• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
 • Snelle levering op uw werkplek
 • Klantenservice

Assortiment

Verwarming en klimaattechniek bij Technische Unie

Of u nu een designradiator zoekt of een circulatiepomp, een convector of een CV-ketel; Technische Unie heeft het. Wij leveren een compleet assortiment producten voor verwarming en klimaattechniek. Van functioneel tot design en van woningbouw tot utiliteit, voor elke situatie hebben wij het juiste product. Zelfs voor zonnepanelen kunt u bij ons terecht.

Een overzichtelijk aanbod

Binnen ons assortiment verwarming en klimaattechniek vindt producten voor:

 • - Het opwekken van warmte, zoals CV-ketels, boilers, geisers en zonnepanelen
 • - Het afgeven van warmte, zoals radiatoren, convectoren en vloerverwarming
 • - Het verplaatsen van warmte, zoals een rookgasafvoer of circulatiepompen
 • - Alle installatiematerialen en onderdelen die u nodig heeft voor montage

 

In onze webshop kunt u bovendien zoeken op afbeeldingen of uw zoekopdracht met zoekfilters verfijnen. En heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met één van de klimaatspecialisten van uw verkoopkantoor.

Energie besparen

'Duurzaamheid' is een belangrijk thema, met name in de verwarming en klimaattechniek. De vraag naar duurzame, energiezuinige producten en oplossingen groeit snel.

In onze webshop kunt u met één druk op de knop de duurzame kenmerken van ieder product bekijken, zoals energiezuinigheid. Ook kunt u de resultaten van uw zoekopdracht vergelijken op duurzaamheidskenmerken. Door in de webshop het filter 'duurzaam' aan te vinken bij uw zoekopdracht, worden alleen duurzame producten getoond.

Persoonlijk advies

Heeft u vragen onze producten en diensten op het gebied van verwarming en klimaattechniek? Neem dan contact op met uw verkoopkantoor. Onze klimaatspecialisten staan voor u klaar met een professioneel advies. Zij staan in direct contact met onze leveranciers en helpen u graag bij de keuze voor het juiste product.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp is de meest milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Maar hoe wérkt een warmtepomp precies?

Welke soorten warmtepompen zijn er?

Er bestaan vijf soorten warmtepompen:

 • Lucht/lucht warmtepomp
 • Lucht/water warmtepomp
 • Water/water warmtepomp
 • Bodem/water warmtepomp
 • Hybride warmtepomp

Voordelen en nadelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame oplossing om een woning te verwarmen. Toch heeft een warmtepomp niet alleen maar voordelen.

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Wil uw klant duurzamer verwarmen, maar kan of wil hij nog niet volledig van het gas af? Dan is de hybride warmtepomp een prima tussenstap. Zo stoot de woning niet alleen minder CO2 uit, maar ook de energierekening gaat flink omlaag. 

Hoe werkt een bodem/water warmtepomp?

Een bodem/water warmtepomp haalt zijn warmte uit de bodem om een woning te verwarmen. De bodem-water warmtepomp is net als een water-water warmtepomp een uiterst efficiënte manier om een woning duurzaam te verwarmen.

Wat kost overstappen op een warmtepomp?

Wat betekent en kost het voor uw klant als hij moet overschakelen op een hybride systeem of een volledige warmtepompinstallatie?

Wat is de levensduur van een warmtepomp?

De levensduur van een warmtepomp is bij de aanschaf voor veel mensen een belangrijke vraag. Een warmtepomp gaat gemiddeld 15-20 jaar mee. 

Hoe werkt een lucht/lucht warmtepomp

Een lucht/lucht warmtepomp is een goede oplossing om een woning op een duurzame manier te verwarmen én te koelen. Duurzaam, omdat er geen fossiele brandstoffen aan te pas komen. Er is alleen elektriciteit nodig.

Hoe werkt een lucht/water warmtepomp?

Een lucht/water warmtepomp zet de buitenlucht om in warm tapwater en/of centrale verwarming. Het is een duurzame oplossing voor de traditionele verwarmingsketel omdat het geen gebruik maakt van aardgas.

Hoe werkt een water/water warmtepomp?

Een water/water warmtepomp haalt zijn warmte uit het grondwater en verwarmt daarmee de woning. Deze manier van warmtewinning heet ook wel geothermie en heeft het hoogste rendement van alle warmtepompen.

Hoe werkt een all-electric warmtepomp?

Helemaal van het aardgas af? Met een all-electric warmtepompinstallatie is dat mogelijk. Deze warmtepomp doet alles wat een cv-ketel ook kan: het verwarmen van een woning én het tapwater.