• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Feenstra: ruim 5 inbraken per uur in 2017

Er wordt in ons land om de 11 minuten een inbraak gepleegd. Dat meldt installatiebedrijf Feenstra, op basis van cijfers van het CBS. Bijna 50.000 keer verschaft een inbreker zich toegang tot een woning of appartement.

Meer inbraken dan aangiften

In 2017 zijn er volgens het CBS 49.315 aangiften van woninginbraak geregistreerd. Het Verbond voor Verzekeraars heeft de cijfers over 2017 nog niet gepubliceerd, maar meldde over 2016 maar liefst 63.922 verzekeringsclaims (in datzelfde jaar registreerde het CBS 55.730 woninginbraken). Het verschil tussen beide statistieken is waarschijnlijk te verklaren door het feit dat niet van iedere woninginbraak aangifte wordt gedaan.

Veilig Wonen Check

Op haar website heeft Feenstra een Veilig Wonen Check geplaatst. Hiermee krijgen consumenten inzicht in de maatregelen die bij hen thuis nodig zijn om inbraakveilig te wonen. Het invullen van de check kost 2 minuten, aldus het installatiebedrijf.

Compleet assortiment aan inbraakpreventie

Bij Technische Unie vindt u alles om uw klanten te helpen bij het beschermen van hun bedrijfspand of woning tegen inbraak. Van degelijk hang- en sluitwerk, tot (sensor)verlichting, gelaagd glas, alarmsystemen en deurcommunicatie. Op deze pagina vindt u een overzicht van de mogelijkheden.

Blijf op de hoogte

Benieuwd naar de nieuwste producten, nieuwsberichten en aanbiedingen? Met de nieuwsbrief van Technische Unie bent u altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw vakgebied.

Aanmelden nieuwsbrief

Lees meer over:

Gerelateerd

Traditiegetrouw meeste inbraken in december

Traditiegetrouw meeste inbraken in december

De feestdagen die weer voor de deur staan, zoals 5 december, de kerstdagen en oudejaarsdag, blijken zeer populaire dagen om in te breken, meldt Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Veiligheid in goede handen

Veiligheid in goede handen: inbraakpreventie, brandpreventie en veilig werken

In de maand november besteden wij extra aandacht aan veiligheid. Veiligheid thuis, op kantoor en op de werkvloer. We gaan deze maand onder andere in op inbraakpreventie, brandpreventie en veilig werken.

Limburgers beschermen woning het vaakst tegen inbraak

inbraakpreventie

De meeste Nederlanders hebben een of meer maatregelen getroffen om hun woning te beschermen tegen inbrekers. Zo heeft 79 procent buitenverlichting, 67 procent extra veiligheidssloten, 20 procent rolluiken en 13 procent een alarminstallatie. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.