• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Zelfdenkende apparaten op CES-beurs 2017

CES VR Bril

Tijdens de Consumer Electronics Show (CES), begin deze maand in Las Vegas, toonden verschillende techgiganten, maar ook kleine start-ups, hun nieuwste uitvindingen. Onder de innovaties zijn veel ‘slimme’ apparaten te zien. Het ‘internet of things’ wordt steeds uitgebreider.

De slimme thermostaat, -speaker en -verlichting zijn inmiddels niet meer nieuw. Deze handige apparaten en oplossingen maken ons leven gemakkelijker en/of besparen energie. Op de CES van dit jaar gaan de ontwikkelaars nog een stapje verder.

Robots

Een opvallende trend zijn de communicerende apparaten. Zo is er de thuisrobot, zoals Kuri die al rijdend met zijn camera en laser zijn omgeving verkent en dankzij spraakherkenning allerlei taken uitvoert. Kuri speelt muziek of podcasts af, terwijl hij achter je aanrijdt en ondertussen kleine huishoudelijke klussen uitvoert. Daarnaast leest Kuri verhalen voor en hij kan dienen als een soort alarmsysteem wanneer er niemand thuis is. Een andere bijzondere robot is de Tipron. Deze rijdt door het huis en projecteert beelden op de muur of vloer. Tipron doet dit nog niet zonder besturing, maar een automatische modus is in de maak.

Zelfdenkende huishoudelijke apparaten

Elektronicafabrikant LG wil dit jaar al zijn huishoudelijke apparatuur voorzien van een wifi-verbinding. De apparaten sporen met zelflerende software de voorkeuren van hun gebruiker op. Zo heeft het bedrijf een nieuwe stofzuigrobot, een grasmaairobot en een robot die passagiers op het vliegveld de weg wijst. De huishoudelijke robots van LG worden ook bestuurd via de Hub Robot. Dat is een rondrijdende huishoudelijke hulp met stemassistent. Deze waarschuwt bijvoorbeeld als het ovenwekkertje afloopt. Daarnaast draait hij via een ingebouwde speaker muziek. Apparaten 'leren' in de toekomst steeds meer van hun gebruikers. De wasmachines van LG meten bijvoorbeeld hoe hard het water is en passen daar hun wasprogramma op aan.

Augmented reality-bril voor bedrijven

Lenovo toont haar New Glass C200. Een bril die met augmented reality en kunstmatige intelligentie informatie over de echte wereld laat zien. De bril is volgens Lenovo behulpzaam bij het verzamelen van informatie over zaken waar je op dat moment naar kijkt. Zo geeft hij bijvoorbeeld informatie terwijl je iets aan het repareren bent. Ook laat hij een collega – op afstand - meekijken met hetgeen je bezig bent. De C200 wordt aangedreven door een kleine ingebouwde computer en herkent zo’n twintig verschillende objecten, waaronder bijvoorbeeld bouwtekeningen. De bril werkt op wifi of op een 4G-netwerk. Vanaf juni moet de bril op de markt verschijnen.

Bellen zonder telefoon

Sinds de komst van Whatsapp, Skype en Facetime bellen we veel minder. Samsung heeft daar wat op gevonden met de Tiptalk. Het slimme horlogebandje stuurt trillingen via je pols naar je vinger. Houd hem tegen je oor en je hoort je gesprekspartner praten, terwijl je omgeving niet kan horen wat er gezegd wordt. Een microfoon in het bandje neemt op wat jij zegt, zodat je via je vinger een gesprek houdt. Stiekem bellen is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Smart oplossingen

De CES heeft dit jaar bewezen dat de komst van smart-oplossingen en het ‘internet der dingen’ ook voor onze sector veel mogelijkheden biedt. De realisatie van slimme huizen, kantoren en industrie vraagt om een goede infrastructuur. Tegelijk bieden al deze innovaties volop mogelijkheden als het gaat om efficiënter en slimmer werken. Technische Unie volgt de ontwikkeling op de voet voor u. In de maanden maart en april 2017 besteden we uitgebreid aandacht aan alle smart-oplossingen, van protocol tot toepassing. Stay tuned!

Lees meer over:

Gerelateerd

Een installateur op de stoep voordat een apparaat stuk is. Dat kan al!

Vaatwasser communiceert via internet met installateur

Wat is er mooier dan dat u nog vóórdat er een storing in de CV-ketel van een klant plaatsvindt, al op de stoep staat. Dit omdat u anticipeert op de data die de CV-ketel de cloud instuurt. U lost dan het technisch mankement op vóórdat het probleem is ontstaan.

Gebouwautomatisering groeit met dubbele cijfers

Gebouwenautomatisering groeit dubbel

De markt voor gebouwautomatisering groeit tot 2022 met gemiddeld bijna 11 procent per jaar. Dat voorspelt marktonderzoeker Research and Markets in een recent onderzoek. In 2016 omvatte de markt wereldwijd al een waarde van ruim 54 miljard dollar. Het grootste gedeelte van deze omzet gaat naar kantoren en andere commerciële gebouwen. In 2022 heeft de markt naar verwachting een waarde van ruim 100 miljard dollar.

Technische Unie wint Solar Solutions Best Presentation Award 2017

Solar Solutions Beurs

Duurzame oplossingen mogen zich verheugen in een toenemende vraag vanuit de markt. Dat is te merken op Solar Solutions International 2017, de grootste solar vakbeurs van de Benelux. Het is de eerste dag direct al erg druk op de beursvloer. Mooie opsteker voor Technische Unie is de prijs voor de beste beursstand.

 

Smart home-diensten groeien explosief tot 2022

Smart home

De smart home-markt stijgt explosief de komende zes jaar. Dit blijkt uit cijfers van Strategy Analytics. In 2016 besteedden consumenten nog 17 miljard dollar aan smart home-diensten. In 2022 stijgt dit naar verwachting tot 50 miljard. Een van de categorieën waar de groei explodeert is de energiesector.

Technische Unie in TV programma Alles over Wonen aflevering 6: Smart Home

Technische Unie in TV programma Alles over Wonen aflevering 6: Smart Home

Vanaf zondag 13 november tot en met februari 2017 zijn diverse duurzame en comfortverhogende oplossingen van Technische Unie en haar leveranciers te zien in het TV programma Alles over Wonen van SBS6. Gedurende acht afleveringen komen er diverse oplossingen aan bod, waaronder groendak, warmtepompen, ventilatie, ledverlichting en domotica.

KAKU lanceert tweewegsysteem en RGB-verlichting

ZigBee RGB-set

De vraag naar en mogelijkheden van domoticasystemen groeien loeihard. Trust Smart Home, van KlikAanKlikUit lanceert daarom de innovatieve ZigBee-lijn. ZigBee is de universele taal die slimme apparaten in huis met elkaar verbindt. Het assortiment richt zich op de optimalisatie van het comfort, de beveiliging en het stroomverbruik in huis. Alles is bestuurbaar vanuit een gratis applicatie voor een smartphone en tablet.

Roomba van iRobot: Elke dag een schone vloer, volledig automatisch

iRobot Roomba

iRobot, marktleider op het gebied van consumentenrobotica, is de fabrikant van de meest effectieve robotstofzuiger ter wereld: de Roomba.

Eaton: IoT-ready met standaardcomponenten

Eaton SmartWire

Machines klaarmaken voor de toekomst? Eaton biedt slimme oplossingen waardoor u standaardcomponenten gemakkelijk kunt aanpassen naar de eisen van industrie 4.0.

Contactloze kranen HANSA zijn slimmer, eenvoudiger en hygiënischer

HansaFit en HansaElectra

Contactloze kranen maken een opmars. De tijden waarin men deze alleen in hotels of publieke ruimtes aantrof, zijn al lang voorbij. HANSA maakt met de HansaFit en HansaElectra gebouwen extra 'smart'.

Meer vermogen met JUNG USB-laadcontactdoos

JUNG USB-laadcontactdoos

De JUNG USB-laadcontactdoos is vernieuwd op twee vlakken: deze geeft meer vermogen en is nu ook verkrijgbaar met een alpine witte afdekking en binnenwerk.

TRILUX C-Line LED en LiveLink: een flexibele, kostenbesparende combinatie

TRILUX LiveLink

C-Line LED-verlichting is dé oplossing voor onder andere toepassing in de industrie. De efficiënte C-line LED DALI lichtlijnen zijn eenvoudig uit te breiden met het LiveLink lichtmanagementsysteem van TRILUX. Met dit lichtmanagementsysteem zijn in de industrie aanvullende kostenbesparingen van maar liefst 50 procent en meer te realiseren.

Aquasound N-Joy audiosysteem brengt plezier in iedere ruimte

Aquasound N-Joy audiosysteem

Met het N-Joy inbouw radiosysteem van AquaSound kan een ruimte eenvoudig van hoogwaardige audio worden voorzien. De N-Joy controller met wandhouder is het hart van dit systeem. Twee royale speakers worden ingebouwd in een verlaagd plafond.

Excel Cat 6A Low Profile voor Smart Building

Excel Cat 6A Low Profile

De Excel Cat 6A Low Profile afgeschermde Keystone Jack, is een verkorte jack die zonder gereedschap aangesloten kan worden. De beperkte omvang zorgt ervoor dat meerdere kabelinvoer-richtingen kunnen worden ondergebracht bij deze aansluiting in een standaard inbouwdoos. De jack is ondergebracht in een hoge kwaliteit zink gegoten behuizing, die opent aan de achterzijde met een vlindersluiting.

Human Centric Lighting van OSRAM biedt kansen voor slimme installateur

Osram Human Centric Lighting

In een kantooromgeving zijn 90% van de kosten gerelateerd aan de mensen die er werken, blijkt uit onderzoek. Andere onderzoeken tonen aan dat werknemers onder het juiste licht beter presteren en minder fouten maken in hun werk.

Emax2 vermogensautomaat beveiligt, bestuurt en controleert microgrids

ABB Emax2

De energiewereld is aan een enorme transitie bezig en ABB staat daar middenin. Met vertrouwde concepten en innovatieve systemen. Een goed voorbeeld is de Emax2, ’s werelds eerste vermogensautomaat voor beveiliging, besturing én controle van microgrids. Dat maakt de microgrid-architectuur eenvoudiger én kostentechnisch veel aantrekkelijker. In combinatie met ABB’s Ekip Smart Vision is de installatie eenvoudig vanuit de cloud volledig te monitoren.

Busch-free@home® vanaf nu geschikt voor iedere woonsituatie

Busch-free@home

Met de nieuwe draadloze toevoeging is het gemakkelijker dan ooit om een smart home te creëren. Jaloezieën, licht, verwarming, airco of deurcommunicatie zijn allemaal binnen één systeem te bedienen.

JBL Charge 3: Bluetooth speaker en powerbank ineen

JBL Charge 3

Met de JBL Charge 3 Bluetooth speaker streamt u uw favoriete muziek naar de draagbare en waterbestendige Bluetooth speaker met ingebouwde powerbank.

Honeywell’s Lyric T6: Ontworpen voor installateurs. Gemaakt voor gebruiker

Honeywell Lyric

Lyric T6 is het nieuwste op het gebied van programmeerbare wifi-thermostaten. Een intuïtieve verwarmingsregeling, die zich onderscheidt door uitgebreide innovatieve functies als geofencing - het op basis van locatie aansturen van de verwarming - en koppeling met woningautomatiseringsplatform Apple HomeKit.

BTicino Classe 300 X13E: de nieuwe binnenpost voor deurcommunicatie

BTicino binnenpost

De nieuwe BTicino Classe 300 X13E binnenpost van Legrand Nederland is een slimme oplossing voor deurcommunicatie. Via een app weet men altijd wie er voor de deur staat. Ook wanneer er niemand thuis is.

De nieuwe Gira X1: een systeemoplossing voor Smart Home

Gira X1

De nieuwe Gira X1 maakt automatisering en visualisatie van een Smart Home eenvoudig, comfortabel en efficiënt. Een nieuwe 'smart' systeemoplossing op basis van KNX.

Solar Montagesystemen: Zonneschans

Zonneschans

Het rendement van zonnepanelen is voor een belangrijk deel afhankelijk van het montagesysteem waarin ze zijn toegepast. Van der Valk Solar Systems is gespecialiseerd op dit gebied.