• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

UNETO-VNI wordt Techniek Nederland

Op 15 januari 2019 wijzigt UNETO-VNI haar naam in Techniek Nederland. Hiertoe is besloten tijdens een speciale ledenvergadering op 6 september.

'Het begint bij techniek'

Op de website van UNETO-VNI geeft voorzitter Doekle Terpstra aan waarom tot de naamswijziging is besloten: 'Het begint bij techniek. Techniek maakt ons land schoner, veiliger en sterker. Onze sector is onmisbaar voor de energietransitie die we in het Klimaatakkoord hebben afgesproken. Maar óók voor het oplossen van andere grote maatschappelijke vraagstukken, zoals mobiliteit, langer zelfstandig thuis wonen, verstedelijking en toenemende complexiteit van onze infrastructuur. De maatschappelijke relevantie zal de komende jaren dus alleen maar groeien. Zo'n sector verdient een glasheldere naam met een herkenbare klank. Daarom heten we voortaan Techniek Nederland.'

UNETO-VNI sinds 2002

De naam UNETO-VNI is in 2002 ontstaan uit 'Uneto' (Unie van Elektrotechnische ondernemers) en 'VNI' (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven). Vakon uit Voorschoten was indertijd het eerste lid van de gecombineerde UNETO-VNI vereniging.

Met opleidingen en initiatieven als de Comfortinstallateur en de website De techniek achter Nederland vertegenwoordigt de vereniging de Nederlandse installatiebranche en technische detailhandel. Ook is zij het centrale aanspreekpunt richting de overheid voor een branche die onder andere een centrale rol speelt in de energietransitie waar we momenteel middenin zitten.

Heeft u vragen over de naamswijziging van UNETO-VNI?

Bezoek de website van de branchevereniging.

Lees meer over:

Gerelateerd

UNETO-VNI: hoog tijd voor verplichte APK van woningen

APK woningen

Het is hoog tijd voor een verplichte vijfjaarlijkse APK van gas, water en elektra in woningen. Voorzitter Doekle Terpstra van UNETO-VNI pleit hiervoor naar aanleiding van een snelle toename van het aantal ongevallen met gasinstallaties in ons land. 

UNETO-VNI: ‘De installatiebranche gaat snel groeien’

UNETO-VNI: ‘De installatiebranche gaat snel groeien’

Volgens het rapport 'Economische vooruitzichten installatiebranche 2017 en verder' van UNETO-VNI gaan bedrijven in de technische installatiebranche vanaf volgend jaar profiteren van een snelle marktgroei.

Installatiebranche is eind 2016 positiever dan afgelopen vier jaar

Installatiebranche is eind 2016 positiever dan afgelopen vier jaar

De verwachtingen voor het vierde kwartaal van 2016 zijn beter dan ze de afgelopen vier jaar zijn geweest. Die conclusie kan getrokken worden uit het laatste UNETO-VNI-conjunctuuronderzoek van 2016.

UNETO-VNI lanceert film met tips voor onderhoud van cv-installatie

Brancheorganisatie UNETO-VNI heeft een nieuwe film met tien aanbevelingen aan cv-monteurs voor het goed en veilig onderhouden van cv-installaties gelanceerd. De brancheorganisatie verwacht hiermee een belangrijke bijdrage te leveren aan verbetering van de kwaliteit van cv-onderhoud en het aantal koolmonoxide-ongevallen terug te dringen.

UNETO-VNI lanceert Smart Home Society Platform

UNETO-VNI lanceert Smart Home Society Platform

UNETO-VNI wil consumenten beter informeren over de meerwaarde van smart home producten om hun woning comfortabeler, veiliger en gezonder te maken. Daarvoor lanceert de branchevereniging in samenwerking met communicatiebureau Guilty People eind dit jaar het Smart Home Society platform inclusief een keurmerk voor smart home producten.

UNETO-VNI: ‘Gebruik de begrotingsruimte voor de energietransitie’

UNETO-VNI: ‘Gebruik de begrotingsruimte voor de energietransitie’

Nu Nederland er financieel beter voor staat, zou de regering veel meer moeten investeren in de energietransitie, vindt UNETO-VNI. Titia Siertsema, voorzitter van UNETO-VNI, ziet veel mooie plannen, maar te weinig daadkracht en investeringen.

‘Hoog tijd voor wettelijke erkenningsregeling cv-installateurs’

erkenningsregeling installateur

Het is hoog tijd dat er een wettelijke, uniforme erkenningsregeling voor installateurs van cv-ketels wordt ingevoerd. Dat zegt Titia Siertsema, voorzitter UNETO-VNI in een blog op de eigen website

De installatiebranche laat de magere jaren definitief achter zich

De installatiebranche laat de magere jaren definitief achter zich

Al ruim twee jaar lang krijgen ondernemers in de installatiebranche elk kwartaal meer vertrouwen in de marktontwikkeling. Dat blijkt uit de conjunctuurenquêtes van UNETO-VNI.

Installatiebranche steeds positiever over marktontwikkeling

Installatiebranche steeds positiever over marktontwikkeling

Ondernemers in de installatiebranche zijn steeds positiever over de marktontwikkeling. Vooral de nieuwbouw, renovatie en onderhoud van woningen hebben de wind in de rug. Meer dan 40 procent van de ondernemers verwacht in het tweede kwartaal van dit jaar groei in dit marktsegment. Dit blijkt uit een conjunctuurenquête van UNETO-VNI.

UNETO-VNI pleit voor wettelijk voorgeschreven kwaliteitseisen installateurs

prutswerk installateurs

Brancheorganisatie UNETO-VNI deelt de zorg die vier inspecteurs eerder in het artikel ‘Prutsers elektrabranche’ in De Telegraaf uiten over de kwaliteit van installaties. UNETO-VNI werkt daarom aan een zwaardere, uniforme erkenningsregeling voor plaatsing en onderhoud van deze installaties.

‘Politiek doet te weinig met de kennis van de installatiebranche’

energiebesparing

Met de huidige techniek is het mogelijk om de gebouwde omgeving energieneutraal te maken of zelfs energie te laten leveren. Dat stelde Titia Siertsema, voorzitter van installatiekoepel UNETO-VNI, woensdag in een brief aan de Tweede Kamercommissie voor Wonen.

Verduurzaming woningcorporaties blijft achter op energieakkoord

Verduurzaming woningcorporaties blijft achter op energieakkoord

In het Energieakkoord is afgesproken dat woningcorporaties dienen te streven naar een huurwoningvoorraad met gemiddeld energielabel B in 2020. Met nog vier jaar te gaan, heeft nog geen kwart van de huurwoningen dat. In opdracht van Bouwend Nederland en UNETO-VNI zocht Onderzoeksbureau Team Vier uit hoe dat komt.

Probleemloze data-uitwisseling in installatiebranche binnenkort realiteit

Probleemloze data-uitwisseling in installatiebranche binnenkort realiteit

Brancheorganisatie UNETO-VNI presenteerde vorige week een uitbreiding van het Europees Technisch Informatie Model (ETIM) én de start van de Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB). Dankzij deze initiatieven kunnen installatiebedrijven binnenkort gebruik maken van één, uniform informatiemodel.

UNETO-VNI: energiebesparing fiscaal belonen

UNETO-VNI: energiebesparing fiscaal belonen

UNETO-VNI heeft een brief aan de Tweede Kamer gestuurd met daarin een voorstel voor een fiscale stimulans voor energiebesparing en duurzame energieopwekking. Woningbezitters die energiebesparende maatregelen nemen en hiermee hun woning een groener energielabel geven, krijgen per ‘labelstap’ een eenmalige korting op de inkomstenbelasting.