• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Installateur kan helpende hand bieden bij aanvragen ISDE-subsidie

Installateur kan helpende hand bieden bij aanvragen ISDE-subsidie

Installateurs kunnen hun particuliere en zakelijke klanten helpen met het aanvragen van de populaire ISDE-subsidie door zich door hen te laten machtigen. Deze subsidie, onder meer voor warmtepompen en zonneboilers, wordt altijd uitgekeerd aan de aanvrager, en kan dus niet als een korting worden meegenomen in de aanschaf.

Machtiging als extra service

Met de machtiging kunnen installateurs die zich verdiepen in de subsidieregels en -voorwaarden een extra service verlenen aan hun klanten. Dit kan opdrachtgevers een hoop uitzoekwerk en geregel besparen.

70 miljoen subsidie beschikbaar in 2016

De ISDE-subsidie, die in januari is ingegaan, wordt uitgekeerd aan de eigenaren van de installatie; particulieren en zakelijke gebruikers kunnen voor warmtepompen, zonneboilers, biomassa-ketels en pelletkachels de komende vijf jaar uitzien naar een tegemoetkoming in de investering. Voor 2016 zit er 70 miljoen euro in de subsidiepot.

Overzicht apparaten

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, die de subsidieregeling uitvoert, heeft op haar website een apparatenlijst staan die regelmatig wordt aangepast. Enkel deze apparaten komen in aanmerking voor de subsidie. De aanvraag moet vervolgens via de website van RVO gedaan worden.

Informatie en aanvragen

Alle informatie over de ISDE-regeling, de voorwaarden, aanvraagformulieren en lijsten van apparaten die in aanmerking komen, zijn te vinden op de website van RVO.

Bron: Installatie.nl

Lees meer over:

Gerelateerd

Terugleversubsidie zonnepanelen geldt vanaf 2020

De terugleversubsidie vervangt per 2020 de huidige salderingsregeling. De reden? Zonnepanelen zijn steeds aantrekkelijker in aanschaf en gebruik.

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) wordt gewijzigd in 2017

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) wordt gewijzigd in 2017

De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) startte in 2016 en loopt tot eind dit jaar. In 2017 is opnieuw een budget van 70 miljoen euro beschikbaar. Met ingang van 1 januari 2017 worden echter de subsidiebedragen voor enkele apparaten gewijzigd.

Prinsjesdag: opnieuw geld voor sanering asbestdaken

Het kabinet trekt in 2017 opnieuw geld uit voor een versnelde sanering van asbestdaken. Volgend jaar wordt er minimaal 10 miljoen euro beschikbaar gesteld aan bedrijven en particulieren.

Nieuwe subsidie stimuleert energiebesparing bij sportclubs

subside-sportclubs

Sinds 4 januari 2016 kunnen sportverenigingen en –stichtingen subsidie aanvragen voor maatregelen voor energiebesparing of het toepassen van duurzame energie. De nieuwe subsidieregeling loopt voor een periode van vijf jaar en geldt alleen voor investeringen van meer dan 3.000 euro. Jaarlijks is er een budget van 6 miljoen euro beschikbaar.

Overheidssubsidie voor duurzame energie

zonneboiler

Vanaf volgend jaar is er 70 miljoen euro subsidie beschikbaar voor duurzame energieoplossingen. Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunnen particulieren en zakelijke gebruikers tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van onder meer zonneboilers en warmtepompen. Aanvragen kan vanaf 4 januari 2016.

100 miljoen extra subsidie voor energiebesparing

renovatie

In 2016 zal het kabinet 100 miljoen euro extra vrij maken voor huiseigenaren die energiebesparende maatregelen nemen. De regeling is onderdeel van het belastingplan voor 2016, dat dinsdag alsnog door de kamer kwam.