• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Prinsjesdag 2019: Leve de woning!

De Miljoenennota. Niet iets waar de gemiddelde installateur voor warmloopt. Toch raden we u aan op dinsdag 17 september 2019 eens goed te gaan zitten voor dit tv-spektakel. Want behalve de traditionele rijtoer met de Gouden Koets, de jurk van koningin Máxima, de hoedjesparade en natuurlijk het koffertje van de Minister van Financiën kan de Miljoenennota 2019 voor installerend Nederland grote gevolgen hebben. In positieve én negatieve zin.

Waarom íedere installateur het voorlezen van de Miljoenennota 2019 moet volgen

Op dinsdag 17 september 2019 worden de plannen voor het komend regeringsjaar bekendgemaakt. Natuurlijk gaat het over zorg, koopkracht en de Brexit. Maar daar wordt de gemiddelde installateur vast niet enthousiast van. Drie onderwerpen raken u echter wél rechtstreeks in uw (order)portefeuille: energie, fiscale voordelen zzp’ers en woningbouw.

Verlaging energiebelasting

De gemiddelde energiekosten stijgen de komende jaren verder door. Vooral bedrijven voelen hierdoor de noodzaak om te verduurzamen. Voor consumenten is de regering vooralsnog mild. Door middel van een veronderstelde verlaging van de energiebelasting worden de gemiddelde energiekosten voor huishoudens relatief laag gehouden, maar de vraag is of dit na 2021 zo blijft.

Fiscale voordelen zzp’ers

In de installatiebranche is het tamelijk gebruikelijk om als eenpitter aan de gang te gaan. Duizenden zzp-installatiebedrijven staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Waarschijnlijk gaat de ondergrens voor het betalen van winstbelasting omlaag. In tien jaar daalt de ondergrens van 7.280 euro naar in verwachting 5.000 euro.

Investeren in woningbouw: Leve de woning! Hoera, hoera, hoera…

Woningbouw in Nederland is een belangrijke groeimotor van de economie. Het aantal woningbouwprojecten stagneert echter, mede als gevolg van strenge stikstofregels bij vergunningsaanvragen.
In regeringskringen wordt gefluisterd dat in 2020 het kabinet 2 miljard (!) euro wil investeren in woningbouw. Er is een fonds in voorbereiding voor nieuwbouw in gebieden waar dit het hardst nodig is.

Volg Prinsjesdag 2019 via de NOS

Benieuwd welke plannen voor 2020 daadwerkelijk in de Miljoenennota zijn beland?
De rijtoer met de Gouden Koets en het voorlezen van de Miljoenennota zijn op dinsdag 17 september 2019 via televisie, radio én online te volgen bij de NOS.

Lees meer over: