• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Technoscoop Comfort & Zorg special is uit

technoscoop comfort zorg

Deze week is de nieuwe Technoscoop Comfort & Zorg special verschenen. In de special gaat het om comfort en zorg voor de steeds groter wordende groep mensen voor wie veilig en verantwoord thuis wonen niet vanzelfsprekend is.

Comfort en zorginstallateur

Voor die mensen maakt de comfort- en zorginstallateur het verschil. Hoe? Dat leest u in de special. U maakt kennis met de Sanilot; een mobiele badkamerunit die ook nog eens comfortabel is en luxe oogt. Well-Fair vertelt u alles over de Belevingswereld waar gasten aan den lijve ondervinden hoe ze comfortabel en veilig thuis kunnen blijven wonen en op pagina 15 staat het verhaal van Roks Comfort over hoe leefstijlmonitorsystemen het gevoel van veiligheid vergroten.

Comfortabel Wonen

Meer inspiratie nodig? Kom naar een van de Comfortabel Wonen-bijeenkomsten die Technische Unie samen met Uneto-VNI en OTIB organiseert. Nu al specifieke vragen? De medewerkers van uw verkoopkantoor staan altijd voor u klaar!

Comfort & Zorg special online

Lees de Technoscoop Comfort & Zorg special

Lees de Technoscoop Comfort & Zorg special als PDF (4 MB)

Lees meer over:

Gerelateerd

Nu online: de Technoscoop van november 2017

Technoscoop november 2017

Binnenkort ligt de novembereditie van ons productmagazine Technoscoop op de mat. Een greep uit de onderwerpen van deze maand:

Lees de nieuwe Technoscoop van juli-augustus 2017

Technoscoop juli 2017

Binnenkort ligt de juli-augustus editie van ons productmagazine Technoscoop op de mat. Technoscoop is ook direct online te lezen. 

Nu online: de Technoscoop van juni 2017

Nu online: de Technoscoop van juni 2017

Verduurzamen is de maanden mei en juni het thema bij Technische Unie, u heeft het vast al gemerkt. Vandaar dat het nieuwe nummer van Technoscoop helemaal in het thema van duurzaamheid staat.

Nu online: de Technoscoop van mei 2017

Nu online: de Technoscoop van mei 2017

Deze week is de nieuwe Technoscoop weer verschenen. In dit voorjaarsnummer hebben we veel aandacht voor duurzaamheid. De maanden mei en juni staan bij Technische Unie namelijk in het teken van verduurzamen. In deze Technoscoop vindt u daarom veel duurzame producten en oplossingen.

Nu online: de Technoscoop van februari 2017

Nu online: de Technoscoop van februari 2017

Binnenkort ligt het februarinummer van ons productmagazine Technoscoop op de mat. Naast de gedrukte versie, is Technoscoop ook digitaal te lezen. Deze vindt u nu online. Mocht u een editie gemist hebben, of een artikel nog eens willen nalezen, dan kunt u daarvoor terecht op de pagina Technoscoop.

Nu online: het eindejaarsnummer van Technoscoop

Nu online: de eindejaarseditie van Technoscoop 2016

Binnenkort ligt de eindejaarseditie van ons productmagazine Technoscoop op de mat. Naast de gedrukte versie, is Technoscoop ook digitaal te lezen. Deze vindt u nu online. Mocht u een editie gemist hebben, of een artikel nog eens willen nalezen, dan kunt u daarvoor terecht op de pagina Technoscoop.

Valpreventie redt levens

Valpreventie redt levens

Een val op hogere leeftijd kan snel ernstige gezondheidsproblemen geven. Tussen 2007 en 2012 steeg het aantal 65-plussers dat binnen 30 dagen overleed als gevolg van een val met 40 procent. En het aantal ernstige valongevallen neemt toe als gevolg van de vergrijzing. Dit blijkt uit de factsheet Valongevallen en hersenletsel 65j+ van VeiligheidNL.

Nu online: de Technoscoop van oktober 2016

Nu online: de Technoscoop van oktober 2016

Binnenkort ligt de oktobereditie van ons productmagazine Technoscoop op de mat. Naast de gedrukte versie, is Technoscoop ook digitaal te lezen. Deze vindt u nu online. Mocht u een editie gemist hebben, of een artikel nog eens willen nalezen, dan kunt u daarvoor terecht op de pagina Technoscoop.

Nu online: de september editie van Zorg Aan Bod

Zorg aan Bod september 2016

Zorg Aan Bod brengt u iedere twee maanden nieuws over installatie binnen de zorgbranche: noviteiten, trends en ontwikkelingen, actuele thema’s en toepassingen op het gebied van zorg en comfort.

Nu online: de Technoscoop van september 2016

Technoscoop september 2016

Binnenkort ligt de septembereditie van ons productmagazine Technoscoop op de mat. Naast de gedrukte versie, is Technoscoop ook digitaal te lezen. Deze vindt u nu online. Mocht u een editie gemist hebben, of een artikel nog eens willen nalezen, dan kunt u daarvoor terecht op de pagina Technoscoop.

Nu online: de Technoscoop van juli 2016

Technoscoop juli 2016

Inmiddels ligt de juli editie van ons productmagazine Technoscoop op de mat. Naast de gedrukte versie, is Technoscoop ook digitaal te lezen. Deze vindt u nu online. Mocht u een editie gemist hebben, of een artikel nog eens willen nalezen, dan kunt u daarvoor terecht op de pagina Technoscoop.

Seminarreeks duurzaam zorgvastgoed

Duurzaam Gebouwd organiseert seminarreeks duurzaam zorgvastgoed

Op 14, 16, 21 en 23 juni 2016 organiseert Duurzaam Gebouwd op diverse locaties in Nederland een seminarreeks over duurzaam zorgvastgoed. Directieleden, facilitair managers en technisch beheerders van zorginstellingen, corporaties en gemeenten krijgen tijdens deze geheel onafhankelijk samengestelde seminars inzicht in het verduurzamen van zorgvastgoed.

Duurzame zorg begonnen aan inhaalslag

Duurzame zorg begonnen aan inhaalslag

De laatste jaren heeft de zorgsector haar handen vol gehad aan reorganisaties en stelselwijzigingen. Aandacht voor duurzaamheid was er daarom weinig. Nu is de zorgsector aan een inhaalslag begonnen. Als de zorgsector haar inkoopkracht van 24 miljard gaat aanwenden om duurzaam in kopen, kan het bedrijfsleven niet anders dan duurzaam gaan produceren.

Technoscoop Duurzaam Special 2016 is uit

Technoscoop Duurzaam Special 2016

Nederland ‘vergroent’. Volgens Dossier Duurzaam 2015 van onderzoeksbureau GfK laten ruim vier op de tien consumenten duurzame aspecten meewegen bij het aanschaffen van producten. Ook de overheid stuurt sterk op duurzaamheid.

Technoscoop Industrie Special is uit

Technoscoop Industrie Special 2016

De Technoscoop Industrie Special valt deze week op de mat. Zoals de naam al zegt staat deze speciale editie van Technoscoop helemaal in het teken van Industrie, en hoe Technische Unie daarbij van toegevoegde waarde is.

NEN bezig met ontwikkeling normen voor zorgrobots

NEN bezig met ontwikkeling normen voor zorgrobots

NEN heeft plannen om nieuwe normen te ontwikkelen voor zorgrobots. Het is vaak de techniek die voorop loopt op de normen, maar in het geval van deze personal care robots is dat wellicht andersom. Dat is een bewuste keuze, want wie werkt aan een zorgrobot, kan wel wat richtlijnen gebruiken om de apparaten veilig te maken.

Technoscoop februari 2016 is uit

Technoscoop  februari 2016

Het jaar is nog maar net begonnen, maar de eerste editie van ons productmagazine Technoscoop valt volgende week alweer op de mat. Naast de gedrukte versie, is Technoscoop ook digitaal te lezen. Mocht u een editie gemist hebben, of een artikel nog eens willen nalezen, dan kunt u daarvoor terecht op de pagina Technoscoop.

Thuiscomfort.nl: inspiratie en informatie over comfortabel en veilig wonen

Thuiscomfort.nl: inspiratie en informatie over comfortabel en veilig wonen

Sinds de lancering, in oktober 2014, vonden al ruim 440.000 consumenten de weg naar ons inspiratieplatform Thuiscomfort. Voor aangesloten installateurs biedt het platform uitstekende kansen om met nieuwe klanten in contact te komen.

Verlichting van LEDVANCE met zorgtoepassingen

Ledvance Healthy Light

Hoogwaardige verlichting is een noodzakelijke vereiste in de gezondheidszorg. Het kan artsen en therapeuten tijdens behandelingen ondersteunen en het genezingsproces bij patiënten bevorderen dankzij een verhoogd gevoel van welzijn.

Serie 100, de nieuwe serie comfort sanitair van Normbau

Serie 100, de nieuwe serie comfort sanitair van Normbau

De Serie 100 van Normbau is een nieuwe serie comfort sanitair. De budget serie is toe te passen in de badkamers van zorginstellingen, openbare ruimtes en woningen. Compleet met een groot scala aan bijpassende accessoires.

Berker by Hager noodoproepset

Berker by Hager noodoproepset

In tal van openbare gebouwen is de aanwezigheid van een mindervalidentoilet een must. Hierbij hoort uiteraard een noodoproepsysteem voor wanneer een hulpbehoevende situatie ontstaat. Hager heeft speciaal voor deze ruimtes een passende oplossing binnen het Berker by Hager schakelaarprogramma.

NEOPERL® straalregelaars voor ziekenhuizen en hygiënische omgevingen

NEOPERL® straalregelaars voor ziekenhuizen en hygiënische omgevingen

Speciaal voor gebruik in ziekenhuizen en hygiënische omgevingen biedt NEOPERL twee zeer geschikte straalregelaartypes aan: NEOPERL® PCA® Care en NEOPERL® CAREGUARD.

Toepassing STEINEL sensoren in de zorg

Steinel

De sensoren van STEINEL schakelen het licht aan als er iemand binnen zijn registratiegebied komt, en weer uit als het niet meer nodig is. Door de combinatie van energiezuinige verlichting en sensoren kan tot 90% energie worden bespaard.

Jobarco’s Care assortiment: kabeloplossingen voor veilige zorgtoepassingen

jobarco

Installeren in een medische omgeving moet voldoen aan specifieke eisen en normen voor elektrische veiligheid. Jobarco’s Care-assortiment bestaat uit het Instalcare installatieconcept voor medische ruimten en de Caresnoeren voor medische apparatuur.

Duurzame verlichting rond het ziekenhuis en zorgcentra

disano

Gezondheid en duurzaamheid gaan hand in hand met het nieuwe verlichtingsarmatuur van Attiva-Disano. De geïntegreerde lichtsensor in het Disano Vega led-armatuur zorgt ervoor dat de directe omgeving rondom uw zorgcentrum, kliniek of ziekenhuis altijd veilig verlicht is zodra het schemerig wordt. Dit vergroot de veiligheid voor de bewoners en het personeel.

Betrouwbare datakabels voorwaarde voor succesvolle eHealth

draka ehealth

Dankzij eHealth-toepassingen is veel zorgtechnologie zowel binnen als buiten zorginstellingen voorhanden. Patiënten kunnen hierdoor steeds vaker de regie nemen over hun eigen zorg. Snelle en betrouwbare dataverbindingen zijn hierbij van levensbelang.

Module S50 van HEWI: voor in hoogte verstelbare wastafel en WC

Module S50: voor in hoogte verstelbare wastafel en WC

Individueel in hoogte verstelbare modules bieden speciaal comfort: wastafel en WC kunnen door iedereen op een comfortabele hoogte ingesteld worden. De gewenste hoogte wordt bereikt door middel van een druk op de knop van de afstandsbediening.

Interview Delabie: Hygiënische kranen in de zorg

Interview Delabie: Hygiënische kranen in de zorg

De sanitaire voorzieningen in de zorgsector vragen om gespecialiseerde oplossingen. “Door eerst goed in kaart te brengen wat de wensen en eisen zijn, kunnen wij de juiste oplossing voor de zorg leveren.” Dat zegt Frank Desmet, sales manager Benelux bij Delabie.

Cool body zorg-thermostaten van Ideal Standard

Cool body zorg-thermostaten van Ideal Standard

Voor het inrichten van sanitaire ruimtes in de zorg biedt Ideal Standard een groot aantal passende oplossingen. Ze biedt onder andere een breed programma cool body zorg-thermostaten, toegespitst op veiligheid én hygiëne.