• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Leer alles over robotica op de ‘robotacademie’

Robotacademie

Een robotacademie: die gaat er echt komen. Een Brabants bedrijf zet met steun van de overheid en universiteiten de eerste robotacademie in Nederland op. Het is de bedoeling daar jaarlijks dertigduizend mensen op te leiden om met robots om te gaan. De opleiding start dit jaar.

Driedaagse cursus

De driedaagse roboticatraining is bedoeld voor productiemedewerkers. “Mensen op de werkvloer zijn immers degenen die in aanraking komen met robots. Zij moeten ermee werken, zij krijgen meer met de impact te maken dan hun leidinggevenden”, zegt initiatiefnemer Mark Menting. De cursisten krijgen niet alleen een training om met de robots om te gaan, maar er wordt ook geleerd dat robots geen bedreiging vormen, maar juist hun baan kan redden. “Als je straks geen dozen meer hoeft te stapelen, heb je juist meer tijd om andere dingen te doen op de werkvloer”, zegt Menting.

Smart Robotics

Menting is een van de oprichters van het bedrijf Smart Robotics uit Best. Het bedrijf is een uitzendbureau voor robots. Het eerste ter wereld, opgericht in 2015 en draait al sinds de tweede maand winst. Ze zetten robots flexibel in en leren ze verschillende vaardigheden. De start-up groeit sterk en verhuisde daarom onlangs van de Eindhovense High Tech Campus naar Best.

‘Robotica is een groeimarkt’

De toekomst ziet er volgens Menting goed uit. "Robotica is een enorme groeimarkt. Robots zijn al bijna overal en dat wordt alleen maar meer. Denk aan zelfrijdende auto’s en moderne stofzuigers, maar de impact wordt veel groter. De hele maatschappij en de manier waarop je werkt gaat veranderen. Drone-technologie, robotica in de zorg. Overal ga je robots tegenkomen."

Bron: NOS

Lees meer over:

Gerelateerd

4 concurrenten waarvoor de e-installateur moet oppassen

De e-installateur heeft nog volop werk, maar moet de komende tijd duidelijke keuzes maken, zo verwachten onze Belgische collega’s van Cebeo. Want de concurrentie zit niet stil. De toekomst lacht diegenen toe die zich specialiseren op de juiste gebieden.

Aandeel installatie in bouw steeds groter

Bij de bouw van utiliteitsgebouwen is het aandeel van installateurs in de totale bouwproductie 47%. Bij woningonderhoud is dit zelfs 51%, zo becijferde ABN AMRO in haar Sectorprognose Bouw van januari 2019. Als gevolg van de verduurzaming van Nederland zal dit aandeel in de toekomst alleen maar toenemen.

Omzet elektrotechnische installatiebranche in de lift

Elektrotechnische installatiebranche in de lift

Het optimisme groeit in de elektrotechnische installatiebranche. De omzet zit namelijk flink in de lift. Dit blijkt uit het recent verschenen marketingrapport 'Installatiebranche E-sector 2017'. Meer dan de helft van de installateurs zag de omzet in 2016 stijgen. In 2017 stijgt dit naar verwachting nog meer.

Technische Unie bij Beste Werkgevers 2017-2018

Technische Unie is Beste Werkgever

Met een score van 7,7 op algemene tevredenheid mag Technische Unie zich Beste Werkgever 2017-2018* noemen. Technische Unie als werkgever kreeg een 7,5. Dit zijn scores waar we trots op zijn! We laten ermee zien dat we een aantrekkelijke werkgever zijn voor onze huidige en toekomstige talenten.

Traversewagen in distributiecentrum Alphen: efficiënter en veiliger

Traversewagen

De kabelafdeling van Technische Unie in distributiecentrum Alphen aan de Rijn kan er de komende jaren nóg beter tegenaan. Zij zijn namelijk nu in het bezit van een traversewagen. Dit betekent dat een vernieuwingsproject dat al zo'n zes jaar duurt, is afgerond. Met de traversewagen worden de haspels met kabels efficiënter en vooral veiliger vervoerd. 

Bent u vandaag ook Bewust Veilig?

Bewust Veilig

Op veel projecten, bouwplaatsen en bedrijven verspreid over heel het land wordt vandaag stilgestaan bij veilig werken. Bewust Veilig is de naam van deze campagne, die bouwers en installateurs oproept tot deelname.

Omzet technische sector blijft stijgen

Technische sector groeit

Voor technisch Nederland was 2016 een succesvol jaar. Een meerderheid van de bedrijven (53%) realiseerde een omzetstijging. Daarmee heeft de sector voortgebouwd op de groei in 2015. In dat jaar noteerde 45% een omzetgroei. Dit blijkt uit onderzoek van de ROVC TechBarometer. ROVC, partner in trainingen voor technisch Nederland, geeft met dit rapport inzicht in de markt-, HR- en opleidingstrend binnen de techniek.

Smart home-diensten groeien explosief tot 2022

Smart home

De smart home-markt stijgt explosief de komende zes jaar. Dit blijkt uit cijfers van Strategy Analytics. In 2016 besteedden consumenten nog 17 miljard dollar aan smart home-diensten. In 2022 stijgt dit naar verwachting tot 50 miljard. Een van de categorieën waar de groei explodeert is de energiesector.

i-Botics demonstreert nieuwste technieken in robotica

ibotics robotica

Robots worden steeds beter inzetbaar voor gevaarlijke, zware of ingewikkelde taken. Om deze taken goed uit te voeren is een geavanceerde technologie nodig waarmee de operator zich op de plek van de robot waant.