• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Nieuws

De top vijf nieuwsberichten van februari 2017

Top vijf

Maart is begonnen, tijd voor een terugblik op het belangrijkste nieuws van de afgelopen maand. Met de top vijf van best gelezen artikelen op onze website bent u in één keer op de hoogte. Het belangrijkste nieuws op een rijtje:

Veiligheidsactie Bosch en Siemens gasfornuizen

Veiligheidsactie

BSH Huishoudapparaten BV - producent van huishoudelijke apparaten van de merken Bosch en Siemens - roept consumenten op om te controleren of de veiligheidsactie betrekking heeft op hun vrijstaande gasfornuis of tafelmodelgaskookplaat van Bosch of Siemens, geproduceerd tussen augustus 2006 en oktober 2011.

‘Bijna 13 procent van elektriciteitsverbruik uit duurzame bronnen’

windmolen duurzame energie

In 2016 was bijna 13 procent van het totale elektriciteitsverbruik in ons land afkomstig uit duurzame bronnen, zo meldt het CBS. Hiermee bedraagt de groei van ‘groene energie’ circa 15 procent, ten opzichte van 2015. De groei is vooral te verklaren uit de toegenomen opbrengsten van windmolens.

Alles wat u weten moet over de nieuwe CPR – NEN 8012

CPR

Op 1 juli 2017 gaat de nieuwe CPR – NEN 8012-regeling van start. De CPR is een nieuwe norm voor de brandclassificatie van kabels en elektrische leidingen in bouwwerken. Voor fabrikanten, groothandels en vooral voor u als installateur gaat er veel veranderen. Om u goed voor te bereiden hebben we een informatiepagina over CPR voor u ontwikkeld.

Installatiebranche: 'Tekort aan 15.000 vakmensen'

Installateur

Doekle Terpstra pleit ervoor om meer geld vrij te maken voor techniekopleidingen. Dit vertelt hij in een interview met NU.nl. Er zijn maatregelen nodig om een dreigend tekort van 15.000 technische vakmensen te voorkomen. Als deze tekorten niet worden aangepakt, weten we volgens Terpstra op voorhand dat we de doelstellingen uit het Energieakkoord niet halen.

Bouwsector ruim 6 zes procent meer omzet

Bouwplaats

De bouwsector heeft vorig jaar 6,3 meer omzet gemaakt dan in 2015. Vooral in de burgerlijke en utiliteitsbouw ging het goed. Dat blijkt uit de kwartaalmonitor bouw van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Kabelfabrikanten starten met CPR-gecertificeerde kabels

CPR-regelgeving

De CPR norm EN50575 verplicht per 1 juli 2017 het gebruik van CPR-gecertificeerde kabels. Fabrikanten werkten de afgelopen jaren met man en macht aan het voldoen van de nieuwe norm. De eerste kabelfabrikanten starten in maart met het leveren van CPR-gecertificeerde kabels.

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de markt