• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Koudwatercirculatie met KEMPER CoolFlow

Met Coolflow verstevigt Kemper zijn marktpositie en expertise op het gebied van drinkwaterhygiëne. Coolflow biedt een innovatieve oplossing voor het handhaven van de maximale temperatuur van drinkwater.

Elk jaar zijn er gemiddeld in Nederland tussen de 300 en 500 patiënten die een longontsteking oplopen door legionella. De legionellabacterie groeit in water met een temperatuur tussen de 20°C en 50°C.

Hoge omgevingstemperaturen in gebouwen leiden vaak in zeer korte tijd tot een risicovolle stijging van de drinkwatertemperatuur. Bijvoorbeeld in gebouwen waar sprake is van verborgen warmtebronnen (hotspots), zonder airconditioning of waar de koud- en warmwaterleidingen in gemeenschappelijke schachten zijn geinstalleerd. In dergelijke gebouwen zijn temperatuur gestuurde spoelmaatregelen vaak onvoldoende effectief of vanuit economisch aspect ongewenst.

CoolFlow vult het KHS hygiënesysteem aan met componenten voor actief temperatuurbehoud in drinkwaterinstallaties. In de koudwatercirculatie worden een Coolfow koeler en speciale thermostatische regelafsluiters gebruikt met een bereik van 15 °C tot 20 °C. Hierdoor kan Kemper Coolflow een permanente temperatuur van < 20 °C garanderen. In combinatie met de innovatieve stromingsdelers vindt zelfs circulatie plaats tot aan de laatste tappunten! Met Kemper Coolflow is het mogelijk om bij een hoge warmtelast een terugverdientijd van minder dan twee jaar te realiseren in vergelijking met temperatuurbehoud door spoelmaatregelen.

 

Bekijk Kemper KHS direct in webshop

Lees meer over:

Gerelateerd

KIWA-Keur voor Kemper MULTI-FIX-PLUS statische inregelafsluiter

De Kemper MULTI-FIX-PLUS, statische inregelafsluiter beschikt nu ook over het noodzakelijke KIWA Certificaat. Met dit certificaat is aantoonbaar dat ze voldoen aan de wet- en regelgeving voor drinkwater en warmtapwater. De Kemper MULTI-THERM inregelafsluiter beschikt al geruime tijd over dit keurmerk.

Kemper appendages garandeert 100% veilig (drink)water

Voor situaties waarin zeer hoge eisen aan de (drink-)waterinstallatie worden gesteld biedt Kemper een groot assortiment appendages van RVS. Denk hierbij aan afsluiters, (in)regelafsluiters en monsternamekranen. Maar denk ook aan veiligheidsappendages, zoals keerkleppen en terugstroombeveiligingen.

Seminar veilig drinkwater: ‘Ben ik de goedkoopste of de beste in mijn branche?’

Seminar Veilig drinkwater

Het Geberit kenniscentrum in Nieuwegein staat 22 maart in het teken van schoon drinkwater en de verantwoordelijkheid van de installateur hierin. Geberit, Kemper en Technische Unie Nieuwegein, Gouda en Utrecht organiseren het seminar ‘Veilig drinkwater en uw wettelijke aansprakelijkheid’.

‘Intelligente drinkwaterleiding op komst’

‘Intelligente drinkwaterleiding op komst’

Drinkwaterbedrijf Vitens gaat in Friesland een 'intelligente' waterleiding voor drinkwater aanleggen. De slimme leiding moet eventuele problemen constateren en oplossen, nog voordat de klant hier last van heeft. Vitens heeft met deze leiding naar eigen zeggen een wereldprimeur.