• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Installatiebranche steeds positiever over marktontwikkeling

Installatiebranche steeds positiever over marktontwikkeling

Ondernemers in de installatiebranche zijn steeds positiever over de marktontwikkeling. Vooral de nieuwbouw, renovatie en onderhoud van woningen hebben de wind in de rug. Meer dan 40 procent van de ondernemers verwacht in het tweede kwartaal van dit jaar groei in dit marktsegment. Dit blijkt uit een conjunctuurenquête van UNETO-VNI.

Ook onderhoud utiliteit in de lift

Ook beheer en onderhoud van utiliteitsgebouwen zit in de lift, bijna 50 procent is optimistisch over de omzetverwachting in het tweede kwartaal. Ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar neemt de orderportefeuille van installateurs licht toe: van 6 maanden naar 6,3 maanden.

Elk kwartaal positiever

De installatiebranche heeft de magere jaren definitief achter zich gelaten. Uit de conjunctuurenquêtes van UNETO-VNI blijkt dat ondernemers elk kwartaal positiever worden over de marktontwikkeling. Het positieve sentiment houdt grotendeels gelijke tred met de algehele economische verbetering en vooral met de groeicijfers in de bouw.

Meer offerteaanvragen en werkgelegenheid

Installateurs zijn het hele jaar al positief over omzet- en resultaatverwachting. Het aantal offerteaanvragen neemt toe en het scoringspercentage op offertes ligt gemiddeld op 34 procent. Een derde van de respondenten verwacht nu ook een verbetering van het prijsniveau. De aantrekkende markt leidt ook tot een toename van de werkgelegenheid. Bijna 40 procent van de ondervraagden verwacht meer vast en/of tijdelijk personeel in dienst te nemen.

Over de conjunctuurenquêtes

Elke drie maanden houdt UNETO-VNI een conjunctuurenquête onder een steekproef van bedrijven met meer dan 25 werknemers, actief in de marktsegmenten woningbouw, utiliteitsbouw, infrastructuur en industrie.

Bekijk het rapport van UNETO-VNI

Bron: UNETO-VNI

Lees meer over:

Gerelateerd

UNETO-VNI wordt Techniek Nederland

Op 15 januari 2019 wijzigt UNETO-VNI haar naam in Techniek Nederland. Hiertoe is besloten tijdens een speciale ledenvergadering op 6 september.

Omzet elektrotechnische installatiebranche in de lift

Elektrotechnische installatiebranche in de lift

Het optimisme groeit in de elektrotechnische installatiebranche. De omzet zit namelijk flink in de lift. Dit blijkt uit het recent verschenen marketingrapport 'Installatiebranche E-sector 2017'. Meer dan de helft van de installateurs zag de omzet in 2016 stijgen. In 2017 stijgt dit naar verwachting nog meer.

UNETO-VNI: hoog tijd voor verplichte APK van woningen

APK woningen

Het is hoog tijd voor een verplichte vijfjaarlijkse APK van gas, water en elektra in woningen. Voorzitter Doekle Terpstra van UNETO-VNI pleit hiervoor naar aanleiding van een snelle toename van het aantal ongevallen met gasinstallaties in ons land. 

UNETO-VNI: ‘De installatiebranche gaat snel groeien’

UNETO-VNI: ‘De installatiebranche gaat snel groeien’

Volgens het rapport 'Economische vooruitzichten installatiebranche 2017 en verder' van UNETO-VNI gaan bedrijven in de technische installatiebranche vanaf volgend jaar profiteren van een snelle marktgroei.

Verduurzaming woningcorporaties blijft achter op energieakkoord

Verduurzaming woningcorporaties blijft achter op energieakkoord

In het Energieakkoord is afgesproken dat woningcorporaties dienen te streven naar een huurwoningvoorraad met gemiddeld energielabel B in 2020. Met nog vier jaar te gaan, heeft nog geen kwart van de huurwoningen dat. In opdracht van Bouwend Nederland en UNETO-VNI zocht Onderzoeksbureau Team Vier uit hoe dat komt.