• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Omzet elektrotechnische installatiebranche in de lift

Het optimisme groeit in de elektrotechnische installatiebranche. De omzet zit namelijk flink in de lift. Dit blijkt uit het recent verschenen marketingrapport 'Installatiebranche E-sector 2017'. Meer dan de helft van de installateurs zag de omzet in 2016 stijgen. In 2017 stijgt dit naar verwachting nog meer.

Elektrotechnische installatiebranche in de lift

Meer dan de helft installatiebedrijven ziet stijging netto bedrijfsresultaat

Vorig jaar zag 57 procent van de elektrotechnische installatiebedrijven een toename van het netto bedrijfsresultaat. Een aanzienlijk kleiner deel (13 procent) van de installateurs zag het netto bedrijfsresultaat afnemen. Naar verwachting pakt dit jaar nog positiever uit. Een kleine tien procent van de bedrijven verwacht een daling van het netto bedrijfsresultaat ten opzichte van vorig jaar. Bijna zestig procent voorziet juist een stijging aankomen.

Technische Unie, Rexel, Oosterberg, Solar meest genoemde leveranciers

Het onderzoeksrapport bevat een ranglijst met de belangrijkste leveranciers van installatiemateriaal. Technische Unie wordt samen met Rexel, Oosterberg en Solar het meest genoemd als leverancier voor installatiemateriaal. YESSS is ten opzichte van 2014 flink gestegen op de ranglijst. Technische Unie en Rexel hebben hun positie verstevigd.

Marketingrapport Installatiebranche E-sector 2017

Het Marketingrapport Installatiebranche E-sector 2017 geeft overzicht van het inkoopgedrag, de toeleveranciers en hun marktposities, het mediagebruik en de ontwikkelingen in de elektrotechnische installatiebranche in Nederland. Klik hier om het onderzoeksrapport in te zien.

Bron: RCC K&LMarktdata.nl

Gerelateerd

4 concurrenten waarvoor de e-installateur moet oppassen

De e-installateur heeft nog volop werk, maar moet de komende tijd duidelijke keuzes maken, zo verwachten onze Belgische collega’s van Cebeo. Want de concurrentie zit niet stil. De toekomst lacht diegenen toe die zich specialiseren op de juiste gebieden.

Aandeel installatie in bouw steeds groter

Bij de bouw van utiliteitsgebouwen is het aandeel van installateurs in de totale bouwproductie 47%. Bij woningonderhoud is dit zelfs 51%, zo becijferde ABN AMRO in haar Sectorprognose Bouw van januari 2019. Als gevolg van de verduurzaming van Nederland zal dit aandeel in de toekomst alleen maar toenemen.

Bent u vandaag ook Bewust Veilig?

Bewust Veilig

Op veel projecten, bouwplaatsen en bedrijven verspreid over heel het land wordt vandaag stilgestaan bij veilig werken. Bewust Veilig is de naam van deze campagne, die bouwers en installateurs oproept tot deelname.

Omzet technische sector blijft stijgen

Technische sector groeit

Voor technisch Nederland was 2016 een succesvol jaar. Een meerderheid van de bedrijven (53%) realiseerde een omzetstijging. Daarmee heeft de sector voortgebouwd op de groei in 2015. In dat jaar noteerde 45% een omzetgroei. Dit blijkt uit onderzoek van de ROVC TechBarometer. ROVC, partner in trainingen voor technisch Nederland, geeft met dit rapport inzicht in de markt-, HR- en opleidingstrend binnen de techniek.

Smart home-diensten groeien explosief tot 2022

Smart home

De smart home-markt stijgt explosief de komende zes jaar. Dit blijkt uit cijfers van Strategy Analytics. In 2016 besteedden consumenten nog 17 miljard dollar aan smart home-diensten. In 2022 stijgt dit naar verwachting tot 50 miljard. Een van de categorieën waar de groei explodeert is de energiesector.

UNETO-VNI: ‘De installatiebranche gaat snel groeien’

UNETO-VNI: ‘De installatiebranche gaat snel groeien’

Volgens het rapport 'Economische vooruitzichten installatiebranche 2017 en verder' van UNETO-VNI gaan bedrijven in de technische installatiebranche vanaf volgend jaar profiteren van een snelle marktgroei.