• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Nieuw protocol ‘Samen veilig doorwerken' voor bouw en techniek

Hoe kunnen we veilig doorbouwen en installeren in tijden van corona? Om op die vraag antwoord te geven, hebben Techniek Nederland en Bouwend Nederland samen met marktpartijen en de rijksoverheid een protocol ontwikkeld.

Veilig werken in diverse situaties

Het protocol Veilig samen doorwerken beschrijft hoe er op een bouwplaats veilig gewerkt kan worden. Maar ook hoe we dienen om te gaan met de schaftkeet of -bus. En hoe we de veiligheid garanderen op de bedrijfslocaties van klanten of bij mensen thuis.
Voor zorgcentra en andere specifieke locaties zijn er speciale regels opgesteld.

Op de bouw en bij mensen thuis

De belangrijkste punten in het protocol zijn:

  • ga zo veel mogelijk zelfstandig naar de bouwplaats
  • werk in kleine vaste teams op vaste locaties
  • houdt 1,5 meter afstand ook bij overleg
  • en houd afstand in de bouwkeet

Voor werkzaamheden in huis is het belangrijk dat:

  • bewoners zoveel mogelijk in een andere ruimte verblijven
  • zij en de werknemers niet verkouden of ziek zijn
  • en dat er 1,5 meter afstand wordt gehouden

Helpdesk

Verder wordt er een Helpdesk Corona Bouw en Techniek ingericht. Dit is een centraal loket voor vragen, informatie en om overtredingen van de regels van veilig samen doorwerken te melden.

Oproep

De opstellers van het protocol roepen alle bedrijven in Nederland die in de techniek werkzaam zijn op, zich te houden aan de gestelde regels. Op die manier kan er zoveel mogelijk doorgewerkt worden, zonder de gezondheid van medewerkers en klanten in gevaar te brengen. Op basis van RIVM-advies Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM.
Het protocol Veilig samen doorwerken wordt ondersteund door: Aedes, AFNL-NOA, Bouwend Nederland, CNV, FNV Bouwen en Wonen, FNV Metaal, NEPROM, OnderhoudNL, Techniek Nederland en Woonbond.

Protocol downloaden?

Het protocol Veilig samen doorwerken is bij de Rijksoverheid te downloaden als PDF-bestand.

Download protocol als PDF

Lees meer over:

Gerelateerd

Aerosolen, corona en ventilatie: 14 vuistregels

Hoe keren we veilig terug naar school, werk, de sportschool en het theater? Die belangrijke vraag moet de komende weken en maanden beantwoord worden. Ventilatie, airco’s en aerosolen spelen daarbij mogelijk een rol.

Meer zonnepaneleninstallaties nu mensen thuis werken

Zonnepaneleninstallateurs kijken voorzichtig positief naar de toekomst. De problemen met leveringen beginnen op te lossen en installateurs hebben hogere verwachtingen voor de markt.

Spoedservice voor Erasmus MC

Samenwerken is nu belangrijker dan ooit. Ook SPIE is een essentiële schakel in deze uitdagende tijden. Voor het Erasmus Medisch Centrum heeft SPIE met spoed een Externe Triage Unit technisch ingericht. De 24/7 calamiteitenservice van Technische Unie hielp ze hierbij.

Samen maken we het mogelijk

De installatiebranche staat niet bij de vitale of cruciale beroepen. Maar wij vinden wel degelijk dat u een cruciaal beroep heeft. Nederland heeft u nodig om te blijven draaien. Want u zorgt ervoor dat het licht blijft branden, dat er altijd warm water is en dat fabrieken belangrijke producten blijven produceren. Nederland heeft u keihard nodig. Zeker nu!

Maak van uw huis de werkplek die u altijd al wilde

Thuiswerken. Het is even bikkelen met uw gezin om u heen. En lang niet iedereen heeft een kantoor aan huis. Toch is het belangrijk om ook in uw eigen huis een fijne werkplek in te richten. Zeker omdat we nog niet weten hoe lang dit gebeuren gaat duren. Hoe maakt u in huis de werkplek die u altijd al wilde?

Beschikbaarheid PBM en kritische medische hulpmiddelen

Voor de landelijke inkoop van kritische medische hulpmiddelen heeft de Nederlandse overheid een crisisteam samengesteld.

Cruciale helden: de installatiebranche gaat door

Als in een ziekenhuis de lampen kapot gaan, bij wie bestellen ze nieuwe? Als in de broodfabriek of bij de melkverwerker een machine het begeeft, op wie doen ze dan een beroep? Als thuis de warmwatervoorziening of de verwarming uitvalt, wie bellen we dan?

Vakbeurs Building Holland uitgesteld tot oktober

Vanwege de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) is de vakbeurs Building Holland verplaatst naar de laatste week van oktober (week 44).

Vakbeurs Solar Solutions uitgesteld tot september

Vanwege de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) zijn de vakbeurzen Solar Solutions en Duurzaam Verwarmd verplaatst naar 7, 8 en 9 september.

Light + Building uitgesteld

De Europese beurs over verlichting en gebouwtechnologie Light + Building is uitgesteld. Hiertoe heeft de organisatie van Frankfurter Messe vandaag besloten.

BeSafe Wall: voor een veilige anderhalvemetersamenleving

De BeSafe Wall van Novellini is een praktische oplossing voor werkplekken waar dicht bij het publiek wordt gewerkt of in elke andere ruimte waar mensen zich op een afstand van minder dan 1,5 meter van elkaar bevinden.