• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Installatiebranche is eind 2016 positiever dan afgelopen vier jaar

Installatiebranche is eind 2016 positiever dan afgelopen vier jaar

De verwachtingen voor het vierde kwartaal van 2016 zijn beter dan ze de afgelopen vier jaar zijn geweest. Die conclusie kan getrokken worden uit het laatste UNETO-VNI-conjunctuuronderzoek van 2016.

Orderportefeuille in de lift

Ondernemers zien hun orderportefeuille na vier jaar eindelijk weer net zo gevuld als in 2012. Sinds eind 2015 zit die flink in de lift, waardoor er nu weer werk uit staat voor 6,5 maand. Ook over het scoringspercentage op offertes waren UNETO-VNI-leden de afgelopen vier jaar nog nooit zo positief.

Verwachtingen nieuwbouw hoog

Een grote meerderheid van de ondernemers denkt weer na over het aannemen van monteurs in loondienst. Vooral van de nieuwbouw van woningen zijn de verwachtingen hoog in het laatste kwartaal van 2016. UNETO-VNI-leden zien deze sector als de belangrijkste motor van de groei.

Bekijk het conjunctuuronderzoek van UNETO-VNI

Lees meer over:

Gerelateerd

UNETO-VNI wordt Techniek Nederland

Op 15 januari 2019 wijzigt UNETO-VNI haar naam in Techniek Nederland. Hiertoe is besloten tijdens een speciale ledenvergadering op 6 september.

Omzet elektrotechnische installatiebranche in de lift

Elektrotechnische installatiebranche in de lift

Het optimisme groeit in de elektrotechnische installatiebranche. De omzet zit namelijk flink in de lift. Dit blijkt uit het recent verschenen marketingrapport 'Installatiebranche E-sector 2017'. Meer dan de helft van de installateurs zag de omzet in 2016 stijgen. In 2017 stijgt dit naar verwachting nog meer.

UNETO-VNI: hoog tijd voor verplichte APK van woningen

APK woningen

Het is hoog tijd voor een verplichte vijfjaarlijkse APK van gas, water en elektra in woningen. Voorzitter Doekle Terpstra van UNETO-VNI pleit hiervoor naar aanleiding van een snelle toename van het aantal ongevallen met gasinstallaties in ons land. 

ING Economisch Bureau verwacht in 2017 omzetstijging bij installateurs

ING Economisch Bureau verwacht in 2017 omzetstijging bij installateurs

Net als UNETO-VNI verwacht ook ING Economisch Bureau in 2017 verdere groei in de installatiebranche. In het derde kwartaal van 2016 groeide de omzet bij installateurs met ruim 10 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Voor 2017 verwacht ING Economisch Bureau een verdere stijging van de omzet in de installatiebranche.

UNETO-VNI: ‘De installatiebranche gaat snel groeien’

UNETO-VNI: ‘De installatiebranche gaat snel groeien’

Volgens het rapport 'Economische vooruitzichten installatiebranche 2017 en verder' van UNETO-VNI gaan bedrijven in de technische installatiebranche vanaf volgend jaar profiteren van een snelle marktgroei.

Installatiebranche steeds positiever over marktontwikkeling

Installatiebranche steeds positiever over marktontwikkeling

Ondernemers in de installatiebranche zijn steeds positiever over de marktontwikkeling. Vooral de nieuwbouw, renovatie en onderhoud van woningen hebben de wind in de rug. Meer dan 40 procent van de ondernemers verwacht in het tweede kwartaal van dit jaar groei in dit marktsegment. Dit blijkt uit een conjunctuurenquête van UNETO-VNI.

Verduurzaming woningcorporaties blijft achter op energieakkoord

Verduurzaming woningcorporaties blijft achter op energieakkoord

In het Energieakkoord is afgesproken dat woningcorporaties dienen te streven naar een huurwoningvoorraad met gemiddeld energielabel B in 2020. Met nog vier jaar te gaan, heeft nog geen kwart van de huurwoningen dat. In opdracht van Bouwend Nederland en UNETO-VNI zocht Onderzoeksbureau Team Vier uit hoe dat komt.

Probleemloze data-uitwisseling in installatiebranche binnenkort realiteit

Probleemloze data-uitwisseling in installatiebranche binnenkort realiteit

Brancheorganisatie UNETO-VNI presenteerde vorige week een uitbreiding van het Europees Technisch Informatie Model (ETIM) én de start van de Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB). Dankzij deze initiatieven kunnen installatiebedrijven binnenkort gebruik maken van één, uniform informatiemodel.