• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Cruciale helden: de installatiebranche gaat door

Als in een ziekenhuis de lampen kapot gaan, bij wie bestellen ze nieuwe? Als in de broodfabriek of bij de melkverwerker een machine het begeeft, op wie doen ze dan een beroep? Als thuis de warmwatervoorziening of de verwarming uitvalt, wie bellen we dan?

Vitale beroepen

De installatiebranche staat niet in het rijtje vitale beroepen en ook niet in het rijtje cruciale beroepen ten behoeve van de vitale beroepen. Waarom niet, dat is mij een raadsel. In het hele land werken installateurs gewoon door om te zorgen dat iedereen warmte, warm water en onderdelen heeft. Dat installaties van vitale bedrijven in de zorg, de voedselketen, het openbaar vervoer, de drinkwater-, elektriciteits- en gasvoorziening het blijven doen.

Technische Unie blijft open

Veel klanten en medewerkers vragen mij waarom Technische Unie open blijft. Dit is de reden. Wij leveren aan deze installateurs wat ze nodig hebben om hun cruciale werk te doen. Zij staan niet op de lijst van vitale beroepen en komen niet in aanmerking voor school en/of kinderopvang. Toch gaan ze door.

Verantwoord

Daarom doen wij dat ook. Op dit moment zien we dat klantcontact, bestellingen en de klantvraag nog steeds op een hoog niveau liggen. Zolang dat zo blijft gaan wij door. Op een verantwoorde manier, dat blijf ik benadrukken. Met voldoende afstand tot elkaar en de klanten, met inzet van alle online middelen die tot onze beschikking staan en met inachtneming van alle hygiënemaatregelen.

Succes allemaal in deze rare tijden. Blijf positief en actief en zorg voor jezelf en elkaar.

Jan Ferwerda
CEO Technische Unie

Lees meer over:

Gerelateerd

Meer zonnepaneleninstallaties nu mensen thuis werken

Zonnepaneleninstallateurs kijken voorzichtig positief naar de toekomst. De problemen met leveringen beginnen op te lossen en installateurs hebben hogere verwachtingen voor de markt.

Spoedservice voor Erasmus MC

Samenwerken is nu belangrijker dan ooit. Ook SPIE is een essentiële schakel in deze uitdagende tijden. Voor het Erasmus Medisch Centrum heeft SPIE met spoed een Externe Triage Unit technisch ingericht. De 24/7 calamiteitenservice van Technische Unie hielp ze hierbij.

Samen maken we het mogelijk

De installatiebranche staat niet bij de vitale of cruciale beroepen. Maar wij vinden wel degelijk dat u een cruciaal beroep heeft. Nederland heeft u nodig om te blijven draaien. Want u zorgt ervoor dat het licht blijft branden, dat er altijd warm water is en dat fabrieken belangrijke producten blijven produceren. Nederland heeft u keihard nodig. Zeker nu!

Maak van uw huis de werkplek die u altijd al wilde

Thuiswerken. Het is even bikkelen met uw gezin om u heen. En lang niet iedereen heeft een kantoor aan huis. Toch is het belangrijk om ook in uw eigen huis een fijne werkplek in te richten. Zeker omdat we nog niet weten hoe lang dit gebeuren gaat duren. Hoe maakt u in huis de werkplek die u altijd al wilde?

Beschikbaarheid PBM en kritische medische hulpmiddelen

Voor de landelijke inkoop van kritische medische hulpmiddelen heeft de Nederlandse overheid een crisisteam samengesteld.

Nieuw protocol ‘Samen veilig doorwerken' voor bouw en techniek

Hoe kunnen we veilig doorbouwen en installeren in tijden van corona? Om op die vraag antwoord te geven, hebben Techniek Nederland en Bouwend Nederland samen met marktpartijen en de rijksoverheid een protocol ontwikkeld.

Vakbeurs Building Holland uitgesteld tot oktober

Vanwege de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) is de vakbeurs Building Holland verplaatst naar de laatste week van oktober (week 44).

Vakbeurs Solar Solutions uitgesteld tot september

Vanwege de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) zijn de vakbeurzen Solar Solutions en Duurzaam Verwarmd verplaatst naar 7, 8 en 9 september.

Light + Building uitgesteld

De Europese beurs over verlichting en gebouwtechnologie Light + Building is uitgesteld. Hiertoe heeft de organisatie van Frankfurter Messe vandaag besloten.

BeSafe Wall: voor een veilige anderhalvemetersamenleving

De BeSafe Wall van Novellini is een praktische oplossing voor werkplekken waar dicht bij het publiek wordt gewerkt of in elke andere ruimte waar mensen zich op een afstand van minder dan 1,5 meter van elkaar bevinden.