• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Belangrijke veiligheidswaarschuwing Nefit CV-ketels

Waarschuwing Nefit

Nefit heeft onlangs een veiligheidswaarschuwing voor een aantal van haar CV-ketels afgegeven. Tussen 2006 en 2009 heeft Nefit TopLine-toestellen op de markt gebracht welke zijn voorzien van een zogenaamde ‘versie 1-brander’ (dit is een brander met losse branderpakking).

Waarom deze oproep?

Uit onderzoek blijkt dat als de branderklemmen na het uitvoeren van onderhoud niet juist worden gesloten, de brander niet altijd voldoende wordt afgesloten. Hierdoor kunnen binnenin het toestel rookgassen ontsnappen, waardoor smeltschade kan ontstaan aan de binnenzijde van het toestel. Dit kan leiden tot brand.

Brander versie 1

Sinds eind 2009 wordt de versie 1-brander al vervangen en in veel gevallen is deze brander de afgelopen jaren al door u of door Nefits eigen servicemonteur vervangen door een aangepaste branderset. Deze branderset voorkomt onjuiste sluiting van de brander. Nog niet alle betrokken toestellen zijn omgebouwd en Nefit wil de resterende versie 1-branders van de markt halen.

Wat vraagt Nefit van u?

Nefit vraagt u dringend om bij een storing of onderhoud aan de betrokken toesteltypen, na te gaan of het toestel de versie 1-brander bevat. In dat geval verzoeken zij deze te vervangen door een nieuwe branderset. Bestel de nieuwe branderset met artikelnummer 8738901094. Lees voor meer informatie de brief van Nefit over de brandervervanging of de website van Nefit.

Betrokken toestellen (bouwjaar 2006, 2007, 2008 en 2009):

  • Nefit TopLine HR25
  • Nefit TopLine HR30
  • Nefit TopLine Compact HRC25
  • Nefit TopLine Compact HRC30
  • Nefit TopLine AquaPower HRC25
  • Nefit TopLine AquaPower HRC30
  • Nefit TopLine AquaPower Plus HRC25
  • Nefit TopLine AquaPower Plus HRC30
Lees meer over:

Gerelateerd

KetelKansen: extra voordeel bij Nefit en Remeha

Nefit TrendLine en Remeha HR-ketels schaft u t/m 31 mei bij Technische Unie aan met extra voordeel! Pak die KetelKansen!

Winter-APK: waar let u op in de woning van uw klant?

Belt uw klant voor een probleem met zijn cv-ketel? Dan lost u dat uiteraard graag op. Maar als u daar tóch bent, kunt ook eens naar de rest van de woning kijken. Is deze wel winterklaar? 

Expeditieactie Clean2Antarctica van start

De Solar Voyager van Clean2Antarctica nadert de Zuidpool. Het duurzame doel komt steeds dichterbij. Maar ook aan het thuisfront zitten we niet stil. Samen met 6 partners van de expeditie starten we een ijzingwekkend spannende expeditieactie. En u kunt profiteren…

Verklaring Nefit

Naar aanleiding van berichten in de media heeft Nefit de volgende verklaring uitgegeven.

Helft ongevallen koolmonoxide bij moderne cv-installaties

Helft ongevallen koolmonoxide bij moderne cv-installaties

Uit onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar koolmonoxideongevallen blijkt dat 46 procent van de ongevallen gebeurt met een cv-installatie; het merendeel modern en goed onderhouden. Dit wijkt af van het algemene beeld dat vooral oude geisers of slecht onderhouden toestellen te veel koolmonoxide zouden produceren.

Remeha introduceert nieuwe cv-ketel voor luxe wooncomfort

De nieuwste cv-ketel van Remeha ‘Calenta Ace’ is de opvolger van de cv-ketel Calenta. Naast een nieuwe toestelbesturing is de Calenta Ace nu ook voorzien van robuuste messing hydroblokken en een warmtewisselaar die voorzien is van een oppervlaktebehandeling. Fysieke reiniging van de warmtewisselaar is daardoor niet meer nodig. De Calenta Ace levert door eSmart Inside ruim comfort en is daarmee geschikt voor luxe woningen.