• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Smart Home: the next big thing

Smart Home

Voor de meeste consumenten is Smart Home een grijs gebied. Uit onderzoek blijkt dat 55 procent van de consumenten het concept Smart Home zelfs niet ként. Een expertgroep van Guilty People en Uneto VNI wil daarom een platform starten voor en door consumenten waar zij alles kunnen vinden en leren over Smart Home.

Platform voor consumenten én fabrikanten

In een Smart Home communiceren alle technische apparaten onderling, zonder tussenkomst van de consument. Voor een succesvolle samenwerking tussen deze apparaten, is het belangrijk dat alle betrokken fabrikanten en bedrijven hun informatie delen. Het platform brengt daarom niet alleen consumenten samen, maar ook alle betrokken partijen van Internet of Things en Smart Home.

Geen beloftes fabrikant, maar bewijs medeconsument

In ons digitale tijdperk is alle informatie maar een paar muisklikken van ons verwijderd. Waar we vroeger op de informatie van fabrikanten vertrouwden, is dat nu niet meer vanzelfsprekend. Het internet staat immers vol met recensies van andere consumenten. Een consument is niet langer op zoek naar de belofte van een producent, maar naar het bewijs van een medeconsument. De expertgroep wil hierop inspelen met de lancering van het platform.

Online platform met offline ervaringen

Een online platform met ondersteunende offline ervaringen kan volgens het expertteam een oplossing zijn om Smart Home op de kaart te zetten bij de consument. Er is behoefte aan praktische voorbeeldsituaties die tot de verbeelding spreken, zoals testteams, tv-programma’s of een volledige Smart Home-proof Airbnb-woning. Daarnaast moet het platform ruimte bieden voor reviews, bijeenkomsten, social media en evenementen. Het moet een website worden waar de consument naar toe gaat om te vergelijken en om objectieve informatie te krijgen.

Keurmerk

Een hulpmiddel dat consumenten op weg helpt om producten als geheel te laten bijdragen aan Smart Home, is een keurmerk dat ervoor zorgt om een betere keuze te maken en merken dwingt beter samen te werken. Om deze redenen wil het team een uniek label opzetten, voor en door de doorsnee consument. Een soort consumentenbond speciaal voor Smart Home.

‘Slimmer wonen draagt bij aan zorgeloos leven’

De expertgroep is ervan overtuigd dat slimmer wonen bijdraagt aan een prettiger en zorgeloos leven. Mens en techniek hebben elkaar nodig en met het platform kan de consument de meerwaarde van een Smart Home inzien. Kortom: be smart, be ready.

Lees meer over:

Gerelateerd

Thuiscomfort richt zich voortaan ook op duurzaam en slim wonen

Thuiscomfort richt zich voortaan ook op duurzaam en slim wonen

Per 1 januari 2017 is Thuiscomfort, het online inspiratieplatform van Technische Unie, uitgebreid met twee hoofdonderwerpen. Vanaf de start op 1 oktober 2014 was Thuiscomfort vooral gericht op langer zelfstandig thuis wonen. Hier zijn nu twee centrale thema’s bijgekomen: duurzaam wonen en slim wonen (smart home).

Technische Unie in TV programma Alles over Wonen aflevering 6: Smart Home

Technische Unie in TV programma Alles over Wonen aflevering 6: Smart Home

Vanaf zondag 13 november tot en met februari 2017 zijn diverse duurzame en comfortverhogende oplossingen van Technische Unie en haar leveranciers te zien in het TV programma Alles over Wonen van SBS6. Gedurende acht afleveringen komen er diverse oplossingen aan bod, waaronder groendak, warmtepompen, ventilatie, ledverlichting en domotica.

UNETO-VNI lanceert Smart Home Society Platform

UNETO-VNI lanceert Smart Home Society Platform

UNETO-VNI wil consumenten beter informeren over de meerwaarde van smart home producten om hun woning comfortabeler, veiliger en gezonder te maken. Daarvoor lanceert de branchevereniging in samenwerking met communicatiebureau Guilty People eind dit jaar het Smart Home Society platform inclusief een keurmerk voor smart home producten.

‘Smart home verovert langzaam de woonkamers’

smart home solutions

Het aanbod van smart devices zoals ip-camera’s en slimme thermostaten groeit gestaag. Langzaam maar zeker veroveren de smart home apparaten de Nederlandse woonkamers. Dat zegt marktonderzoeksbureau Telecompaper. De onderzoekers hadden echter een snellere groei verwacht.

Smart Home Tour 2016 verbindt fabrikanten en kennispartijen

Smart home tour

Het huis van de toekomst, dat is een slim huis. De Thuiscomfort Smart Home Tour 2016 is een digitale rondgang langs websites van specialisten op het gebied van domotica in Nederland. Zo laat initiatiefnemer Thuiscomfort senioren op een laagdrempelige manier kennismaken met de uitgebreide mogelijkheden van zulke Smart Homes.

Samen slimmer met Smart Solutions van Technische Unie

Samen slimmer met Smart Solutions van Technische Unie

Het ooit zo futuristische toekomstscenario waarbij alles en iedereen met elkaar verbonden is, is met het Internet of Things alledaagse realiteit geworden. Deze connectiviteit wordt mogelijk gemaakt door Smart Solutions, slimme oplossingen en producten die via het internet met elkaar in verbinding staan.

Schneider Electric: Industrie, kies voor IoT – net als de consument

Schneider Electric: Industrie, kies voor IoT – net als de consument

Consumenten profiteren al volop van de mogelijkheden van Internet of Things, maar de industrie is vaak nog huiverig om via internet met haar machines te communiceren. Intussen raken haar eindklanten steeds meer overtuigd van de voordelen van IoT. Tijd voor slimme en veilige oplossingen. Schneider Electric heeft ze in huis.