• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Praktijkcase: Technische Unie zet Florensis in de kleren

Florensis

Tuinbouwgigant Florensis koos onlangs voor de levering van Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM) voor Technische Unie, vooral vanwege onze efficiënte orderafhandeling en geavanceerde webshop. Een praktijkcase:

Eén leverancier voor alle artikelen

Florensis – locatie Hendrik Ido Ambacht - werkte al op kleine schaal samen met Technische Unie en kocht onder andere kleine lampen, batterijen en andere artikelen bij ons. Uiteraard deed Florensis ook zaken met andere leveranciers, bijvoorbeeld voor PBM en technische onderdelen, zegt Geurt van de Haar, supervisor Logistics & Purchase bij Florensis. "In totaal hadden we een stuk of acht leveranciers. Dat wilden we terugbrengen tot één leverancier voor alle artikelen – vooral werkkleding en overige PBM, maar dus ook lampen en dergelijke."

Complete PBM-pakket

Die ene leverancier werd Technische Unie. "Voornamelijk," zegt Geurt, "vanwege de webshop en de snelle orderafhandeling. Onlangs is de koppeling tussen de webshop van Technische Unie en onze systemen tot stand gebracht, wat voor ons prettig werken is." Technische Unie stak de medewerkers van Florensis in nieuwe werkkleding van Fristads Kansas. Ook leverden we allerhande andere PBM als oordopjes, stofmaskers en werkschoenen.

Luisteren naar de klant

Vertegenwoordiger Jacco van der Stigchel spreekt van een "tamelijk unieke overeenkomst. Florensis is geen traditionele Technische Unie-klant, en we hebben volgens mij ook haast geen klanten die overwegend PBM bij ons afnemen." Luisteren naar wat de klant wil is volgens Jacco de sleutel tot succes. "Toen ik bij Florensis kwam praten, had ik niet één van onze producten bij me. Ik kwam in eerste instantie niks brengen, maar iets halen. Ik wilde maar één ding weten: wat willen jullie? Toen bleek dat onze standaard dienstverlening aan al hun wensen voldeed."

Meer weten? Bekijk ons PBM-assortiment

Over Florensis

Florensis is een innovatief tweedegeneratie familiebedrijf uit Hendrik-Ido-Ambacht, opgericht in 1941. Het bedrijf met vestigingen in Europa en ver daarbuiten, heeft inmiddels wereldwijd haar sporen verdiend als veredelaar en leverancier van uitgangsmateriaal aan professionele kwekers. Met ruim 2.000 medewerkers produceren en distribueren zij per jaar meer dan 900 miljoen jonge planten uit zaad en stek.

Lees meer over:

Gerelateerd

Praktijkcase: Nieuwe verlichting voor hoofdperron Maastricht

Station Maastricht

Licht NL, Technische Unie Maastricht en Electro Duyckers BV realiseerden samen de nieuwe verlichting van station Maastricht. Het hoofdperron is nu voorzien van eigentijdse en milieubewuste LED-verlichting: het juiste spoor voor de toekomst.

Hoe kiest u de juiste werkschoenen?

Kies de juiste werkschoenen

Veel mensen lopen op verkeerde werkschoenen. Vaak kopen mensen te zware of te warme veiligheidsschoenen voor het werk dat ze doen. Door het dragen van de verkeerde werkschoenen kan men allerlei klachten krijgen, of zelfs gevaar lopen! Wij vroegen onze Productmanager Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM), Marco Horsman, om zijn beste tips met ons te delen.

Veiligheid in goede handen

Veiligheid in goede handen: inbraakpreventie, brandpreventie en veilig werken

In de maand november besteden wij extra aandacht aan veiligheid. Veiligheid thuis, op kantoor en op de werkvloer. We gaan deze maand onder andere in op inbraakpreventie, brandpreventie en veilig werken.

‘Een boormachine kan niet nog veiliger’

veiligheid in de bouw

Er is meer bewustwording en een gedragsverandering nodig om meer veiligheid op de bouwplaats te creëren. “Het moet nu uit de mensen zelf komen, want een boormachine kan niet nog veiliger.” zegt Pieter Visser van veiligheidsinstituut Aboma tegen Cobouw.

Komende maanden controles op onveilig werken

persoonlijke beschermingsmiddelen

Tot en met eind oktober 2016 gaat de inspectie SZW op 500 bouwplaatsen controles uitvoeren. Daarin wordt gekeken of de werknemers gebruik maken van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen. Werkgevers zijn vaak verplicht deze ter beschikking te stellen, werknemers zijn verplicht deze middelen op de juiste manier te gebruiken.

Praktijkcase Groendak: Hannekes Boom

groendak hannekes boom

Bij het populaire Amsterdamse restaurant Hannekes Boom werd begin dit jaar een groen sedumdak aangebracht op een nieuw geplaatste aanbouw. Het groendak onttrekt een buitenplaatsje aan het zicht van de langsfietsende Amsterdammers. Het project kwam tot stand in nauwe samenwerking tussen bouwbedrijf Bob van Geelen, Technische Unie Amersfoort en leverancier Mawipex.

Online applicatie RI&E Bouwnijverheid draagt bij aan veilig werken

Online applicatie RI&E Bouwnijverheid draagt bij aan veilig werken

De Arbowet eist van werkgevers dat zij een actuele risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) opstellen. Om werkgevers in de bouw te helpen aan deze verplichting te voldoen, hebben Bouwend Nederland, NOA, FNV en CNV Vakmensen de online applicatie RI&E Bouwnijverheid laten ontwikkelen door Arbouw.

Praktijkcase sanitair: Nieuwbouw Medisch Spectrum Twente

Nieuwbouw Medisch Spectrum Twente Technische Unie

In Enschede is vorige maand het nieuwe Medisch Spectrum Twente (MST) in gebruik genomen. Bij de nieuwbouw werkte Technische Unie nauw samen met Installatiecombinatie Croon/Unica/Wolter Dros (IC-CUW), voor een snel en efficiënt bouwproces.

Praktijkcase Handelskade: Installatiematerialen op rolletjes

Handelskade Technische Unie

Bij de Handelskade in Nijmegen wordt hard gewerkt. Tot eind 2017 verrijzen er langs de Waal twee parkeerdecks en negen woontorens. Een van de vele partijen die daar een bijdrage aan leveren is Hek Installatiemaatschappij, die onder meer de elektra en het sanitair installeert. Via Technische Unie ontvangt Hek op tijd de benodigde materialen.

Praktijkcase sanitair: puzzelen met ronde vormen

praktijkcase-sanitair-id

Hoe verbouw je een badkamer en toilet met een uitdaging, namelijk ronde vormen? “Zelfs het plafond was bol.” Lees de praktijkcase van Installatiebedrijf Hogendoorn, die eerder in Sanitair ID is verschenen.

Nieuwe site SZW: www.gezondenveiligwerkt.nl

Nieuwe website Sociale Zaken en Werkgelegenheid: www.gezondenveiligwerkt.nl

Afgelopen maand heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) de website 'Gezond en veilig werkt' gelanceerd. De website biedt werkgevers én werknemers handvatten voor het zelf organiseren van gezond en veilig werken.

Zzp'er vaker slachtoffer van arbeidsongeval

Zzp'er vaker slachtoffer van arbeidsongeval

Tijdelijke werknemers zijn relatief vaker slachtoffer van ongevallen op het werk dan vaste werknemers, voornamelijk in de bouw. Dat constateert de Inspectie SZW, voorheen de arbeidsinspectie.

Nieuwe themapagina Persoonlijke Bescherming

Nieuwe themapagina Persoonlijke Bescherming

Persoonlijke bescherming op de werkvloer is van groot belang. Persoonlijke beschermingsmiddelen voorkomen dat de werknemer nadelige gevolgen ondervindt voor zijn veiligheid en/of gezondheid. Om het belang van persoonlijke bescherming extra onder de aandacht te brengen heeft Technische Unie een speciale themapagina gelanceerd.

Alles voor uw veiligheid: beschermende kleding

Alles voor uw veiligheid: beschermende kleding

Kleding beschermt ons tegen allerlei omstandigheden, zoals een lage temperatuur, ultravioletstraling of neerslag. Kleding kan ook beschermen tegen risicovolle invloeden die bepaalde werkzaamheden met zich meebrengen. In dat geval spreken we van beschermende kleding.

Alles voor uw veiligheid: gehoorbescherming

Alles voor uw veiligheid: gehoorbescherming

Langdurig werken in een lawaaierige omgeving kan ervoor zorgen dat het gehoor ongemerkt steeds verder achteruitgaat. Dit is een van de meest voorkomende beroepsziekten in Nederland. Door gehoorbescherming te dragen is slechthorendheid gelukkig gemakkelijk te voorkomen.

Alles voor uw veiligheid: oogbescherming

Alles voor uw veiligheid: oogbescherming

Op de werkvloer zijn er verschillende risico’s voor de ogen. Er zijn mechanische risico’s, zoals een wegspringende metaalsplinter, chemische risico’s, zoals een spat bijtende stof, en stralingsrisico’s, zoals ultraviolet- en infraroodstraling. Een oogbeschadiging is vaak onomkeerbaar, dus het is erg belangrijk om de ogen goed te beschermen.

Alles voor uw veiligheid: voetbescherming

Alles voor uw veiligheid: voetbescherming

Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van voetbescherming: schoenen, laarzen en zelfs klompen. Het belangrijkste is dat de keuze van de veiligheidsschoen, -laars of -klomp afgestemd is op het soort werk en de werkomstandigheden.

Alles voor uw veiligheid: handbescherming

Alles voor uw veiligheid: handbescherming

Ongeveer een derde van alle ongevallen op de werkvloer betreft hand- en vingerletsel. Ook bij veel werkzaamheden in de bouw liggen verwondingen aan de handen op de loer. Daarom is het belangrijk om de handen goed te beschermen.

Alles voor uw veiligheid: adembescherming

Alles voor uw veiligheid: adembescherming

In de bouw is stof aan de orde van de dag. Het inademen van stof kan tot allerlei ongewenste gezondheidseffecten leiden, evenals het inademen van dampen en gassen. Voor die gevallen is het van belang om de juiste ademhalingsbescherming toe te passen. Technische Unie biedt u een breed assortiment voor uw veiligheid en/of dat van uw medewerkers.