• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Bent u al CPR-proof?

Bent u al CPR-proof?

Sinds 1 juli bent u als installateur verplicht om in nieuwe projecten CPR-gekeurde kabels toe te passen. Voor Technische Unie was het een belangrijke dag: we hebben een ruim nieuw assortiment beschikbaar gesteld en alle gesneden kabels netjes voorzien van het DoP-nummer van de kabel.

Weet u al welke CPR klasse in welk project toegepast moet worden?

Onze brandklasse selectiehulp staat online op tu.nl/CPR. Op de website wordt u per geselecteerde brandklasse direct doorgelinkt naar ons complete CPR assortiment. De selectiehulp is ook in handig posterformaat beschikbaar in onze Servicecentra. Deze vindt u bij het kabelschap die volledig is voorzien van het nieuwe CPR assortiment.

Oude kabel hoeft niet weggegooid te worden!

In nieuwe projecten moet CPR-gekeurde kabel toegepast worden. Dat betekent niet dat de oude kabel waardeloos is: in lopende projecten kan onder voorwaarden nog steeds de oude kabel toegepast worden. Ook Technische Unie heeft nog oude kabel beschikbaar: interessant als u een lopend project hebt en wilt profiteren van voordelige prijzen.

Uw administratie van DoP-nummers bijhouden

Als installateur moet u bijhouden welke kabel u in een project toepast. Die moet voldoen aan de nodige CPR klasse. De DoP is het bewijs dat de kabel daaraan voldoet. Heeft u uw administratie op orde? Technische Unie probeert u zo veel mogelijk te ondersteunen. Op het label bij iedere CPR-kabel is de DoP geprint. Op tu.nl/CPR staat een handig overzicht met de 'DoP-finders' van de leveranciers, waar u het document kan downloaden. Heeft u ideeën waarmee we u verder kunnen ondersteunen? Wij horen het graag!

Gerelateerd

Draka levert compleet assortiment CPR-gegecertificeerde kabels

Draka logo

Vanaf 1 juli 2017 mogen voor permanente installaties in bouwwerken alleen nog CPR-gecertificeerde kabels in de handel worden gebracht. Daarom introduceerde Draka dit jaar veel nieuwe producten voor zowel stroom als signaal- en datacommunicatie.

Nieuw: de CPR Brandklasse Selectiehulp

cpr

De nieuwe CPR regeling (NEN 8012) voor kabels en elektrische leidingen is vanaf 1 juli 2017 van kracht. Om u te helpen bij de juiste kabelkeuze conform de NEN 8012 heeft Technische Unie in samenwerking met Draka de CPR Brandklasse Selectiehulp ontwikkeld.

Lijst met veelgestelde vragen over CPR online

CPR nieuws

Vanaf 1 juli 2017 moeten kabels die door fabrikanten en importeurs in de handel worden gebracht voor permanente installaties van bouwwerken, voldoen aan de CPR brandclassificatie. Omdat er in de markt nog veel vragen zijn over het toepassen van de CPR, heeft de Fedet sectie Kabel (Federatie Elektrotechniek) een ‘Frequently Asked Questions’-lijst opgesteld, om deze vragen te beantwoorden.

Alles wat u weten moet over de nieuwe CPR – NEN 8012

CPR

Op 1 juli 2017 gaat de nieuwe CPR – NEN 8012-regeling van start. De CPR is een nieuwe norm voor de brandclassificatie van kabels en elektrische leidingen in bouwwerken. Voor fabrikanten, groothandels en vooral voor u als installateur gaat er veel veranderen. Om u goed voor te bereiden hebben we een informatiepagina over CPR voor u ontwikkeld.

Kabelfabrikanten starten met CPR-gecertificeerde kabels

CPR-regelgeving

De CPR norm EN50575 verplicht per 1 juli 2017 het gebruik van CPR-gecertificeerde kabels. Fabrikanten werkten de afgelopen jaren met man en macht aan het voldoen van de nieuwe norm. De eerste kabelfabrikanten starten in maart met het leveren van CPR-gecertificeerde kabels.