• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Nieuw! PV-opleidingen mét erkenning!

In september 2020 start Technische Unie met een reeks compleet nieuwe PV-opleidingen.

De nieuwe PV-opleidingen vormen de basis voor de InstallQ erkenningsregeling Zonnepanelen (PV). Het programma bestaat uit vijf modules die samen de opleidingen Solar-Specialist en Solar-Topfitter vormen.

Solar-Specialist

De opleiding Solar-Specialist bestaat uit de modules Solar-Allround, Solar-Design en een examen, waarmee je aantoont te kunnen ontwerpen en adviseren op het gebied van zonnestroomsystemen. De modules kun je ook los volgen.
Solar-Allround: in de module Solar-Allround wordt de basis van zonne-energiesystemen behandeld.
Solar-Design: na de module Solar-Design ben je in staat om een optimaal ontwerp van een zonnestroomsysteem te maken.

Solar-Topfitter

De opleiding Solar-Topfitter bestaat uit de modules Solar-Safety, Solar-Electrical I, Solar-Projects en een examen, waarmee je aantoont samen met je collega zelfstandig en veilig een pv-installatie kunnen installeren. De modules kun je ook los volgen.
Solar-Safety: in de module Solar-Safety leer je veilig én kwalitatief zonnepanelen monteren.
Solar-Electrical I: in de module Solar-Electrical I leer je hoe je veilig zonnestroomsystemen aansluit.
Solar-Projects: in de module Solar-Projects leer je je werkzaamheden organiseren en de kwaliteit van de installatie en je werk waarborgen en vastleggen.

Erkenning Zonnepanelen

Wil je als erkend PV-installateur aan de slag? Als je de examens van Solar-Specialist en Solar-Topfitter hebt behaald, en een erkende E-opleiding hebt, kun je je registreren bij InstallQ (het erkenningsinstituut van de Nederlandse installatie-branche) voor de erkenningsregeling Zonnepanelen (PV). Kijk hiervoor op de website van InstallQ.
Deze erkenning voor zonnestroomsystemen maakt aan elke opdrachtgever duidelijk dat je over alle noodzakelijke elektrotechnische expertise én kennis en kunde van zonnestroomsystemen beschikt. Dat is wel zo veilig, voor jou en je opdrachtgever!

Erkende E-opleiding

Voor de InstallQ-erkenning is het nodig om in het bezit te zijn van een opleiding voor Elektrotechnisch Installateur (E-opleiding). Deze opleiding is niet bij Technische Unie te volgen. Wil je weten welke opleidingen hiervoor in aanmerking komen? Op deze lijst van InstallQ vind je alle erkende opleidingen.

Solar Register

Daarnaast wordt je na het behalen van Solar-Specialist of Solar-Topfitter automatisch opgenomen in het Solar Register. In dit register vind je gediplomeerde professionals in de zonne-energie.
Minder geïnteresseerd in de erkenning, maar wel in zonnepanelen? Alle modules die onder de opleidingen vallen, zijn ook los te volgen.

Vragen?

Vragen over de opleidingen, de erkenning of iets anders? Neem dan contact op met het TU Campusteam via: tucampus@technischeunie.com of (0346) 28 30 77.

Over TU Campus

Ontwikkelingen in uw vakgebied gaan razendsnel. U moet continu uw kennis up-to-date houden met betrekking tot certificaten en innovaties. Daarom zijn we gestart met TU Campus. Hier vindt u speciale trainingen, opleidingen en webinars die u verder helpen in uw vak.

TU Campus

Lees meer over:

Gerelateerd

Succesvolle eerste online training TU Campus: NEN 1010

De eerste online training van TU Campus werd op 10 mei 2020 georganiseerd in samenwerking met NEN. Een nieuwe online training volgt op 14 mei.

Zo halen we het maximale uit paneelbouw in Nederland

Vandaag de dag is het belangrijker dan ooit dat we de beste paneelbouwers van de wereld worden én blijven. Ook voor Technische Unie is paneelbouw één van de pijlers binnen industrie, waarbij vol ingezet wordt op ontwikkeling. Hoe we dat gaan doen? Jan Hartman van Federatie Paneelbouw vertelt.

Nieuw! Online trainingen van TU Campus

Samenkomen is op dit moment helaas niet mogelijk. De reguliere trainingen van TU Campus zijn om die reden opgeschort. Toch is er nu een mogelijkheid om uw vakkennis op peil te houden, via de nieuwe online trainingen van TU Campus.

Basistraining warmtepompen: iedereen met een beetje installatiekennis is welkom

De ene installateur heeft warmtepompen al omarmd en ziet zijn werkzaamheden alleen maar toenemen. De ander hikt nog tegen deze duurzame techniek aan en ziet wel kansen, maar vooral ook beren op de weg. De Basistraining warmtepompen op TU Campus licht de werking en toepassing van warmtepompen toe. Trainer Rudi Tenkink werkt al 15 jaar met warmtepompen en deelt zijn theoretische én praktijkkennis graag met de deelnemers.

NEN 3140 en NEN 3840 gewijzigd

NEN 3140 en NEN 3840 gewijzigd

Onlangs zijn de normen NEN 3140 en NEN 3840 gewijzigd. Dit zijn de normen voor werken aan elektrische installaties. Het is belangrijk om uw kennis up-to-date te houden. Bij TU Campus kunt u de training NEN 3140 volgen. Deze wijzigingen hebben we hier al in opgenomen!

Back to school met TU Campus

De zomer is voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Ook TU Campus gaat weer vol gas van start met een uitgebreid aanbod aan opleidingen, trainingen en certificeringen. Of dit nu op het gebied van industrie of licht, warmtepomptraining of bijvoorbeeld veilig werken is; bij TU Campus kunt u terecht voor praktische kennis met erkende certificaten waarmee u direct aan de slag kunt.

Verandering begint bij de kern

Bij Technische Unie willen we graag positieve invloed hebben op de installatiebranche, maar óók op onze aarde. Wij laten als Technische groothandel een behoorlijke CO2-voetafdruk achter. Maar wij kunnen ook zéker een positieve bijdrage leveren aan een duurzamere toekomst.

NEN-EN-IEC 60204 training op een presenteerblaadje

De klassikale training 'NEN-EN-IEC 60204-1: Elektrische uitrusting van machines' wijst niet alleen de weg in het stelsel van wetgeving en normen, maar gaat ook in op de technisch-inhoudelijke veranderingen die de vernieuwing van IEC 60204-1:2016 met zich meebrengt. Hoe heeft engineer Dick van Dodeweerd (Duim Techniek) deze training heeft ervaren?

5 redenen om zonnepanelen in de winter te installeren

5 redenen om zonnepanelen in de winter te installeren

Zonnepanelen in de winter, het klinkt misschien wat vreemd. Een koud seizoen lijkt niet de beste tijd om zonnepanelen te installeren. Toch zijn er meer voordelen voor u en uw klanten om in de winter te starten dan u zou verwachten. We zetten ze voor u op een rijtje:

Nieuw: warmtepomptraining bij Technische Unie!

De energietransitie biedt enorme kansen voor installateurs. Vooral de warmtepomp is populair. Maar hoe werkt zo’n warmtepomp eigenlijk? Welke typen zijn er? Hoe installeert u deze? Welke mogelijkheden zijn er in bestaande bouw? U ontdekt het dit najaar in de 2-daagse warmtepomptraining bij Technische Unie Zwolle.

Hoe verkoop ik zonnepanelen? 4 slimme tips van Technische Unie

Hoe verkoop ik zonnepanelen? 4 slimme tips van Technische Unie

Dat zonnepanelen een groene en bewuste keus zijn, is zonneklaar. Maar er zijn meer argumenten om zonnepanelen te laten installeren. Wat doet u om uw klanten een duurzame keus te laten maken? Lees onze tips voor het verkopen van zonnepanelen.

Het dak op: trainingen in het verkopen en installeren van PV-panelen

Het dak op: leer PV-panelen installeren op ons oefendak

Technische Unie introduceert nieuwe PV-trainingen. Deze zijn vanaf 31 januari 2018 te volgen in het Inspiratiecentrum Duurzaamheid in Zwolle. Ook iets voor u?

Groene kansen: PV-panelen direct leverbaar

Direct PV-panelen nodig?

Uw klant vraagt steeds meer naar duurzame oplossingen. Wij zien volop kansen voor u als vakman. Technische Unie ondersteunt u met een grote voorraad, kennis en tools.

ABB introduceert uniek zonne-energie-opslagsysteem

Het unieke zonne-energie-opslagsysteem van ABB voor woningen maakt efficiënt energieverbruik op het juiste moment makkelijker. ABB heeft met de lancering van dit nieuwe systeem een belangrijke stap gezet in het optimaliseren van het huishoudelijk gebruik van zonne-energie. Als installateur wilt u het beste voor uw klanten, deze omvormer van ABB is hiervoor een goede keus.

Nieuwste omvormers van ABB nu op voorraad bij Technische Unie

Nieuwste omvormers van ABB

Als installateur wilt u het beste voor uw klanten. Daarom kiest u voor een hoogwaardig, betrouwbaar systeem dat makkelijk te installeren is. De omvormers van ABB zijn hiervoor een goede keus.