• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Nieuwe inrichting commerciële binnendienst

Klanttevredenheid is een belangrijk speerpunt binnen Technische Unie. Uit het meest recente klanttevredenheidsonderzoek kwam naar voren dat onze klanten veel belang hechten aan klantvriendelijkheid, service, reactietijd en echte technische kennis. Om deze aspecten te verbeteren werd dit jaar gestart met een nieuwe inrichting van onze commerciële binnendienst.

Customer service en commercieel specialisten

Belt u een verkoopkantoor, dan wordt u - afhankelijk van de vraag - doorverbonden met een medewerker van de customer service of met een commercieel specialist. Customerservicemedewerkers behandelen algemene vragen over bijvoorbeeld leveringen, bestellingen en retouren én behandelen serviceaanvragen. Commercieel specialisten beantwoorden technische vragen, helpen met artikelkeuzes en denken mee over geschikte oplossingen. Ook ondersteunen zij bij het maken van technische offertes.

Centrale snelheid, lokale aanwezigheid

“We gaan nog een stap verder,” geeft Hans van der Wal (Regiodirecteur Oost) aan. “We hebben verschillende kantoren met elkaar verbonden.” Is de telefonist(e) van een verkoopkantoor in gesprek, dan kan de telefonist(e) van een ander verkoopkantoor in het cluster het gesprek aannemen. Ook de commerciële binnendiensten zijn zo met elkaar verbonden, zo zijn we beter bereikbaar en zorgen we ervoor dat we u sneller en beter kunnen helpen. Marcel Greveling (Regiodirecteur West): “Dat de beller een andere medewerker aan de lijn krijgt is soms even wennen, maar zo garanderen we centrale snelheid en lokale aanwezigheid. En trouwens; als u naar uw eigen vertrouwde contactpersoon vraagt, dan krijgt u die gewoon aan de lijn!”

Expertteams opzetten

“Als technische groothandel willen we waarde toevoegen voor de klant,” vervolgt Marcel. “Dat doen we door onze kennis van het klantproces en door hierop aan te sluiten met onze uitgekiende dienstverlening en onze uitgebreide kennis van producten en oplossingen.” De onderlinge samenwerking tussen de kantoren betekent dat we verschillende teams kunnen opzetten met elk hun eigen expertise. Daarbij denken we bijvoorbeeld aan expertteams op het gebied van licht, duurzame oplossingen, smart home, data en industrie.

Professionaliseren en optimaliseren

Recente metingen laten zien dat de telefonische wachttijd verkort is en klantvragen sneller worden afgehandeld. Hans van der Wal: “Dat is al een heel mooi resultaat, maar we zijn nog niet klaar. Achter de schermen blijven we professionaliseren en optimaliseren, zodat we u in de toekomst nóg beter van dienst kunnen zijn.”

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit bericht of de nieuwe inrichting van onze commerciële binnendienst? Neem dan contact op met uw verkoopkantoor.

Lees meer over: