdeling Inkoop bestaat uit zes productgroepen:

 • Herman Berghuis

  Elektrotechniek

  Manager: Herman Berghuis

  Taken
  De productgroep Elektrotechniek is verantwoordelijk voor de inkoop van artikelen op het gebied van installatietechniek, industrietechniek, datacommunicatie, beveiliging, zonne-energie en e-mobility. De productgroep biedt artikelen aan van 185 verschillende leveranciers.

  Assortiment
  Bekijk ons assortiment op het gebied van Elektrotechniek.

 • Roland Tiemessen

  Draad, Kabel & Licht

  Manager: Roland Tiemessen

  Taken
  De productgroep Draad, Kabel & Licht is verantwoordelijk voor de inkoop van artikelen op het gebied van draad, kabel, buis, kabeldraagsystemen en verlichting. De productgroep biedt artikelen aan van 130 verschillende leveranciers.

  Assortiment
  Bekijk ons assortiment op het gebied van Verlichting.

 • Debby Stroomer

  Sanitair

  Manager: Debby Stroomer

  Taken
  De productgroep Sanitair is verantwoordelijk voor de inkoop van sanitair, dakbedekking en non-ferro. De productgroep biedt artikelen aan van 145 verschillende leveranciers.

  Assortiment
  Bekijk ons assortiment op het gebied van Sanitair.

 • Ron Kompeer

  Verwarming & Klimaattechniek

  Manager: Ron Kompeer

  Taken
  De productgroep Verwarming & Klimaattechniek is verantwoordelijk voor de inkoop van artikelen op het gebied van warmwater voorziening, luchtbehandeling, airconditioning en alternatieve energiebronnen. De productgroep biedt artikelen aan van 140 verschillende leveranciers.

  Assortiment
  Bekijk ons assortiment op het gebied van Verwarming & klimaattechniek.

 • Pieter Nieuwenhuijsen

  Handelsgroep

  Manager: Pieter Nieuwenhuijsen

  Taken
  De Handelsgroep is verantwoordelijk voor de inkoop van bruin- en witgoed, consumenten elektronica, gereedschappen, bevestigingsmaterialen en persoonlijke beschermingsmiddelen. De productgroep biedt artikelen aan van 205 verschillende leveranciers.

  Assortiment
  Bekijk ons assortiment op het gebied van Gereedschap, Consumentenproducten en Persoonlijke beschermingsmiddelen.

 • Paula Reinders - van de Linde

  New Business Inkoop

  Manager: Paula Reinders - van de Linde

  Taken
  De afdeling New Business is vanuit inkoop verantwoordelijk voor het ontwikkelen van integrale concepten rondom duurzame energieopwekking, energieopslag, digitalisering en connectivity. Binnen deze concepten worden producten en kennis van de diverse productgroepen gecombineerd tot een totaaloplossing voor onze klanten.

Verkoop & MVO Minder informatie Meer informatie
Bas Schroder

Directeur Verkoop National Accounts
en Business Management en MVO
: Bas Schröder

Secretariaat: M. Groendijk

Steef Hallegraeff

Directeur Verkoop Vestigingen en Clustermanagement: Steef Hallegraeff

Secretariaat: M. Groendijk

Verkoopkantoren en servicecentra
Technische Unie heeft 37 verkoopkantoren verspreid over heel Nederland. Onder het dak van de verkoopkantoren zijn ook servicecentra gevestigd. Hier kunnen klanten hun bestellingen afhalen en ook direct artikelen aanschaffen (standaard meer dan 8000 artikelen op voorraad).

Binnen- en buitendienstmedewerkers
De artikelspecialisten van de binnendienst adviseren klanten graag over de nieuwste ontwikkelingen, producten, technieken en alternatieve oplossingen. In de buitendienst hebben de verkoopkantoren vakkundige adviseurs die klanten service op maat bieden op het gebied van elektrotechniek, licht, sanitair en verwarming.

Drie regio's
De verkoopactiviteiten van Technische Unie zijn verdeeld in drie regio's: Noord/Oost, West en Zuid.

National Accounts & Business Development
Deze afdeling is commercieel verantwoordelijk voor alle National Accounts van Technische Unie. Onderdeel van deze afdeling is de Special Accounts Groep (SAG), die verantwoordelijk is voor Business Development in het algemeen en klantspecifieke ontwikkel- en implementatietrajecten in het bijzonder.

Afdeling MVO:
MVO is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van ons MVO-beleid. We geven advies over en zijn vraagbaak voor MVO gerelateerde vragen.

Regio Noord/Oost

Hans van der Wal

Regiodirecteur: Hans van der Wal

Secretariaat: I. Miedema

Regiokantoor Noord/Oost

Regio West

Marcel Greveling

Regiodirecteur: Marcel Greveling

Secretariaat:K. van Zaanen

Regiokantoor West

Logistiek Minder informatie Meer informatie
Bart Schoonderwoerd

Directeur Logistiek
Bart Schoonderwoerd

Secretariaat:Tschecha Jansen

Taken
De afdeling Logistiek is verantwoordelijk voor de logistieke processen.Onder de afdeling Logistiek vallen de distributiecentra Alphen aan den Rijn en Strijen, de 20 overslagpunten en de afdeling Supply Chain Management.

 • Distributiecentrum Alphen aan den Rijn

  Distributiecentrum Alphen (DCA) verzorgt de ontvangst, opslag en levering van conveyable goederen en kabel.

 • Distributiecentrum Strijen

  Distributiecentrum Strijen (DCS) verzorgt de ontvangst, opslag en levering van non-conveyable goederen.

 • Distributie

  Distributie verzorgt het samenvoegen van de goederen uit DCA en DCS en het als één zending afleveren bij de klant of het verkoopkantoor.

 • Supply Chain Management

  De afdeling Supply Chain Management ontwikkelt, in nauwe samenwerking met Inkoop en Verkoop, de logistieke dienstverlening voor onze leveranciers en klanten.
HR & Interne communicatie Minder informatie Meer informatie
Marie-Josë Tijssen

Directeur
Marie-José Tijssen

Secretariaat: Marianne Swaager

Secretariaat: Manuela Koeman

Afdeling HR:
De afdeling HR is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het personeels- en organisatiebeleid en adviseert en ondersteunt managers bij HR vraagstukken. Technische Unie biedt een inspirerende en gezonde werkomgeving waarin we optimaal samenwerken en medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen. Dat doen we door:

 • HR Support
  Vraagbaak voor alle HR-vragen en verwerken van personeelsadministratie.
 • HR advies
  Adviseurs HR ondersteunen het lijnmanagement en zijn aanspreekpunt voor medewerkers in het eigen aandachtsgebied.
 • Opleiding en ontwikkeling
  In ons opleidingscentrum in Maarssen bieden we opleidingen en trainingen voor het verder ontwikkelen van kennis en talenten.
 • Talent Acquisition
  Voor het aantrekken en behouden van talentvolle medewerkers en alle communicatie over Technische Unie als werkgever.
 • Arbeids- en juridische zaken
  We bieden een aantrekkelijk totaalpakket van arbeidsvoorwaarden en we bieden juridisch advies aan de organisatie.

Afdeling Interne communicatie:
De afdeling Interne communicatie is verantwoordelijk voor de richting, het ontwikkelen en implementeren van interne communicatie-activiteiten inclusief interne branding. Interne Communicatie draagt daarbij zorg voor communicatie tussen en naar medewerkers binnen Technische Unie, binnen Sonepar Nederland en vanuit Sonepar International.

Marketing & eBusiness Minder informatie Meer informatie
Remco Tolsma

Directeur
Remco Tolsma

Secretariaat: Joyce Verweij

Secretariaat: Hayat Elwali

De afdeling Marketing & eBusiness is verantwoordelijk voor alle marketing- en communicatie-activiteiten naar klanten, de totale digitale dienstverlening van Technische Unie, market intelligence en het databeheer van het gehele assortiment.

De gehele afdeling is onderverdeeld in vijf teams:

 1. Marketing Communication (MarCom)
  Het team Marketing Communication is erin gespecialiseerd diensten en producten effectief onder de aandacht te brengen bij onze klanten; op het juiste moment en op de juiste plaats. Hierbij wordt te allen tijde ingespeeld op de behoefte van onze klanten en de trends binnen de installatiebranche. De afdeling Marketing Communication bestaat uit 3 subteams:
  • Marketing Campagne Management: Dit team creëert en beheert omnichannel marketingcampagnes die aansluiten bij de focus en aandachtsgebieden aangegeven door Verkoop en Inkoop. Uiteraard in nauwe samenwerking met het team Content Marketing & Externe Communicatie.
  • Content Marketing & Externe Communicatie: Verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verspreiden van (campagnematige) content. Daarnaast richt dit team zich op de merkbeleving/branding van Technische Unie, social media en zijn zij verantwoordelijk voor het PR- en mediabeleid. Externe Communicatie werkt nauw samen met de afdeling Interne Communicatie.
  • Vormgeving & Multimedia: Verantwoordelijk voor de creatie van alle content die vanuit Content Marketing & Externe Communicatie en vanuit de Verkoopkantoren aangevraagd wordt. Daarnaast beheert dit team de beeldbank.
 2. Market Intelligence
  Het team Market Intelligence verzamelt, analyseert en rapporteert inzichten uit en over de markt, verricht data-analyses van klantgedrag en evalueert de marketingcampagnes van Technische Unie. Dit team doet zowel kwantitatief als diepgaand kwalitatief onderzoek. De verkregen inzichten vormen de basis voor beleidsmatige en strategische beslissingen, de optimalisatie van onze dienstverlening en effectieve marketing en communicatie.
 3. Product Information Management (PIM)
  team beheert de productinformatie die de basis vormt van de eBusiness- en verkoopactiviteiten van Technische Unie. Dit team zorgt ervoor dat informatie over producten uitgebreid en betrouwbaar is en focust zich hierbij op een zo snel mogelijke conversie van informatie. Hiervoor werken zij nauw samen met onze leveranciers.
 4. Digital Commerce
  Digital Commerce is verantwoordelijk voor alle digitale verkoopkanalen: de website, mobile, System-2-System commerce en de publieke search engines. Digital Commerce zorgt voor continue online innovatie met als doel onze klanten optimaal digitaal gebruikersgemak te bieden. De Digital Commerce adviseurs adviseren klanten bij het inzetten van digitale toepassingen.
 5. Thuiscomfort.nl
  Thuiscomfort is het inspiratieplatform van Technische Unie, gericht op senioren die langer thuis willen of moeten blijven wonen. Thuiscomfort deelt nieuws op het gebied van comfortabel, veilig en toegankelijk wonen en toont producten uit het assortiment van Technische Unie. Offerteaanvragen van consumenten worden doorgestuurd naar de Thuiscomfort-specialisten, een netwerk van >800 gespecialiseerde installateurs en aannemers die klant zijn van Technische Unie.
Controlling & Financiën Minder informatie Meer informatie
Titus Melchior

Directeur
Titus Melchior

Taken
De afdeling Controlling & Financiën is verantwoordelijk voor de financiële stromen binnen Technische Unie. De afdeling verzorgt alle betalingen, de controle van facturen, de financiële boekhouding en budgettering. Uiteindelijk zorgt zij ook voor de rapportage van de financiële resultaten.

Onderdelen
De volgende onderdelen vallen ook onder Controlling &Financiën:

 • Administratieve Organisatie en Interne Controle (AO/IC)
  De medewerkers van AO/IC zorgen dat de systemen voor registratie van goederen- en geldstromen goed functioneren.
 • Kwaliteit & Milieu
  De medewerkers van Kwaliteit & Milieu zorgen voor een goed onderhouden kwaliteitssysteem waarin zowel in- als externe eisen zijn verwerkt en dat voldoet aan de norm NEN-EN-ISO 9001:2008. Ook helpen ze collega's met de vertaling van eisen op het gebied van milieuwetgeving naar toepassing in systemen.

Facility Management Minder informatie Meer informatie
Auke Hartstra

Manager
Auke Hartstra

Taken
De afdeling Facility Management is verantwoordelijk voor de inkoop en verspreiding van niet-strategische goederen en artikelen.

Onderdelen
De afdeling Facility Management bestaat uit vier onderdelen:

 • Gebouwbeheer
  Verantwoordelijk voor onderhoud en inrichting van de kantoren.
 • Contractbeheer
  Verantwoordelijk voor alle contracten m.b.t. telefoons, auto's, energie, schoonmaak en inkoop van goederen.
 • Office service
  Verantwoordelijk voor drukwerk en post.
 • Bewaking
  Verantwoordelijk voor de receptie, bedrijfshulpverlening en beveiliging van de bedrijfsgebouwen.

IT Minder informatie Meer informatie
Sander Vreeken

Directeur
Sander Vreeken

Secretariaat: Christine Clause

Taken
IT verzorgt de automatisering voor Technische Unie. Door middel van permanente ondersteuning en innovatie op het gebied van automatisering zorgen de medewerkers van IT ervoor dat Technische Unie kwalitatief betere marktprestaties kan leveren.

Onderdelen
IT bestaat uit twee onderdelen:

 • ICT Services
 • Application Services

Organogram

organistatiestructuur 2018