• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Ontdek duurzame totaaloplossingen in ons nieuwe Inspiratiecentrum Duurzaamheid

Op 1 november 2017 opent Technische Unie de deuren van het Inspiratiecentrum Duurzaamheid in Zwolle. Het kennis- en belevingscentrum biedt een overzicht van oplossingen op het gebied van het verduurzamen van gebouwen – zowel voor bestaande bouw als nieuwbouw –  en helpt installateurs bij het ontwikkelen van duurzame maatwerkoplossingen voor hun opdrachtgevers.

inspiratiecentrum duurzaamheid

Nederland moet verduurzamen

Het nieuwe kabinet laat een grote ambitie zien waar het gaat om verduurzaming. Een van de meest in het oog springende voornemens in het nieuwe regeerakkoord is het terugdringen van de CO2-uitstoot met 49% voor 2030. Ook de Bouwagenda neemt een aantal ondubbelzinnige doelstellingen als uitgangspunt. Zo moet bijvoorbeeld in 2021 de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad opgeschaald zijn naar 100.000 woningen per jaar en moeten we weten hoe we tussen 2021 en 2030 een miljoen nieuwe energieneutrale woningen op gaan leveren. Technische Unie deelt die duurzame ambitie en neemt als technische groothandel haar verantwoordelijkheid om haar klanten te helpen bij het verduurzamen van de bestaande bouw en nieuwbouw.

Groenste kennis- en distributiepartner

Met de opening van het Inspiratiecentrum Duurzaamheid willen wij onze partners de mogelijkheid bieden om objectief, onafhankelijk en deskundig advies in te winnen over het stap voor stap verduurzamen van woningen en utiliteit. Hiermee geven wij concreet invulling aan onze ambitie de groenste kennis- en distributiepartner te zijn voor onze klanten en leveranciers.

Wat kunt u doen bij het Inspiratiecentrum Duurzaamheid?

In het Inspiratiecentrum Duurzaamheid kan de bezoeker verschillende duurzame concepten leren kennen en beleven. PV-panelen, hybride systemen, BENG (bijna energieneutrale gebouwen) en NOM (nul op de meter) hebben elk een eigen ruimte met een aantal duurzame totaaloplossingen die binnen het betreffende concept kunnen worden toegepast. In de ruimtes staan volledig functionerende duurzame totaaloplossingen opgesteld die bij dit concept passen. Deze oplossingen overstijgen de traditionele scheiding tussen E en W. In het compleet ingerichte SMART HOME laten wij schakelsystemen zien van diverse fabrikanten zodat u kunt kennismaken met de manier waarop deze artikelen binnen de systemen gekoppeld zijn. Denk hierbij aan producten voor bewaking, verlichting en temperatuurregeling. Ook is er een speciale lichtruimte waar men LED-verlichting en de invloed van licht op het dagelijks leven ervaart. 

Duurzaamheidsteam

Technische Unie beschikt over een Duurzaamheidsteam om u te ondersteunen bij het verduurzamen van woningen en gebouwen. De Duurzaamheidsspecialisten maken u wegwijs in ons complete en brede assortiment aan duurzame producten en oplossingen. Zij worden doorlopend getraind zodat ze altijd up-to-date zijn over de nieuwste technieken, subsidiemogelijkheden en handige apps. Ook voor hulp bij berekeningen bent u bij onze specialisten aan het juiste adres, bijvoorbeeld voor besparingsberekeningen en lichtberekeningen. 

Ervaar het zelf, maak een afspraak

Het Inspiratiecentrum Duurzaamheid is alleen op afspraak te bezoeken. U kunt de afspraak plannen op inspiratiecentrumduurzaamheid.nl. Wilt u uw klant meenemen? Geen probleem. Ook zij zijn van harte welkom!

Plan een afspraak in!

Gerelateerd

Bezoek Inspiratiecentrum Duurzaamheid nu virtueel!

Bezoek ons Inspiratiecentrum Duurzaamheid nu virtueel! Ondanks de coronamaatregelen kunt u nu samen met uw vertegenwoordiger ons Inspiratiecentrum Duurzaamheid via een virtuele tour bezoeken. Zo blijft u tóch op de hoogte van de nieuwste duurzame technieken!

Ontdek het vernieuwde Inspiratiecentrum Duurzaamheid

De energietransitie biedt ons veel kansen én uitdagingen. In ons Inspiratiecentrum Duurzaamheid in Zwolle ontdekt u de nieuwste duurzame technieken. Het Inspiratiecentrum is dé plek waar u inspiratie opdoet om een stapje verder te gaan. En om actief deel te gaan nemen aan de energietransitie.

Inspiratiecentrum Duurzaamheid vernieuwd!

Een kleine twee jaar na de officiële opening is het Inspiratiecentrum Duurzaamheid opnieuw ingericht. Ontwikkelingen op het gebied van duurzame installaties gaan snel. In het hernieuwde Inspiratiecentrum worden onder andere een slimme ventilatiewarmtepomp getoond en een PVT-warmtepomppaneel dat dient als stille energiebron voor een water/water warmtepomp. Na een (nieuw) bezoek bent u dus weer helemaal up-to-date!

Blijf up-to-date met Inspiratiecentrum Duurzaamheid

Het Inspiratiecentrum Duurzaamheid in Zwolle laat de nieuwste technologische ontwikkelingen, nieuwste snufjes en moderne toepassingen op het gebied van duurzaamheid zien. Energie, warmtevoorziening, domotica en verlichting: het zijn onderwerpen waarvan de ontwikkeling razendsnel gaat. Laat u inspireren in mogelijkheden die u in de praktijk kunt toepassen.

100% inzetten op duurzaam

Uw klant vraagt steeds meer naar duurzame oplossingen. Om hier goed op in te spelen heeft Technische Unie Team Duurzaamheid in het leven geroepen. Dit team bestaat uit  regiospecialisten die verkoopkantoren én bezoekers van het Inspiratiecentrum Duurzaamheid voorzien van waardevol advies als het op verduurzaming aankomt. Eén van deze specialisten is Menno ter Horst. Benieuwd hoe Menno deze rol vervult én wat zijn ultieme hack is op het gebied van duurzaamheid?

Bekijk complete warmtepomp-oplossing Radson in Zwolle

De complete warmtepomp-oplossing van Radson is vanaf nu te bezichtigen in het Technische Unie Inspiratiecentrum Duurzaamheid te Zwolle. De Zento warmtepomp komt met een volledige projectondersteuning, van calculatie tot activatie.

O-Nexus energiemanagement-systeem

De O-Nexus Integrated Energy Management Module (IEM) is een geïntegreerd energiemanagement-systeem (hardware en software) dat de energievoorziening in een woning optimaal afstemt op het verbruik en de gewenste energieprestaties.

DucoBox Eco: de slimste ventilatiewarmtepomp van Europa

Een ventilatiewarmtepomp die energiezuinig is, warmte terugwint én minimaal geluid produceert. Dat is de DucoBox Eco. Een duurzame oplossing om een woning te voorzien van verwarming, ventilatie én warm tapwater.

In één keer van het gas af met Caldameg

Bij een snelle energietransitie is inventiviteit noodzakelijk. Het Caldameg verwarmingssysteem is een CO2 warmtepomp in combinatie met een PCM buffervat- en regelaar. Hiermee kunt u direct van het gas af. Dit systeem is exclusief verkrijgbaar via Technische Unie!