• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Rittal: Sneller bouwen met complete producten op maat

Rittal: Sneller bouwen met complete producten op maat

Industrie 4.0 vraagt om een integrale aanpak van ontwerp, engineering en productie. Samen optrekken, kennis delen. Producten op maat en handige hulpmiddelen en services, just in time. Rittal en Technische Unie werken daarvoor intensief samen.

Ontzorgende ondersteuning

Een integrale aanpak van ontwerp, engineering en productie biedt grote voordelen. U bespaart al snel 50 procent op engineeringskosten en in veel gevallen kan de doorlooptijd van een project gehalveerd worden. Van ontwerp tot en met uitvoering, Rittal ondersteunt in alle fasen met informatie, slimme tools en innovatieve producten. Op hun website vindt u onder meer blogs, white papers, infographics, vakartikelen, klantverhalen en handleidingen. En met engineeringssoftware E-plan, Therm en RI4Power kunt u bijvoorbeeld snel en gemakkelijk een schakelkast ontwerpen.

Rittal Bewerkingsservice

Op basis van uw tekening kan Rittal behuizingen mechanisch voorbewerken en in elke gewenste kleur spuiten. Zo zijn ze direct klaar voor verdere assemblage. En wanneer u Technische Unie kasten en overige materialen via kitting laat leveren, kunt u nog veel meer tijd besparen. Door gebruik te maken van de Rittal Bewerkingsservice kunt u bovendien uw voorraad-, materiaal- en faalkosten reduceren.

Blue e+: extreem efficiënt koelen

Geheel volgens industrie 4.0 norm introduceert Rittal Blue e+, het meest efficiënte koelaggregaat ter wereld. Met Blue e+ kunt u een energiebesparing tot wel 75 procent bereiken. De pluspunten in het kort:
• Forse energiebesparing door geïntegreerde heatpipe voor passieve koeling
• Door multispanning 110V-480V geschikt voor gebruik over de hele wereld
• Stress-vrije koeling, waardoor langere levensduur componenten
• Intuïtieve bediening door Touch display, NFC-uitlezing en netwerkaansluiting
• Tijdsparend door universele uitsparing en éénmansmontage.

Clip&Go: nieuwe manier van kooimoermontage

Efficiënt installeren? Ontdek de nieuwe manier van kooimoermontage met Rittals Clip&Go, de 19’’ Fastner:
• Snelle positionering en montage
• Geïntegreerde contactering
• Meerdere keren inzetbaar
• Voldoet aan de standaard EIA 310 E
• Past op alle Rittal Racks

Rittal Smart Monitoring System voor mespatroonhouders

Het Rittal Smart Monitoring System biedt grote voordelen voor een continu verbeteringsproces:
• Ontdekken van besparingspotentiëlen
• Verhoging energie-efficiëntie
• Verbetering concurrentiepositie
• Duurzame vermindering CO2-uitstoot
• Profiteren van belastingverlagingen

Over Rittal

Rittal is marktleider in behuizings- en kasttechniek, stroomverdeling, klimatisering, IT en verwante producten voor alle takken van de industrie, de machine- en installatiebouw en de IT-branche. Rittal biedt een grote diversiteit aan producten, hulpmiddelen, bewerkingsservice en bewerkingsmachines, waarmee arbeidsintensieve taken worden vereenvoudigd of geautomatiseerd en loon- en faalkosten worden gereduceerd.

Meer informatie

Neem contact op met uw verkoopkantoor of bezoek onze themapagina Industrie voor meer informatie over wat wij voor de industrie kunnen betekenen.

Meer installatiegemak

Technische Unie biedt nog veel meer handige producten en oplossingen die het installeren nog gemakkelijker én sneller maken.

Lees alles over installatiegemakLog in om verder te lezen

Gerelateerd

Zwaluw Hybrifix 302 vanaf nu ook zonder kitpistool te gebruiken

Den Braven Hybrifix

Zwaluw Hybrifix 302 bewijst zich al langer als breed toepasbare lijmkit in de bouw en industrie. Met de nieuwe handige doseerspuit wordt het heel eenvoudig om bouwmaterialen gecontroleerd te verlijmen en te voegen. Verticaal, horizontaal en zelfs ondersteboven. Dit ‘pressure pack’ heeft een inhoud van 200 ml in de kleur wit en zwart.

Explosionproof: de oplossing voor brandgevaarlijke ruimtes

Famostar Explosionproof

Explosionproof is de eerste explosieveilige vluchtwegaanduiding en –verlichting van Famostar die in led verkrijgbaar is én aan de nieuwste ATEX richtlijn voldoet. Explosionproof is dan ook de oplossing in ruimtes waar met brandgevaarlijke gassen en stoffen wordt gewerkt.

Basiskast Hafonorm: de meest flexibele installatiekast in de woningbouw

Abb hafonorm

De basiskast Hafonorm is een installatiekast die aangepast kan worden naar verschillende situaties. Het is een slimme kast met een logische indeling en de meest flexibele installatiekast in de woningbouw. Een groepenkast met één hoofdschakelaar en twee of drie aardlekschakelaars die naar wens samengesteld kan worden.

Het gemak van snoerloos: DEWALT 54V XR FLEXVOLT

dewalt flexvolt

De nieuwe serie DEWALT 54V XR FLEXVOLT gereedschappen bieden de kracht van gesnoerd, gecombineerd met de vrijheid van snoerloos werken. De prestaties van de 54V XR FLEXVOLT elektrische gereedschappen zullen de verwachtingen van elke professional overstijgen.

De nieuwste innovatie van fischer: de DuoPower plug

De nieuwste innovatie van fischer: de DuoPower plug

De DuoPower plug van fischer bestaat uit twee componenten waardoor de plug voor elke ondergrond geschikt is, of het nu beton, baksteen, holle steen, cellenbeton of gipsplaat is. De DuoPower geeft daarnaast duidelijk aan wanneer deze goed is aangedraaid, waarmee doldraaien tot het verleden behoort.

Ontwerp beleven met Gira

Gira configurator

Gira biedt met twee handige tools de mogelijkheid om het ontwerp van een installatie vooraf te beleven. Met de Gira designconfigurator en de Gira deurcommunicatieconfigurator kunt u vooraf op pc of tablet zien, hoe het ontwerp er uiteindelijk uit komt te zien.

Makkelijk bedraden met Omron Push-In-Plus

omron

Ontwikkelingen op het gebied van paneelbouw geven aanleiding tot vernieuwingen in productiefaciliteiten. Dit komt niet alleen ten goede aan paneel- en machinebouwers, maar ook aan de eindgebruikers van de panelen.

Easy: Nieuwe KNX-ontwikkelingen bij Hager

Hager KNX Easy

Hager introduceert een nieuwe generatie KNX-producten, waarmee sneller, eenvoudiger en kostenefficiënter passende oplossingen kunnen worden gerealiseerd. Daarbij introduceert het bedrijf een nieuwe programmeertool, de Easy configuratieset, om Hager-KNX-installaties intuïtiever dan ooit mee te configureren.

Modicon M221 logic controller: de beste prestaties in zijn formaat

Modicon M221 logic controller: de beste prestaties in zijn formaat

De Modicon M221 logic controller is een intuïtieve oplossing voor de wat kleinere automatisering en voorzien van alle benodigde functies om de prestaties van uw machine te verbeteren. Van ontwerp en ontwikkeling, tot installatie en onderhoud, M221 met SoMachine Basic is een oplossing met vele voordelen gedurende de gehele levensduur van uw project.

Altivar 320 frequentieregelaar combineert flexibiliteit met efficiëntie

Altivar 320 frequentieregelaar combineert flexibiliteit met efficiëntie

De sterke combinatie van veiligheid, betrouwbaarheid en eenvoud maken de Altivar 320 frequentieregelaar van Schneider Electric tot een veelzijdige keuze waarmee kosten kunnen worden gereduceerd, zowel tijdens installatie als gedurende de gehele levenscyclus van de machine.

Drukomvormers met een digitale display

Drukomvormers met een digitale display

Met de lancering van de ZMLP-module biedt Telemecanique sensors u de mogelijkheid uw XMLP-druksensoren en compatibele sensoren met een (elektronisch druk)display en schakeleenheid uit te rusten.

NORKA Bremerhaven: Hittebestendig verlichtingsarmatuur

NORKA Bremerhaven: Hittebestendig verlichtingsarmatuur

De serie NORKA Bremerhaven is één van de weinige armaturenseries welke bestand is tegen omgevingstemperaturen tot +90° Celsius.

Schneider Electric: Industrie, kies voor IoT – net als de consument

Schneider Electric: Industrie, kies voor IoT – net als de consument

Consumenten profiteren al volop van de mogelijkheden van Internet of Things, maar de industrie is vaak nog huiverig om via internet met haar machines te communiceren. Intussen raken haar eindklanten steeds meer overtuigd van de voordelen van IoT. Tijd voor slimme en veilige oplossingen. Schneider Electric heeft ze in huis.

Ubel: Voor elk type industrie de juiste afsluiters en appendages

Ubel: Voor elk type industrie de juiste afsluiters en appendages

Food, farma, chemie, olie – voor elk type industrie heeft Ubel de juiste afsluiters en appendages. Ubel combineert een compleet assortiment met technische expertise, en denkt actief mee over de beste oplossing voor uw proces.

SMC: Energie-efficiënte oplossingen met pneumatiek

SMC: Energie-efficiënte oplossingen met pneumatiek

De vraag naar duurzaam produceren met compacte machines is een trend. Dit heeft impact op eindgebruikers, machinebouwers en leveranciers. SMC helpt graag met het gericht verbeteren van uw machine. Met SMC’s oplossing voor bijvoorbeeld drukreductie laat u uw machine direct energie-efficiënter produceren.

ABB: Slimme oplossingen voor 24/7 bedrijfszekerheid

ABB: Slimme oplossingen voor 24/7 bedrijfszekerheid

Uitval in een industrieel proces, daar zit niemand op te wachten. Monitoren tot op eindgroepniveau, uitbreiden onder spanning, beveiligen van machines of volledige productielijnen: ABB levert slimme oplossingen voor een ongestoord en efficiënt functionerende installatie.

Omron: Slimmer en goedkoper met 3 ‘I’-concept

Omron: Slimmer en goedkoper met 3 ‘I’-concept

Hoe maakt u de overstap van maakindustrie naar smart industry? Omron ziet de oplossing in de combinatie van Integratie, Intelligent en Interactief. Slimmer en goedkoper bouwen met het 3 ‘I’-concept.

Eaton’s wandverdeelkasten met DIN-rail nu uit voorraad leverbaar

Eaton’s wandverdeelkasten met DIN-rail nu uit voorraad leverbaar

Eaton’s xComfort EWK en xEnergy Basic BP-O zijn nu direct uit voorraad leverbaar. Daarmee kunt u uw klant snel bedienen met een plaatstalen wandverdeelkast waarvan de prijs en kwaliteit perfect op elkaar zijn afgestemd.

Industrie Events - Hirschmann Multimedia: klaar voor smart industry

Industrie Events - Hirschmann Multimedia: klaar voor smart industry

Hoe sluit uw bedrijf aan op industrie 4.0? Overweegt u een investering in industriële automatisering, maar twijfelt u over de terugverdientijd? Samen met Technische Unie ontzorgt Hirschmann Multimedia u met toekomstbestendige oplossingen, producten en deskundig advies.

Industrie Events - Eaton: IoT-ready met standaardcomponenten

Industrie Events - Eaton: IoT-ready met standaardcomponenten

Machines klaarmaken voor de toekomst? Eaton biedt slimme oplossingen waardoor u standaardcomponenten gemakkelijk kunt aanpassen naar de eisen van industrie 4.0.

Industrie Events - Phoenix Contact: alles voor de schakelkast en daarbuiten

Industrie Events - Phoenix Contact: alles voor de schakelkast en daarbuiten

Geen fabriek, geen installatie of er komen besturingskasten aan te pas. Phoenix Contact levert het volledige pakket voor ín en rond de kast, inclusief alle bijbehorende kennis.

Industrie Events - Draka: de juiste kabel voor iedere industriële omgeving

Industrie Events - Draka: de juiste kabel voor iedere industriële omgeving

Betrouwbare verbindingen zijn essentieel voor een betrouwbaar proces. Draka levert voor iedere industriële omgeving de juiste kabel. De handige I-MECI tool helpt bij een snelle selectie.

Industrie Events – ABB: Machineveiligheid producten en oplossingen

Industrie Events – ABB: Machineveiligheid producten en oplossingen

ABB levert een compleet pakket innovatieve producten en systemen voor machineveiligheid. Van hekwerken tot dynamische veiligheidscircuits, het programma heeft alles om eenvoudig en efficiënt veiligheidssystemen te bouwen. Geschikt voor het beveiligen van losse machines en voor volledige productielijnen.

‘Winstalleren: het antwoord voor de woningbouw’

winstalleren

De markt verandert, in de praktijk van alle dag krijgen we steeds meer te maken met strenge regels, hoge kwaliteitseisen en druk op de kosten van materiaal en arbeid. Voor Attema en WAGO was dit de aanleiding om een innovatief concept te ontwikkelen onder de naam: 100% winstalleren!

EM4 Ethernet: eenvoudige oplossing om installaties via ethernetwerk te beheren

EM4 Ethernet: eenvoudige oplossing om installaties via ethernetwerk te beheren

De nieuwste toevoeging aan de EM4 Nano PLC range van Crouzet Automation heeft nu geïntegreerde ethernet communicatie. Deze langverwachte upgrade stelt gebruikers in staat om te communiceren met maximaal 16 andere apparaten via TCP/IP Ethernet. Denk aan touchscreens, KWH meters, barcode scanners of scada.

Snel aangepaste behuizingen met de Express Customization Quotation Tool

Snel aangepaste behuizingen met de Express Customization Quotation Tool

Met de ‘Express Customization Quotation Tool’ kunnen de kosten voor het aanpassen van standaard behuizingen van Eldon, zoals het maken van gaten, uitsparingen en draadgaten, snel en eenvoudig worden berekend. Als Nederlandse distributeur van Eldon, bieden wij deze handige tool nu op onze website.

Aventics, toonaangevend fabrikant van pneumatische componenten en systemen

Aventics, toonaangevend fabrikant van pneumatische componenten en systemen

Aventics is wereldwijd actief als toonaangevende fabrikant van pneumatische componenten, systemen en speciale toepassingen. Ze past ongecompliceerde en intelligente technologieën toe, bijvoorbeeld door de integratie van elektronica evenals het gebruik van vooruitstrevende materialen en door de focus te leggen op de veiligheid van machines.

SMC, wereldwijd toonaangevend in industriële automatisering

SMC, wereldwijd toonaangevend in industriële automatisering

Door een uitgebreid productassortiment van hoge kwaliteit en een efficiënte logistiek is SMC wereldwijd toonaangevend in pneumatische componenten en systemen voor industriële automatisering. De klanten van SMC zijn onder andere werkzaam in de Automotive, Electronics, Food & Packaging, of Life Science industrie.

EM4 Alert, de NANO-PLC om te communiceren via SMS, Email of FTP

EM4 Alert, de NANO-PLC om te communiceren via SMS, Email of FTP

De EM4 alert van Crouzet Automation is een slimme en eenvoudige oplossing om uw installaties op afstand te beheren.

Het meest verkochte Rittal IT-rack nu tot 25% goedkoper

Het IT-rack van Rittal wordt gekozen om zijn kwaliteit, flexibiliteit en uitstekende prijskwaliteitverhouding. En nu pakt de aanschaf nog voordeliger uit: in heel 2016 ontvangt u hoge kortingen op dit IT-rack. Nu tot 25% voordeel!

Nieuw: OSRAM TCO-calculator

Substitute TCO

Wilt u weten hoeveel u kunt besparen met een complete installatie OSRAM ledbuizen? Met de nieuwe OSRAM SubstiTUBE TCO calculator berekent u het snel en eenvoudig.

HARTING’s nieuwe 20-pins PushPull

HARTING’s nieuwe 20-pins PushPull

De nieuwe 20-pins PushPull is het antwoord van HARTING op de stijgende vraag naar signaaltransmissie en toenemende eisen aan de miniaturisering.

Nieuwe verlichtings-oplossingen Norton voor industrie en opslag

Nieuwe verlichtingsoplossingen Norton voor industrie en opslag: NLS-P en STB

Al jaren staat Norton bekend om haar lichtoplossingen voor de industrie en opslag, waaronder het Norton Lichtlijn Systeem (NLS). Zeer snel te monteren, robuust, veilig en duurzaam.

Nieuw! De RHEINZINK Maatwerkcalculator

Nieuw! De RHEINZINK Maatwerkcalculator voor deklijsten,deklijsten en felsbanen op maat

Vanaf nu kunt u op de website van Technische Unie dakgoten, deklijsten en felsbanen tekenen, calculeren en bestellen met de RHEINZINK Maatwerkcalculator.

Ledverlichting voor elke industriële sector

Ledverlichting voor elke industriële sector

Bij industriële verlichting draait alles om robuustheid en betrouwbaarheid. Lichtbronnen zijn veelal nog conventioneel en in magazijnen treft men meestal nog fluorescentieverlichting aan. De verlichting is vaak op grote hoogte geïnstalleerd en is moeilijk bereikbaar, wat gepaard gaat met hoge onderhoudskosten.

GL-toelating voor Quickon QPD-installatiesysteem

Het QPD-installatiesysteem met IDC-snelaansluittechniek Quickon van Phoenix Contact is nu GL-goedgekeurd voor het volledige productenprogramma QPD. Hierdoor zijn toepassingen onder zeer ruwe en agressieve omstandigheden mogelijk, zoals op schepen of offshore windturbines.

Rittal draagarmsysteem met potentiaalvereffening

Veiligheid gaat voor alles, ook bij het installeren van draagarmsystemen voor het bedienen van machines. Met een automatische potentiaalvereffening bij zijn nieuwe draagarmsysteem CP 60/120/180, dicht Rittal een gevaarlijk hiaat in veiligheid op het mens-machine-raakvlak.

Brother P-touch labels voor elektra en installatie

Het Brother P-touch beletteringsystemen maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk slijtvaste labels te maken. De gelamineerde labels zijn onder meer geschikt voor het markeren van patchkasten, kabelgoten, schakelaars, bedrading en leidingen.

Draka Super Stuurstroomkabels voor procesindustrie

Voor toepassing in veeleisende omgevingen zoals de machinebouw zijn er nu de Draka Super Stuurstroomkabels. De meet- en regelbekabeling dient betrouwbare signaaloverdracht te bieden, moet optimaal blijven functioneren in een industriële omgeving, dient soepel en handzaam te zijn en bestand tegen elektromagnetische storing.

Kabelfabrikanten starten met CPR-gecertificeerde kabels

CPR-regelgeving

De CPR norm EN50575 verplicht per 1 juli 2017 het gebruik van CPR-gecertificeerde kabels. Fabrikanten werkten de afgelopen jaren met man en macht aan het voldoen van de nieuwe norm. De eerste kabelfabrikanten starten in maart met het leveren van CPR-gecertificeerde kabels.

Siemens en Technische Unie opnieuw officiële partners

Siemens

Technische Unie is weer een officiële partner van Siemens. De samenwerking was een tijdje wat minder intensief, maar vanaf nu zullen beide partners gezamenlijk de markt gaan bewerken. Siemens steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit als het gaat om besturingssystemen in de maakindustrie.

Assortiment servicecentra uitgebreid met industriële producten

Industrie

Sinds begin dit jaar is het assortiment in onze servicecentra uitgebreid met verschillende industriële producten. Het nieuwe assortiment bevat de inhoud van een ‘noodkoffer’ om een storing te verhelpen bij het machinepark van een eindgebruiker.

UbiFit: ‘Veiligheid en gemak kosten niets méér’

Ubbink

De maanden januari en februari staan bij Technische Unie in het teken van gemak, en daar horen verschillende aantrekkelijke aanbiedingen bij. Eén daarvan is Ubbink’s UbiFit, een concentrisch rookgasafvoersysteem dat zich gemakkelijk laat installeren en bovendien een stuk meer veiligheid biedt.

Praktijkcase: Megapress versnelt renovatie cultureel centrum Best

Viega Megapress

Vijf Brabantse ondernemers hebben de handen ineen geslagen om het kantoor van de Rabobank in Best om te bouwen tot culturele hotspot. Een omgeving voor dans, muziek en cultuur die gecombineerd wordt met bibliotheek. 

Levensechte oefenomgeving voor de industrie

Levensechte oefenomgeving voor de industrie

Zeven industriële contractors hebben zich verenigd in het Project Realisatie Oefenplant (PRO). Samen realiseren zij, in opdracht van Deltalinqs, de RDM Training Plant: een levensechte oefenfabriek voor iedereen die in de industrie werkt.

Installatiegemak: Technische Unie levert prefab stekerbaar schakelmateriaal

Installatiegemak: Technische Unie levert Prefab stekerbaar schakelmateriaal

Technische Unie introduceert prefab stekerbaar schakelmateriaal, wat zorgt voor meer gemak en flinke tijdswinst bij het installeren. Het geprefabriceerde schakelmateriaal wordt kant en klaar geleverd voor stekerbare montage. Er zijn verschillende artikelen uit voorraad leverbaar.

Voor gemak bent u in goede handen bij Technische Unie

Voor gemak bent u in goede handen bij Technische Unie

Onze missie is om u het zo gemakkelijk mogelijk te maken om te kiezen, te bestellen en om de gekozen producten en systemen eenvoudig en snel te installeren. U bent bij ons dan ook in goede handen voor allerlei handige producten, oplossingen en diensten die uw werk makkelijker en efficiënter maken.

Nieuwe app: Technische Unie CV Hulp

CV Hulp app

Download nu de CV Hulp! Deze slimme (gratis) app is de helpende hand als het op storingen bij cv-ketels aankomt. Als u de storingscode invoert ziet u direct wat de oplossing is. 

Rabobank “Industrie profiteert van aantrekkende export”

industrie

De gehele Nederlandse industrie heeft het afgelopen jaar geprofiteerd van de aantrekkende export. Dat zegt Rabobank in het rapport Cijfers en Trends 2016/2017. De exportgroei zal volgens Rabobank in 2017 echter wel gaan afvlakken door een lagere mondiale economische groei.

Industrie Events - Technische Unie sluit aan op úw proces

Industrie Events - Technische Unie sluit aan op úw proces

Naadloos aansluiten op de bedrijfsprocessen van industriële klanten, dat is waar Technische Unie voor staat. Met ons brede en diepe assortiment en onze uitgebreide diensten op het gebied van technologie, informatie en logistiek kunnen we altijd een passende oplossing bieden.

‘Ondernemers laaiend over studentenstop technische studies’

industrie

De instroombeperking die volgend jaar voor acht technische studies wordt ingevoerd, is tegen het zere been van de Nederlandse industrie. De maakbedrijven zitten te springen om hoog opgeleide technici en hebben dan ook geen goed woord over voor de aangekondigde instroombeperking op de universiteiten. Dat schrijft het FD op basis van een rondvraag bij tien industriële bedrijven.

Nieuw in ons assortiment: Pneumatiek

Nieuw in ons assortiment: Pneumatiek van SMC en Aventics

Het gebruik van pneumatiek neemt toe. Logisch, want het aandrijven van mechanische onderdelen en het aansturen van machines met behulp van samengeperste gassen is voordelig, betrouwbaar en duurzaam. Om u nog meer te laten profiteren van one-stop-shopping hebben wij ons assortiment uitgebreid met 50.000 pneumatische componenten van SMC en Aventics.

Productie industrie groeit ruim anderhalf procent ten opzichte van 2015

Productie industrie groeit ruim anderhalf procent ten opzichte van 2015

In juni 2016 was de gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie ruim 1,5 procent hoger dan in juni 2015, meldt het CBS. De transportmiddelenindustrie produceerde in juni aanzienlijk meer, de elektrische-apparatenindustrie daarentegen minder.

Technische Unie, uw partner voor de industrie

Technische Unie, kent de uitdagingen van OEM, MRO, paneelbouwers en industriële installateurs

Technische Unie is actief in de volle breedte van de industrie en kent de uitdagingen van OEM, MRO, paneelbouwers en industriële installateurs. Vanuit onze deskundigheid denken we graag mee over mogelijkheden om uw fabricage- of onderhoudsproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Technoscoop Industrie Special is uit

Technoscoop Industrie Special 2016

De Technoscoop Industrie Special valt deze week op de mat. Zoals de naam al zegt staat deze speciale editie van Technoscoop helemaal in het teken van Industrie, en hoe Technische Unie daarbij van toegevoegde waarde is.

Flinke opleving voor Nederlandse industrie

De Nederlandse industrie heeft in de maand maart 2016 een flinke opleving laten zien. Dat zegt de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi). De inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid in de industrie weergeeft, kwam in maart uit op 53,6, tegen 51,7 in februari.

Industrial Internet of Things grote groeimarkt

IIOT

De Industrial Internet of Things (IIoT) biedt naast een hogere efficiency veel kansen voor het ontstaan van nieuwe verdienmodellen in de industriële sector en de IT-sector. Dit concludeert ABN AMRO in het rapport ‘Industrial Internet of Things: noodzaak voor industrie, kans voor IT-sector’.

Veelgestelde vragen over de NEN 3140 in de foodindustrie

voedselveiligheid industrie

Veilig werken aan elektrische installaties is ook voor voedselproductiebedrijven van belang. ROVC-accountmanager Joey Rijnders komt al jaren bij hen over de vloer en dit blijft een onderwerp waar veel vragen over worden gesteld. In een blog op zijn website zet hij de belangrijkste drie op een rij, met de antwoorden.

CBS: productie industrie op hoogste niveau in vier jaar tijd

CBS: productie industrie op hoogste niveau in vier jaar tijd

Het CBS meldt dat de gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie afgelopen december 2,4 procent hoger was dan in december 2014. Vooral de farmaceutische, metaalproducten- en chemische industrie produceerden aanzienlijk meer. De productie van de industrie ligt op het hoogste niveau in bijna vier jaar tijd.

NEN bezig met ontwikkeling normen voor zorgrobots

NEN bezig met ontwikkeling normen voor zorgrobots

NEN heeft plannen om nieuwe normen te ontwikkelen voor zorgrobots. Het is vaak de techniek die voorop loopt op de normen, maar in het geval van deze personal care robots is dat wellicht andersom. Dat is een bewuste keuze, want wie werkt aan een zorgrobot, kan wel wat richtlijnen gebruiken om de apparaten veilig te maken.

CBS: Industriële ondernemers positiever

In de maand november is het vertrouwen van industriële ondernemers verder toegenomen. De indicator van het ging van 2,4 in oktober naar 4,0 in november. Voor het oordeel over toekomstige productie is sterk verbeterd. Dat maakte onderzoeksbureau CBS dinsdag bekend.

'Grootste stijging werkgelegenheid in industrie sinds 2011'

'Grootste stijging werkgelegenheid in industrie sinds 2011'

De industrie heeft een goede maand achter de rug. In oktober steeg de NEVI-index met 0,7 punten en de werkgelegenheid groeide in het hoogste tempo sinds mei 2011. Dat maakt de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (NEVI) maandag 2 november bekend.

‘Dringend technici nodig in de levensmiddelenindustrie’

personeel_levensmiddelenindustrie

De levensmiddelenindustrie heeft meer technische en technologische mensen nodig om klaar te zijn voor de toekomst. Dat bepleit de Taskforce Human Capital Agenda Food & Feed in haar visiedocument ‘Leren en werken, werken en leren’.

Industrie kan onbalans door groene stroom oplossen

rapport-energie-in-industrie

De Nederlandse industrie kan beter inspelen op het fluctuerende aanbod van wind en zon door meer elektriciteit in plaats van aardgas te gebruiken. Bij een overschot kan de industrie de goedkope stroom nuttig gebruiken, terwijl de sector bij een tekort de vraag kan verminderen.

Industrie profiteert van lage inkoopprijzen

Industrie profiteert van lage inkoopprijzen

De activiteit in de Nederlandse industrie is in de maand september verder gegroeid. De vooruitgang zwakte echter af tot het laagste niveau van het afgelopen halfjaar, mede door een beperkte toename van nieuwe orders. Maar dankzij de dalende olie- en metaalprijzen gingen de inkoopprijzen voor de industrie wel voor het eerst in een half jaar omlaag.

Industrie is crisis bijna te boven

De Nederlandse industrie is de klap van de kredietcrisis van 2008 en 2009 bijna te boven. Dat stelt ABN Amro in een recent rapport. De omzet en productie lagen in juni 2015 nog respectievelijk 4,5 en 1,2 procent onder het piekniveau van 2008.

Robuuste groei in bouw en industrie verwacht

Het komend jaar zullen de meeste Nederlandse bedrijfssectoren ‘robuuste groei’ laten zien. Dat verwacht het Economisch Bureau van ING op basis van eigen onderzoek. Met 5% wordt de grootste toename verwacht in de bouw. De Nederlandse industrie groeit in 2015 naar verwachting 2 procent.

‘De industrie gaat een goed jaar tegemoet’

‘De industrie gaat een goed jaar tegemoet’

Veel indicatoren staan gunstig en wijzen op een verdere groei van de industrie. “De Nederlandse economie wint aan kracht en aangezien de industrie zeer conjunctuurgevoelig is, zal de sector daarvan optimaal profiteren”, aldus Casper Burgering, sectoreconoom bij ABN Amro.

Machineveiligheid is vooral een attitude

Pouw Jongbloed: machineveiligheid is vooral een attitude

Mensen zijn geen robots die we minutieus kunnen programmeren. Naast verwachte acties moeten we bij mensen ook rekening houden met onverwachte handelingen. Machines moeten daarom zo ingericht zijn dat ook bij onverwacht handelen het werk veilig blijft. Wij spraken met Pouw Jongbloed: deskundige, trainer en motivator voor veilig werken.

7 redenen waarom het goed gaat met onze industrie

7 redenen waarom het goed gaat met onze industrie

Het vertrouwen van industriële ondernemers in de economie is in juni verder gestegen, en staat nu op het hoogste niveau in meer dan vier jaar. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) 24 juni heeft gepubliceerd.

Nederlandse industrie in juni opnieuw gegroeid

Alles wijst erop dat de Nederlandse industrie in de maand juni opnieuw verder gegroeid is. Door verschillende factoren neemt de bedrijvigheid in de industriesector al enkele maanden toe, waardoor 2015 voor flink herstel in de sector gaat zorgen.

Nederlandse industrie produceert opnieuw meer

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in april 0,9 procent hoger dan in april 2014, zo maakt CBS onlangs bekend. In maart was de productie 1,6 procent hoger dan een jaar eerder. De productie van de industrie wordt nog steeds negatief beïnvloed door de het wegvallen van productiecapaciteit in de tabaksindustrie. Zonder die weggevallen capaciteit zou de productiegroei van de industrie nog groter geweest zijn.

Herstel zet door, bouw en machinebouw in de plus

Het herstel van de Nederlandse bedrijfssectoren zet dit jaar flink door. Dit stelt ING Economisch Bureau in haar kwartaalbericht. In de bouw en de zakelijke dienstverlening is de groei naar verwachting 3 procent. In de industrie zijn het vooral de machine- en transportmiddelenindustrie die grote plussen laten zien.

Kamp: Europa, maak werk van smart industry

Om de concurrentiepositie te versterken, moet Europa meer werk maken van smart industry: de digitalisering van de industrie. Dat zei Minister Henk Kamp van Economische Zaken (EZ) dinsdag in zijn toespraak op de Hannover Messe, de grootste industriebeurs ter wereld.

Nederlandse industrie in maart opnieuw gegroeid

Voor de 21e maand op rij is de Nederlandse industrie in de maand maart opnieuw gegroeid. Dat blijkt uit cijfers die de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi) heeft gepresenteerd.

Technologische industrie positief over herstel

De technologische industrie is positief gestemd over een komend herstel in de komende jaren. De ondernemers verwachten meer omzetgroei, een toename van de investeringen en groeiende werkgelegenheid. Dat blijkt een enquête van werkgeversorganisatie FME onder bijna 200 bedrijven, waarover De Telegraaf bericht.

150 miljoen voor onderzoek en productontwikkeling

Het kabinet gaat de komende jaren in totaal 150 miljoen euro extra investeren in innovatie, onderzoek en productontwikkeling. Tot eind 2016 kunnen mkb-bedrijven profiteren van 6 miljoen euro voor productontwikkeling via zogenaamde Innovatie Prestatiecontracten.

Whitepaper: Veiligheidsnormen elektrotechniek

Werkgevers hebben een grote verantwoordelijkheid als het aankomt op de veiligheid en gezondheid van operators, monteurs en technici. Bedrijven zijn volgens de Arbowet verplicht om hun medewerkers te beschermen tegen risico’s.

ABN AMRO: Industrie heeft wind mee in 2015

ABN AMRO gaat in haar prognose voor 2015 uit van groei voor alle branches in de industrie. Met name de machine-, basismetaal- en transportmiddelenindustrie zullen groeien in 2015. Maar ondernemers zijn nog voorzichtig om grote risico’s te nemen en forse uitbreidingsinvesteringen te doen.

Verlichting van belang voor goed functioneren

Licht is meer dan het verschil tussen licht en donker. Licht heeft invloed op de gezondheid, de productiviteit, de veiligheid en het energieverbruik. Tweederde van alle ongevallen rond de industriewerkplek ontstaan bij slechte verlichting.

CE-markering van machines

Hoe ver reikt de verantwoordelijkheid van de werkgever bij de aanschaf en het gebruik van machines? En hoeveel waarde heeft een CE-markering? Volgens Arbo online is daar nog veel onduidelijkheid over.