• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Al het nieuws

Terugleversubsidie voor zonnepanelen in 2021: dit moet u weten!

De salderingsregeling stopt vanaf 2021. En 2021? Dat is het al bijna! Eigenaren van zonnepanelen kunnen tot volgend jaar opgewekte stroom die ze niet gebruiken terugleveren aan het elektriciteitsnet. Over 2 jaar wordt de salderingsregeling vervangen door de terugleversubsidie. Wat betekent dat?

CPB: 'Gewenste CO2-reductie niet haalbaar'

In aanloop naar de Provinciale verkiezingen zijn het klimaat en het nieuw te sluiten Klimaatakkoord het centrale onderwerp. Welke maatregelen worden er de komende jaren getroffen, op landelijk en regionaal niveau, en wat betekent dit voor onze portemonnee?

Label-C-plicht; wat moet u doen als huurder van een bedrijfspand?

Huurt u een bedrijfspand, dan bent u niet verantwoordelijk voor het voldoen aan de labelplicht. Het is wel belangrijk dat uw gehuurde pand aan de labelplicht voldoet. Is dit niet het geval, dan mag u het pand na 1 januari 2023 niet langer gebruiken.

Weer meer zonne-energie opgewekt in 2018

Vorig jaar is in Nederland 8 procent meer elektriciteit uit hernieuwbare bronnen opgewekt dan een jaar eerder. Vooral de productie uit zon nam toe, met zo’n 1.400 megawatt. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

SVn brengt ‘customer journey’ langer zelfstandig wonen in kaart

Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) onderzocht hoe ouderen zich oriënteren op woningaanpassingen. Samen met Bureau Vijftig brengt zij de oriënterende klantreis van ouderen in kaart. Ook zet zij uiteen welke generaties ouderen er zijn. Zij vertelt welke thema’s er spelen op het gebied van langer zelfstandig thuis wonen. En zij geeft professionals communicatietips om het onderwerp langer zelfstandig thuis wonen bij ouderen aan te snijden.

Technische Unie Top Employer 2019

Technische Unie levert sinds jaar en dag kwaliteit aan haar klanten. Dat kunnen we alleen als we ook voor ons personeel de zaken goed hebben geregeld. En dat hebben we. Na onderzoek van ons HR-beleid door het Top Employers Institute, mogen wij ons ook in 2019 Top Employer noemen.

'Nederlandse zonnepanelenmarkt groeit 2 x zo hard als wereldwijde markt'

Het Nationaal Solar Trendrapport 2019 is uit. En wat blijkt? De Nederlandse zonnepanelenmarkt stijgt explosief. Zo steeg de markt in Nederland maar liefst twee keer zo hard als de zonnepanelenmarkt wereldwijd!

Zo leerde Vos Techniek nóg meer over machineveiligheid

Machineveiligheid is een belangrijk thema. Niet alleen bij het ontwerpen en bouwen van machines, maar ook bij de aanschaf en het verbouwen van machines. Daarom geeft Technische Unie in samenwerking met Pilz een basistraining machineveiligheid. Ontdek in dit artikel hoe Bert Alberts (Vos Techniek) de training heeft ervaren.

Aandeel installatie in bouw steeds groter

Bij de bouw van utiliteitsgebouwen is het aandeel van installateurs in de totale bouwproductie 47%. Bij woningonderhoud is dit zelfs 51%, zo becijferde ABN AMRO in haar Sectorprognose Bouw van januari 2019. Als gevolg van de verduurzaming van Nederland zal dit aandeel in de toekomst alleen maar toenemen.

Grundfos recyclet oude pompen: de start van een circulaire economie

Grundfos is samen met Technische Unie een pilot gestart om oude Grundfos-pompen in te zamelen en te recyclen. Samen staan we aan de start van een circulaire economie! Marco Pastoor, marketingmanager van Grundfos Nederland, vertelt meer over dit project.