• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Thuiscomfort.nl: inspiratie en informatie over comfortabel en veilig wonen

Thuiscomfort.nl: inspiratie en informatie over comfortabel en veilig wonen

Sinds de lancering, in oktober 2014, vonden al ruim 440.000 consumenten de weg naar ons inspiratieplatform Thuiscomfort. Voor aangesloten installateurs biedt het platform uitstekende kansen om met nieuwe klanten in contact te komen.

Langer thuis

Op Thuiscomfort.nl vindt de consument volop inspiratie en informatie om comfortabel thuis te – blijven – wonen. Veel bezoekers komen binnen via de Facebookpagina van Thuiscomfort, maar ook via Google wordt het platform steeds beter vindbaar. 95% van de bezoekers is ouder dan 45 jaar; 75% is boven de 55 en 66% is vrouw.

800 aangesloten partners

Robert-Jan van Nouhuys (projectleider inspiratieplatform): “Afgelopen jaar hebben we het aanbod op Thuiscomfort enorm verbreed. Inmiddels hebben zich zo’n 800 partners – installateurs, aannemers, leveranciers en anderen – aangesloten. Dagelijks publiceren we nieuwe artikelen over trends, noviteiten en oplossingen. Naar aanleiding van die informatie zoeken veel bezoekers contact met onze klanten. Vaak doen ze dat via de eigen website van de klant. Ook de nieuwe chatfunctie (zeven dagen van 9.00 tot 19.00 uur) wijst consumenten regelmatig de weg naar de installateur.”

Douchetoilet

In 2015 was het onderwerp ‘douchetoilet’ zeer in trek bij de bezoekers van Thuiscomfort.nl. Daarnaast trokken de mogelijkheden voor het ombouwen van bad naar douche veel aandacht. “Over het douchetoilet was ook veel discussie op de Facebookpagina van Thuiscomfort”, zegt Robert-Jan. “Consumenten zijn er veel mee bezig en leveranciers zien een enorme vraag naar deze producten. Volgend jaar verwachten we beslist meer afname.”

Het slimme huis

Komende jaren zullen domoticatoepassingen het leven in huis een stuk gemakkelijker maken. “Consumenten beginnen steeds eerder met domotica”, signaleert Robert-Jan. “Daarbij gaat het de meesten vooral om de behoefte aan comfort, eerder dan om energiebesparing of het omgaan met beperkingen. In 2016 verwachten we bijvoorbeeld veel van slimme thermostaten zoals Nest, waaraan je allerlei slimme toepassingen kunt toevoegen. Denk maar aan een slimme rookmelder, een camera of een afstandbediening voor licht en lichtschema’s. Met dit soort mogelijkheden kun je heel comfortabel wonen en oud worden in je eigen huis.”

Van inspiratie naar actie

Het inspiratieplatform Thuiscomfort zorgt voor meer ‘traffic’ naar de websites van de aangesloten installateurs.“Heel belangrijk om te zorgen voor een goede website”, zegt Robert-Jan, “want anders haakt de consument snel af.” Afgelopen jaar hebben ruim 6000 bezoekers de checklist voor verbeterpunten in huis gedownload. “Ook als installateur kun je die checklist bij klanten thuis gebruiken. Investeer in het opbouwen van een relatie met je klant: wat heeft hij nu en straks nodig? Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een slimme thermostaat en daar op den duur meer toepassingen aan vastkoppelen.”

Benieuwd naar de mogelijkheden van Thuiscomfort? Kijk onder ‘Voor partners’ op de website of neem contact op met uw verkoopkantoor.

Gerelateerd

Inspiratieplatform Thuiscomfort bestaat 5 jaar!

Het inspiratieplatform van Technische Unie is Thuiscomfort.nl. Op 1 oktober 2014 ging de website live. Vijf jaar later inspireert Thuiscomfort dagelijks ruim 1.000 consumenten op het gebied van duurzaam wonen, smart home en langer zelfstandig thuis wonen.

Overheid trekt aan de bel over privacy videodeurbellen

Overheid trekt aan de bel over privacy videodeurbellen

Eigenaren van een videodeurbelsysteem moeten melding maken van het feit dat zij bezoekers filmen. Dit schrijft NRC op basis van vragen die de krant stelde aan de Autoriteit Persoonsgegevens.

Comelit Visto: exclusief voor Thuiscomfort-partners!

Comelit Visto slimme video-deurbel

De slimme video-deurbel Visto van Comelit is nu tijdelijk exclusief verkrijgbaar voor u als geregistreerd partner van Thuiscomfort. U krijgt een gratis Visto training van Comelit en 15 procent korting op uw eerste bestelling van één of meerdere Visto's via Technische Unie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Wat is een warmtepomp

Een warmtepomp is een duurzame oplossing om een woning te verwarmen en om warm tapwater te verkrijgen. Maar hoe werkt een warmtepomp precies en wat zijn de voordelen?

Thuiscomfort richt zich voortaan ook op duurzaam en slim wonen

Thuiscomfort richt zich voortaan ook op duurzaam en slim wonen

Per 1 januari 2017 is Thuiscomfort, het online inspiratieplatform van Technische Unie, uitgebreid met twee hoofdonderwerpen. Vanaf de start op 1 oktober 2014 was Thuiscomfort vooral gericht op langer zelfstandig thuis wonen. Hier zijn nu twee centrale thema’s bijgekomen: duurzaam wonen en slim wonen (smart home).

Langer zelfstandig thuis wonen in 2017: 7 trends

Langer zelfstandig thuiswonen in 2017

Ook in 2017 blijven ouderen langer thuis wonen. Gemeenten, woningcorporaties en de vrije markt moeten dit samen mogelijk maken. Dat is het overheidsbeleid.

Seminarreeks duurzaam zorgvastgoed

Duurzaam Gebouwd organiseert seminarreeks duurzaam zorgvastgoed

Op 14, 16, 21 en 23 juni 2016 organiseert Duurzaam Gebouwd op diverse locaties in Nederland een seminarreeks over duurzaam zorgvastgoed. Directieleden, facilitair managers en technisch beheerders van zorginstellingen, corporaties en gemeenten krijgen tijdens deze geheel onafhankelijk samengestelde seminars inzicht in het verduurzamen van zorgvastgoed.

NEN bezig met ontwikkeling normen voor zorgrobots

NEN bezig met ontwikkeling normen voor zorgrobots

NEN heeft plannen om nieuwe normen te ontwikkelen voor zorgrobots. Het is vaak de techniek die voorop loopt op de normen, maar in het geval van deze personal care robots is dat wellicht andersom. Dat is een bewuste keuze, want wie werkt aan een zorgrobot, kan wel wat richtlijnen gebruiken om de apparaten veilig te maken.

Nominatie voor BouwKennis Marketing Jaarprijs

Onlangs heeft Bouwkennis, uit in totaal 26 ingezonden marketingcases, de 10 genomineerden bepaald voor de BouwKennis Marketing Jaarprijs 2015. Ook Technische Unie is nog in de race, met het Thuiscomfort inspiratieplatform.

Villeroy & Boch introduceert douchevloer Squaro Infinity

Villeroy & Boch introduceert douchevloer Squaro Infinity

Inloopdouches zijn dé trend op badkamergebied. Villeroy & Boch speelt hierop in met de Squaro Infinity douchevloer. Deze vloer van het solid surface materiaal Quaryl biedt douchecomfort, hygiëne én schoonmaakgemak voor uw klant. Daarnaast is het ook nog eens eenvoudig te installeren.

Verlichting van LEDVANCE met zorgtoepassingen

Ledvance Healthy Light

Hoogwaardige verlichting is een noodzakelijke vereiste in de gezondheidszorg. Het kan artsen en therapeuten tijdens behandelingen ondersteunen en het genezingsproces bij patiënten bevorderen dankzij een verhoogd gevoel van welzijn.

Berker by Hager noodoproepset

Berker by Hager noodoproepset

In tal van openbare gebouwen is de aanwezigheid van een mindervalidentoilet een must. Hierbij hoort uiteraard een noodoproepsysteem voor wanneer een hulpbehoevende situatie ontstaat. Hager heeft speciaal voor deze ruimtes een passende oplossing binnen het Berker by Hager schakelaarprogramma.

“Kijk verder dan het product en bied passende oplossingen"

“Kijk verder dan het product en bied passende oplossingen

Hager is wereldwijd actief en marktleider op het gebied van elektrische installaties, maar nog altijd een familiebedrijf. Haar technologische oplossingen verbeteren de veiligheid en het wooncomfort. Daarbij vindt Hager het belangrijk om niet zomaar oplossingen aan te bieden, maar de juiste oplossing, afgestemd op de klant.

Binnen één dag naar een douchewc

Binnen één dag naar een Geberit Aquaclean douchewc

Binnen één dag kan een huidig ‘traditioneel’ toilet vervangen worden voor een comfortabele Geberit AquaClean douchewc. Dit is een toilet met een ingebouwde douchefunctie, waarmee het onderlichaam na elk toiletbezoek automatisch en hygiënisch wordt gereinigd met warm water.

Meer veiligheid in het donker met Gira Sensotec en Sensotec LED

Meer veiligheid in het donker met Gira Sensotec en Sensotec LED

De Gira Sensotec en Gira Sensotec LED zorgen voor meer veiligheid en oriëntatie in het donker: de hoogfrequentsensoren schakelen automatisch het licht in wanneer ze in het detectiegebied veraf bewegingen detecteren. De Gira Sensotec LED beschikt daarnaast over geïntegreerde ledoriëntatieverlichting.