• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Veranderende badkamertrends: ruimer en veiliger douchen

Veranderende badkamertrends: ruimer en veiliger douchen

Volgens een onderzoek van QuData/STS heeft de Nederlandse consument behoefte aan ruimer, maar ook veiliger douchen. De toenemende vraag naar ruimere douches wordt dit jaar door bijna de helft van de ondervraagden genoemd. Vorig jaar was dat nog 20 procent.

Trends in douches

Wat zijn volgens ondernemers uit de badkamer- en doe-het-zelfmarkten de belangrijkste trends op gebied van douches?

Badkamertrends 2015 en 2016

De vraag wordt op een aantal punten heel anders beantwoord dan een jaar geleden. De trends ‘bad eruit, douche erin’ en ‘inloopdouche’ worden door professionals nog steeds als belangrijkste trends aangestipt. Die trends stonden vorig jaar ook al bovenin de lijst van de respondenten. Nieuwkomers in de lijst zijn ‘drempelvrij’, ‘duurzaamheid’ en ‘veilige seniorendouche’.

Seniorendouche

Opvallend is dat de veilige seniorendouche vanaf 0 procent in 2015 nu op plaats 4 staat met maar liefst 25 procent. De regendouches, vorig jaar nog trend nummer 1, en douchegoten worden nog maar door een op de vijf ondervraagden genoemd. Wellicht worden deze door veel professionals ondertussen als standaard beschouwd en niet meer als trend. Aandacht voor waterontharders neemt daarentegen wel toe. En duurzaamheid staat dit jaar voor het eerst in de top 10, terwijl profielloos niet meer wordt genoemd.

Gerelateerd

Ultrasone sensoren van STEINEL

Ultrasone sensoren van STEINEL: Dual Tech, US360, Dual US, Single US

Hieronder belichten we de soorten ultrasone sensoren van STEINEL en hun voordelen.

Zien wie er voor de deur staat met BTicino deurcommunicatie

Zien wie er voor de deur staat met BTicino deurcommunicatie

De nieuwe BTicino Classe 300 X13E binnenpost van Legrand Nederland is een combinatie van het vertrouwde BTicino 2-draadssysteem en de koppeling naar smartphone via wifi en het 3G/4G netwerk.