• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Nieuw: de CPR Brandklasse Selectiehulp

cpr

De nieuwe CPR regeling (NEN 8012) voor kabels en elektrische leidingen is vanaf 1 juli 2017 van kracht. Om u te helpen bij de juiste kabelkeuze conform de NEN 8012 heeft Technische Unie in samenwerking met Draka de CPR Brandklasse Selectiehulp ontwikkeld.

Ontwerpen en installeren in overeenstemming met CPR

U kunt de brandklasse selectiehulp gebruiken om tot een brandklasse voor elektrische leidingen te komen volgens NEN 8012, zodat u de juiste kabel kiest en de installatie voldoet aan de vereisten van CPR in Nederland (in overeenstemming met het Bouwbesluit, NEN 1010 en NEN 8012). De CPR Brandklasse selectiehulp helpt u in enkele stappen naar de keuze voor de juiste kabels.

Naar de CPR brandklasse selectiehulp

CPR informatie

Naast de selectiehulp hebben we onlangs al een uitgebreide informatiepagina over de nieuwe CPR gelanceerd. Op deze pagina leest u de antwoorden op de belangrijkste vragen rond de CPR, zodat u veilig en volgens de regels kunt werken. Direct naar de informatiepagina CPR (NEN 8012).

Gerelateerd

Bent u al CPR-proof?

Bent u al CPR-proof?

Sinds 1 juli bent u als installateur verplicht om in nieuwe projecten CPR-gekeurde kabels toe te passen. Voor Technische Unie was het een belangrijke dag: we hebben een ruim nieuw assortiment beschikbaar gesteld en alle gesneden kabels netjes voorzien van het DoP-nummer van de kabel.

Draka levert compleet assortiment CPR-gegecertificeerde kabels

Draka logo

Vanaf 1 juli 2017 mogen voor permanente installaties in bouwwerken alleen nog CPR-gecertificeerde kabels in de handel worden gebracht. Daarom introduceerde Draka dit jaar veel nieuwe producten voor zowel stroom als signaal- en datacommunicatie.

Lijst met veelgestelde vragen over CPR online

CPR nieuws

Vanaf 1 juli 2017 moeten kabels die door fabrikanten en importeurs in de handel worden gebracht voor permanente installaties van bouwwerken, voldoen aan de CPR brandclassificatie. Omdat er in de markt nog veel vragen zijn over het toepassen van de CPR, heeft de Fedet sectie Kabel (Federatie Elektrotechniek) een ‘Frequently Asked Questions’-lijst opgesteld, om deze vragen te beantwoorden.

Alles wat u weten moet over de nieuwe CPR – NEN 8012

CPR

Op 1 juli 2017 gaat de nieuwe CPR – NEN 8012-regeling van start. De CPR is een nieuwe norm voor de brandclassificatie van kabels en elektrische leidingen in bouwwerken. Voor fabrikanten, groothandels en vooral voor u als installateur gaat er veel veranderen. Om u goed voor te bereiden hebben we een informatiepagina over CPR voor u ontwikkeld.

Kabelfabrikanten starten met CPR-gecertificeerde kabels

CPR-regelgeving

De CPR norm EN50575 verplicht per 1 juli 2017 het gebruik van CPR-gecertificeerde kabels. Fabrikanten werkten de afgelopen jaren met man en macht aan het voldoen van de nieuwe norm. De eerste kabelfabrikanten starten in maart met het leveren van CPR-gecertificeerde kabels.