• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

TU Campus verzorgt trainingen voor CO-certificering

CO-certificering is voor iedere installateur en monteur verplicht vanaf 2021.

Gevaren koolmonoxide groter dan gedacht

De Onderzoeksraad voor de Veiligheid heeft in 2015 vastgesteld dat de gevaren van koolmonoxide bij cv-ketels groter is dan men in eerste instantie vermoedde. Periodiek onderhoud van de cv-ketel biedt onvoldoende bescherming. Het merendeel van de ongevallen met koolmonoxide heeft zelfs betrekking op de meest moderne en goed onderhouden cv-ketels. Om de veiligheid te waarborgen en beunhazen te weren is er een nieuwe wettelijke regeling vastgesteld, de gasketelwet.

Wat betekent dit voor u als installateur?

In 2021 moet iedere installateur/monteur CO-gecertificeerd zijn om aan cv-ketels en andere gasverbrandingstoestellen te mogen werken. Naar schatting zijn er landelijk 35.000 installateurs en monteurs die deze certificering moeten behalen. 2020 telt als een overgangsjaar waarin iedere installateur de mogelijkheid krijgt de CO-certificering rond te krijgen. Zonder certificering bent u niet bevoegd om deze werkzaamheden uit te voeren.

CO-certificering bij TU Campus

De CO-certificering bestaat uit twee onderdelen; een theorietoets en een praktijkexamen. TU Campus verzorgt de theorietrainingen inclusief de toets. Het praktijkexamen wordt verzorgd door Installatiewerk Nederland op verschillende locaties.
In samenwerking met ROVC biedt TU Campus trainingen waarin een praktische CO-wijzer centraal staat. Na een toelichting worden er oefentoetsen gemaakt en praktijksituaties besproken. Aan het einde van de training wordt direct de officiële theorietoets afgenomen.

Kennis en training

Iedere installateur kan zich direct aanmelden voor de theorietoets. Techniek Nederland en OTIB hebben een zelftest gemaakt die installateurs en monteurs kunnen afleggen om te kijken hoe hun kennisniveau is. Het volgen van de training is niet verplicht. De praktijk heeft wel bewezen dat de slagingskans aanzienlijk wordt vergroot wanneer de training is gevolgd.
Bij een positief resultaat kan het praktijkexamen worden ingepland. Deze wordt verzorgd door Installatiewerk Nederland op verschillende locaties.

Meer informatie en aanmelden

De eerstvolgende trainingen voor CO-certificering zijn op:

  • 21 februari 2020
  • 20 maart 2020

Wilt u meer weten? Bezoek de website van TU Campus.

Naar TU Campus