• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Praktijkcase Handelskade: Installatiematerialen op rolletjes

Bij de Handelskade in Nijmegen wordt hard gewerkt. Tot eind 2017 verrijzen er langs de Waal twee parkeerdecks en negen woontorens. Een van de vele partijen die daar een bijdrage aan leveren is Hek Installatiemaatschappij, die onder meer de elektra en het sanitair installeert. Via Technische Unie ontvangt Hek op tijd de benodigde materialen.

Logistieke dienstverlening

Hek vroeg natuurlijk bij meer leveranciers offerte aan voor de benodigde installatiematerialen. "Daarbij maakte Technische Unie met zijn logistieke dienstverlening het verschil," zegt Arjan Zilverentant, Commercieel Medewerker Elektrotechniek en Licht bij Technische Unie Den Bosch, bij wie Hek al jarenlang een trouwe klant is.

Overzichtsfoto Handelskade Technische Unie

Logistiek op maat

Projectcoördinator Distributie Ruud Talane licht die dienstverlening toe. "Iedere ochtend vóór 7 uur levert OP Nijmegen op diverse losplekken op de bouwplaats rolcontainers met alle materialen die de medewerkers van Hek die dag nodig hebben – één rolcontainer per appartement in aanbouw."

Hij vervolgt: "In die containers zitten materialen van Technische Unie, maar ook van andere bedrijven die producten leveren die wij niet verkopen en waarvoor we ook geen alternatief hebben, waaronder een elektrische radiator en een WTW-unit (Warmte-Terug-Win-unit). De monteurs van Hek kunnen direct aan de slag, zonder zich zorgen te hoeven maken over bouwplaatslogistiek. Wij zeggen altijd: De installateur moet installeren en de logistiek moet hij aan ons overlaten."

Digitaal werken

Technische Unie heeft op het bouwterrein ook een container ingericht met voorraadbakken met generiek materiaal als schroeven, bouten en moeren. De monteurs van Hek kunnen daar gaan 'winkelen'. Als de bakjes met producten dreigen leeg te raken, scannen ze de barcodes op de bakjes met de TU Mobiel-app op hun smartphone, waarna Technische Unie ze weer bijvult. "Volgens mij is het de eerste keer dat Hek op deze gedigitaliseerde manier werkt," aldus Zilverentant. "Ze zijn er heel tevreden over. Het succes van dit project is mede te danken aan de zeer goede samenwerking tussen Verkoopkantoor, Overslagpunt en de klant."

Handelskade Technische Unie

Toekomst

"We hebben de klant enthousiast gemaakt om op deze manier de logistiek voor hem te regelen," vult Talane aan. "We verwachten dan ook dat we dat bij toekomstige projecten vaker voor hem kunnen doen."

Meer informatie

Wilt u meer weten over de dienstverlening van Technische Unie voor uw projecten? Neem contact op met uw verkoopkantoor of vertegenwoordiger, zij helpen u graag verder.

Gerelateerd

Van Dorp: 'Duurzaam bouwen moet tussen je oren zitten'

Duurzaamheid is in de bouw inmiddels bijna net zo belangrijk als de prijsstelling. Een mooi praktijkvoorbeeld van de toepassing en implementatie van duurzame inzichten is Van Dorp. Technische Unie werkt nauw samen met Van Dorp voor advies en ondersteuning bij het verduurzamen van nieuwbouw en renovatie.

Praktijkcase: Technische Unie zet Florensis in de kleren

Florensis

Tuinbouwgigant Florensis koos onlangs voor de levering van Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM) voor Technische Unie, vooral vanwege onze efficiënte orderafhandeling en geavanceerde webshop. Een praktijkcase:

Praktijkcase: Nieuwe verlichting voor hoofdperron Maastricht

Station Maastricht

Licht NL, Technische Unie Maastricht en Electro Duyckers BV realiseerden samen de nieuwe verlichting van station Maastricht. Het hoofdperron is nu voorzien van eigentijdse en milieubewuste LED-verlichting: het juiste spoor voor de toekomst.

Praktijkcase Groendak: Hannekes Boom

groendak hannekes boom

Bij het populaire Amsterdamse restaurant Hannekes Boom werd begin dit jaar een groen sedumdak aangebracht op een nieuw geplaatste aanbouw. Het groendak onttrekt een buitenplaatsje aan het zicht van de langsfietsende Amsterdammers. Het project kwam tot stand in nauwe samenwerking tussen bouwbedrijf Bob van Geelen, Technische Unie Amersfoort en leverancier Mawipex.

Praktijkcase sanitair: Nieuwbouw Medisch Spectrum Twente

Nieuwbouw Medisch Spectrum Twente Technische Unie

In Enschede is vorige maand het nieuwe Medisch Spectrum Twente (MST) in gebruik genomen. Bij de nieuwbouw werkte Technische Unie nauw samen met Installatiecombinatie Croon/Unica/Wolter Dros (IC-CUW), voor een snel en efficiënt bouwproces.

Technische Unie ontvangt VCA-certificaat

Technische Unie ontvangt VCA-certificaat

Eind 2015 heeft Technische Unie het VCA-certificaat ontvangen voor distributie van goederen naar (werk)plekken op de bouwplaats. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers, een veiligheidsmanagementsysteem voor veilig werken op de bouwplaats.

Praktijkcase sanitair: puzzelen met ronde vormen

praktijkcase-sanitair-id

Hoe verbouw je een badkamer en toilet met een uitdaging, namelijk ronde vormen? “Zelfs het plafond was bol.” Lees de praktijkcase van Installatiebedrijf Hogendoorn, die eerder in Sanitair ID is verschenen.