• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Afstuderen in circulariteit bij Technische Unie

In 2050 moet de Nederlandse economie volledig circulair zijn. Dat betekent dat afval niet meer bestaat omdat grondstoffen hergebruikt worden. De hele keten stoeit hiermee. De noodzaak is absoluut duidelijk, maar waar begint u? Syefa Ali studeerde af bij Technische Unie met haar project over circulaire diensten. Ontdek in dit interview haar bevindingen. 

Waarom koos je voor Technische Unie?

Syefa: "Op zoek naar een afstudeerbedrijf, zag ik online de duurzaamheidsvacatures van Technische Unie. De combinatie van Techniek, groothandel, marktleider en duurzaamheid vond ik interessant, dus stuurde ik een open sollicitatie. Tijdens mijn gesprek met Ariane van Dijk, manager MVO en Arno van Dongen, market researcher, werd de opdracht steeds concreter en interessanter."

Waar ging je afstudeerproject over?

"Wat doet Technische Unie eigenlijk al aan circulariteit, waar lopen key account klanten (grote klanten) tegen aan als ze circulair willen inkopen, bouwen en installeren en wat is hun wens. Dat onderzocht ik en bracht ik in kaart. Met als doel om te kijken hoe en waar Technische Unie haar toegevoegde waarde kan leveren. Na onderzoek blijkt dat Technische Unie al veel doet aan circulariteit. Het is alleen niet bij al haar klanten bekend. Daar is voor Technische Unie de grootste winst te halen. Wees duidelijk over wat je doet en maak het kenbaar bij de juiste doelgroep," aldus Syefa.

 

Ook stage lopen bij Technische Unie?

 

Wat vind je typisch Technische Unie?

"Typisch Technische Unie is het ‘welkom’ gevoel en dat alles heel goed geregeld is. Tijdens mijn introductie reed ik mee op een elektrische vrachtwagen. De chauffeur was heel aardig en maakte een praatje met iedereen. Ik werkte mee bij een overslagpunt, daar is alles ontzettend gestructureerd en netjes. Ook op het verkoopkantoor stond iedereen open voor mijn vragen. Zelfs de klanten die ik sprak voor mijn onderzoek waren positief. En zo heb ik het ook ervaren. Heel positief en iedereen gaf me het gevoel alsof ik thuis hoorde bij Technische Unie."

Circulariteit bij Technische Unie

Voor een circulaire economie is een compleet andere manier van vragenstellen, zaken doen, ontwerpen en werken nodig. Als Technische Unie kennen wij geen grenzen om u hierbij te helpen. Wij maken het u graag gemakkelijk met ons circulaire assortiment, slimme oplossingen en specialistisch, duurzaam advies. Samen maken we het mogelijk!

 

Themapagina circulariteit

 

Bron: www.werkenbijtechnischeunie.nl

Gerelateerd

Recyclen? We maken er wat moois van!

Elk jaar recyclet Technische Unie duizenden kilo’s plastic, lampen, GFT, papier en nog veel meer. Maar wat gebeurt er eigenlijk mee? Bekijk onze infographic en ontdek welke mooie dingen er kunnen komen uit recycling!

Geef oude Grundfos-pompen een nieuw leven!

Nieuw leven voor uw oude Grundfos-pomp? Vanaf nu kunt u oude Grundfos-pompen inleveren bij álle verkoopkantoren van Technische Unie. Het materiaal van deze oude pompen wordt voor ruim 97 procent gerecycled! Dat is 10 procent méér dan bij een traditionele afvalverwerker. Een stap in de richting van een circulaire economie!

Grundfos recyclet oude pompen: de start van een circulaire economie

Grundfos is samen met Technische Unie een pilot gestart om oude Grundfos-pompen in te zamelen en te recyclen. Samen staan we aan de start van een circulaire economie! Marco Pastoor, marketingmanager van Grundfos Nederland, vertelt meer over dit project.

Grundfos en Technische Unie werken samen aan circulariteit

Vanaf nu is het mogelijk om bij Technische Unie uw oude Grundfos-pompen in te leveren. Eigenlijk net zoals u uw oude tl-lampen inlevert. Technische Unie verzamelt de pompen, waarna deze verwerkt en recyclet worden door Grundfos.

5 praktische tips voor een circulaire bouwplaats

In 2050 moet de Nederlandse economie volledig circulair zijn. Dat betekent dat afval niet meer bestaat omdat grondstoffen hergebruikt worden. Werk aan de winkel dus! In dit artikel 5 praktische tips voor een circulaire bouwplaats.

Circulaire economie, het begint met een R

Circulaire economie. De hele keten stoeit hiermee. De noodzaak is duidelijk, maar waar begint u? Voor een circulaire economie is een compleet andere manier van vragenstellen, zaken doen, ontwerpen en werken nodig. Het r-model biedt een overzicht van mogelijkheden die u kunt overwegen op weg naar een meer circulaire economie.