• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Technische Unie en NEN bundelen hun krachten

Technische Unie en NEN hebben hun krachten gebundeld: NEN verzorgt trainingen voor klanten van Technische Unie. De trainingen zijn bedoeld voor installateurs in de kleinzakelijke markt en industriële klanten, de vakspecialisten. Door de trainingen zijn zij in staat om gemakkelijker normen toe te passen in de praktijk.

Meerwaarde creëren

Technische Unie creëert meerwaarde door zijn klanten kennis te bieden die zij nodig hebben voor hun vak. Daarvoor heeft de organisatie TU Campus opgezet. Vanuit daar is ook het idee ontstaan om een samenwerking te starten met NEN. Doel van deze samenwerking is het vergroten van kennis van installateurs en industrieklanten en zo de veiligheid van installaties in Nederland te vergroten.

Gestart in Alkmaar

NEN is gestart bij Technische Unie Alkmaar op de volgende vakgebieden:

  • NEN 1010: Dit is dé norm voor ontwerp en realisatie van veilige en goed functionerende elektrische installaties.
  • NEN-NEN-IEC 60204-1: 'Elektrische uitrusting van machines'.
  • NEN 3140: Vakbekwaam Persoon 'Veilig werken aan of in de nabijheid van elektrische installaties (laagspanning)'.

Succesvolle pilot

De samenwerking begon met een pilot die succesvol is verlopen. Daarom wordt het aanbod nu verder uitgerold. In 2019 zijn zo'n 500 vakmensen geholpen de juiste kennis, kunde en vaardigheden te verkrijgen. Zij kunnen normen beter toepassen, hun werkzaamheden veilig en goed uitvoeren en hiermee de impact vergroten. Voor 2020 staan nieuwe trainingen op de planning.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de samenwerking tussen Technische Unie en NEN? Neem contact op met Angela Feddema. tel. 0346-283077 en/of met Jolanda Klok, tel. 06-53334670.

Lees meer over:

Gerelateerd

Nieuwe versie toelichtingsgids Machinerichtlijn beschikbaar

Gids machineveiligheid

Onlangs is een update gepubliceerd van de gids voor de toepassing van de Machinerichtlijn (2006/42/EG). Verder bevat de gids informatie over andere toepasselijke EU-wetgeving. Voorlopig is de gids alleen in het Engels beschikbaar.

Woning-APK wordt NEN-norm

NEN en brancheorganisaties Uneto-VNI en TVVL willen samen de ‘woning-APK’ veranderen in de volwaardige norm NEN 8025. Hiermee wordt de NTA 8025, een technische richtlijn voor de inspectie van woninginstallaties, herzien.

NEN bezig met ontwikkeling normen voor zorgrobots

NEN bezig met ontwikkeling normen voor zorgrobots

NEN heeft plannen om nieuwe normen te ontwikkelen voor zorgrobots. Het is vaak de techniek die voorop loopt op de normen, maar in het geval van deze personal care robots is dat wellicht andersom. Dat is een bewuste keuze, want wie werkt aan een zorgrobot, kan wel wat richtlijnen gebruiken om de apparaten veilig te maken.

NEN Tuinbouw Seminar

Op 30 januari 2020 organiseren Technische Unie en ABB een NEN Tuinbouw Seminar.